Ποδόσφαιρο

Ο στόχος της Ευρώπης και η Γκόμελ!

Στη διάρκεια της παρουσίας του Άρη στην Αυστρία, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πρώτη φορά με τον Χερμάν Μπούργος, ο οποίος μας ανέλυσε τη φιλοσοφία του, ενώ εστιάσαμε και στην πρόκληση του Europa Conference League.

Ο Άρης βγήκε φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη, ο σκοπός όμως είναι η ομάδα να καταφέρει να προχωρήσει στη διοργάνωση και να μην μείνει σε έναν (όπως τα δύο τελευταία χρόνια) ή δύο προκριματικούς γύρους. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά και ο Αργεντινός τεχνικός των κιτρινόμαυρων, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας.

Φυσικά όλα θα πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα, με την Γκόμελ να είναι το πρώτο εμπόδιο, στις δύο αναμετρήσεις στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (21 και 27/07). Φυσικά αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά και πάλι οι ποδοσφαιριστές του “Θεού του πολέμου” πρέπει να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι, για να μην πέσουν θύματα έκπληξης.

Ο Χερμάν Μπούργος και το επιτελείο του έχουν παρακολουθήσει τους Λευκορώσους και έχουν δει μία ομάδα που είναι συμπαγής, χωρίς μεγάλα ονόματα, αλλά με συγκεκριμένους ρόλους. Όπλο της φυσικά η συνοχή και ο αγωνιστικός ρυθμός, καθώς ήδη έχει παίξει πολλά παιχνίδια φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, χωρίς πάντως να ικανοποιεί ιδιαίτερα με την απόδοσή της.

Όλα εξαρτώνται από τον Άρη θεωρεί ο 53χρονος κόουτς, αλλά είναι δεδομένο ότι χρειάζεται η απαιτούμενη προσοχή για να προχωρήσεις στον επόμενο γύρο. Η πορεία της ομάδας στην Ευρώπη είναι ο πρώτος στόχος της φετινής σεζόν, με τον Χερμάν Μπούργος να έχει ρίξει όλο το βάρος στην προετοιμασία της ομάδας για αυτά τα δύο ματς στη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button