Ποδόσφαιρο

Οι Βραζιλιάνοι… αναλύουν τον Σάσα: Τα συν και τα πλην – Το σχεδιάγραμμα των ενεργειών του στον Άρη (pic)

Tι αναφέρουν με αφορμή την μετακίνησή του στη Φορταλέζα

Η Φορταλέζα συνεχίζει την μεταγραφική της ενίσχυση, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η νέα ομάδα του Λούκας Σάσα είναι τελευταία στη βαθμολογία και εκτός του πρώην παίκτη του Άρη, έχει αποκτήσει ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές, στην προσπάθειά της να… φορτσάρει στο εξής.

Βραζιλιάνικο δημοσίευμα αναλύει τους νέους παίκτες της Φορταλέζα, συμπεριλαμβανομένου και του Σάσα, αναφέροντας κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη ενώ υπάρχει και σχεδιάγραμμα που αφορά τις ενέργειές του κατά την σεζόν 2021/22 ως παίκτης των “κιτρίνων”

Πιο συγκεκριμένα, για τον Σάσα, γράφονται τα εξής: “Έχοντας αγωνιστεί για 10 χρόνια εκτός Βραζιλίας, ο Λούκας Σάσα επιστρέφει στην πατρίδα του έχοντας πολύ μεγάλη ευθύνη. Αυτό, γιατί θα χρειαστεί να ξορκίσει το φάντασμα του Έντερσον. Από την αποχώρηση του προβεβλημένου μέσου την περασμένη σεζόν, η Φορταλέζα δεν έχει καταφέρει να βρει αντικαταστάτη του νυν παίκτη της Αταλάντα. Ωστόσο, μην κάνετε το λάθος… Ο Σάσα και ο Έντερσον είναι πολύ διαφορετικοί παίκτες.

Ο Λούκας έχει ένα καλό «σπάσιμο αυχένα». Ουσιαστικά, περιστρέφει τον λαιμό του πριν λάβει την μπάλα, χαρτογραφώντας το χώρο πριν αναλάβει την κατοχή της μπάλας. Εχει καλή ικανότητα στο να πιέσει το αντίπαλο γήπεδο.

Ωστόσο, δεν δείχνει την ίδια ποιότητα αμυνόμενος στη χαμηλή γραμμή της άμυνας. Ακόμα, έχει μεγάλες δυσκολίες στο να κόψει την μπάλα με το αριστερό του πόδι. Αυτή η κατάσταση είναι εμφανής και όταν πασάρει, όπου συνήθως ο Λούκας αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το αριστερό πόδι. Μερικές φορές καθυστερεί.

Ο Σάσα έχει καλή ταχύτητα, μπορεί να τρέξει σωστά σε καταστάσεις αντεπίθεσης. Επιθετικά, μπορεί να επιτεθεί καλά σε ανοιχτούς χώρους ή να μένει σε ελεύθερο χώρο για να πάρει την μπάλα. Είναι ένας παίκτης που μπαίνει στην περιοχή, προσφέροντας επιλογές κοντά στην αντίπαλη εστία. Ο Σάσα ρισκάρει μερικά σουτ από μέση απόσταση. Δεν είναι, πάντως, το κύριο χαρακτηριστικό του. Ο παίκτης δουλεύει πολύ με πάσες προς τη δεξιά πλευρά. Ρισκάρει ελάχιστα σχετικά με τις πάσες προς τα εμπρός”.

Το σχεδιάγραμμα των ενεργειών του (που αφορά το χώρο που έπαιρνε την μπάλα, κάποιες αμυντικές καλύψεις αλλά και πάσες) στον Άρη για την περασμένη σεζόν:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button