Απόψεις

Έχει πέσει τόσο ο πήχης που έπιασε έδαφος μάλλον για μερικούς

Ήθελα να γράψω κάτι που είδα και δεν μου άρεσε καθόλου λίγες ώρες μετά την νίκη μας επί της Δόξας.

Δεν έχω μικρόφωνο (ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ μετά τις γιορτές ξανά ραδιοφωνικά) για να εκφραστώ γιατί το να γράφω δεν μου είναι κάτι τόσο φιλικό.

Δεν το έκανα γιατί σκέφτηκα ότι θα βρεθεί έστω και ένας βλάξ και θα μου έλεγε “καλά αυτό βρήκες να πεις ενώ έχουμε 7 νίκες σε 7 παιχνίδια και πριν το ματς με OΦΗ???”

Μετά ειδικά την νίκη στην Δράμα είδα μια μεγάλη ευφορία στις τάξεις του κόσμου του ΑΡΗ.

Όχι βέβαια από το σύνολο του κόσμου αλλά από μεγάλη μερίδα και δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Ναι κάναμε 7 νίκες σε 7 παιχνίδια αλλά παιδιά το να ανέβει ο Άρης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Το ότι δεν ανέβηκε και από την Γ’ εθνική και από την Β’ εθνική δεν καθιστά ΕΠΙΤΥΧΙΑ το ότι θα ανέβει τώρα.

Η σωστή αντιμετώπιση της χρονιάς για εμένα είναι αυτό που έγινε την πρώτη χρονιά που πέσαμε.

Δηλαδή όλη την χρονιά παίζαμε με μαύρες εμφανίσεις.

Βάζαμε γκολ και δεν πανηγύριζε κανείς παίκτης.

Και άντε ο πιτσιρικάς ο 18-25 χρονών έχει ένα άλλοθι.

Αλλά βλέπω και από μεγαλύτερους αυτή την ευφορία.

Αυτό είναι για εμένα το “μικραίνει η ομάδα”.

Έχει πέσει τόσο ο πήχης που έπιασε έδαφος μάλλον για μερικούς.

Έχουμε “ποδοσφαιρική κηδεία” τέσσερα χρόνια και κάποιοι πανηγυρίζουν που επιτέλους θα γίνει το αυτονόητο.

Καταλαβαίνω την πίεση και την αγανάκτηση του κόσμου.

Αυτό δεν είναι όμως για εμένα άλλοθι το να πανηγυρίζω που είμαι πρώτος στην Β’ Εθνική.

Αυτό περίμενα από τους άνω των 45 χρονών να το περάσουν στους νεότερους αλλά δεν βλέπω ούτε καν ένα ανάλογο κείμενο από τις “σειρές” μου.

Και για να το συνεχίσω με το καλό του χρόνου στην Α’ Εθνική αν ο Άρης δεν είναι στην πρώτη πεντάδα θα είναι μεγάλη αποτυχία.

Ούτε Λάρισα είμαστε ούτε Ηρακλής ούτε Πανιώνιος.

Και ούτε κανείς νομίζω σκέφτηκε με την επάνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική τις δυο προηγούμενες φορές που πέσαμε, ότι ο Άρης δεν θα ήταν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη χρονιά.

ΥΓ…1…Αν μας έλεγε κάποιος ότι στα πρώτα 9 παιχνίδια θα είχαμε 7 νίκες και 2 ισοπαλίες θα λέγαμε Οκ.

Τώρα υπάρχει μια μικρή πίκρα γιατί αν είχαμε άλλους δυο βαθμούς μάλλον είχαμε τελειώσει την δουλειά.

Ο Άρης έβγαλε βέβαια το δυσκολότερο πρόγραμμα από τις ομάδες που θα ζητήσουν την άνοδο.

Αν και είναι νωρίς για εμένα αρκεί να μην αυτοκτονήσει και να είναι σοβαρός στην συνέχεια συν 2-3 προσθήκες στις μεταγραφές τώρα.

ΥΓ…2…Ειπα δεν θα σχολιάσω για μπάσκετ αλλά δεν γίνεται να μην το κάνω.

Γιαννάκη είσαι ο μόνος προπονητής που φέτος το καλοκαίρι θα μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ομάδα και αυτό όλοι στο αναγνωρίζουν νομίζω.

Ούτε σε κρίνω προπονητικά (όπως δεν το έκανα ούτε με τον Πρίφτη) γιατί για να κρίνω κάποιον πάνω στην δουλειά του πρέπει να του δίνονται όλα τα εφόδια για να μπορεί να πετύχει στόχους.

Αλλά σταμάτησε να είσαι αλεξικέραυνο της διοίκησης αν αυτή δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει εσένα και την ομάδα.

Σταμάτησε να μιλάς με χρησμούς της Πυθίας και επιτέλους σταματήστε όλοι σας (εμμέσως) να τα ρίχνετε στον κόσμο που δεν πηγαίνει άλλο στο γήπεδο.

Ο κόσμος στήριξε προκαταβολικά (και με το παραπάνω για εμένα την διοίκηση) χωρίς να δει τίποτα αλλά δεν μπορεί να τον κοροϊδεύουν άλλο.

Παναγιώτη Γιαννάκη ο κόσμος σε στηρίζει (όπως και εγώ) απλά πλέον κάποιος εκεί στην ΚΑΕ πρέπει να βγει και να μιλήσει καθαρά.

Ας είσαι ΕΣΥ αυτός μια που δεν βλέπω να υπάρχει άλλος…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

3 Σχόλια

  1. Άκυρο άρθρο κατά τη γνώμη μου σε μια εποχή που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ συσπείρωση γύρω από την ομάδα και μάχη για τον στόχο.
    Ο σύλλογος και κατ’ επέκταση ο κόσμος του πέρασε ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ χρόνια, χρόνια που δεν ξέρει κανείς τι επιπτώσεις έχουν και τι σημάδια θα του αφήσουν. Το αυτονόητο ΔΕΝ μπορούμε να το κάνουμε ΕΔΩ και τέσσερα χρόνια, το γήπεδο ΑΔΕΙΑΣΕ κι ο Άρης έδειχνε παρατημένος.

    Το ΠΙΟ θετικό στοιχείο του ξεκινήματος της φετινής χρονιάς, είναι ότι το δυνατό ξεκίνημα ξύπνησε τον κόσμο και τον έφερε και πάλι κοντά στον σύλλογο. Κι αυτό το στοιχείο πρέπει να το διατηρήσουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (εφόσον όπως λες ότι ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε του χρόνου στην πρώτη πεντάδα της Α).

    Όσοι ζήσαμε αυτά τα ΜΑΥΡΑ χρόνια του συλλόγου αντιληφθήκαμε το αυτονόητο. Που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι αυτό που ΘΕΛΕΙΣ να πιστεύεις (πιστεύουμε) αλλά το ΟΤΙ ο Άρης πρέπει να παλέψει και να μοχθήσει για το οτιδήποτε που πρέπει να κερδίσει. Κι εννοείται ότι το ΜΟΝΟ που έχει αυτή την στιγμή σημασία είναι να τελειώσει αυτός ο γολγοθάς που ανεβαίνει ο σύλλογος και να βρεθεί ΠΑΛΙ εκεί που ανήκει. Και για να υπάρχουν προοπτικές ΟΤΑΝ ανέβει (και για να γίνει αυτό που λες, που άλλωστε έγινε τις άλλες δύο φορές που πέσαμε και ανεβήκαμε) πρέπει να ανέβει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, δηλαδή με τον κόσμο της ομάδας δίπλα στον σύλλογο και την ομάδα.

    Εννοείται ότι όταν ΠΕΡΝΑΜΕ αυτά που περνάμε, πέφτει ο πήχης. Το περίεργο και παράδοξο ήταν να ΜΗΝ πέσει μετά απ’ όλα αυτά που έχουμε περάσει. Θα σήμαινε ότι ΔΕΝ μάθαμε το παραμικρό απ’ όλα αυτά που περάσαμε και πάθαμε. Άλλωστε κι όταν είχαμε ΨΗΛΑ τον πήχη, στις καλές εποχές, πάλι ήμασταν “εύκολοι” στο να μας χτυπήσει (έστω και ύπουλα) ο οποιοσδήποτε).

    Αυτό λοιπόν που μετράει, είναι να συνεχίσει την προσπάθεια ομάδα και κόσμος για να επανέλθει ο σύλλογος. Κι αυτό ΔΥΣΤΥΧΩΣ απαιτεί ρεαλισμό και προσήλωση στον στόχο. Κι όχι μεγάλα λόγια που εύκολα λέγονται, δύσκολα όμως (και με πολύ κόπο) πραγματοποιούνται.

    ΥΓ: Στην πρώτη Βου, η αρχική απόφαση ήταν να ΜΗΝ βάλουμε τα κιτρινόμαυρα. Αυτό όμως το κάναμε ΜΟΝΟ στα εκτός έδρας ματς. Στα εντός μετά από τις δύο γκέλες εντός (με Τρίκαλα και Καλαμαριά) και την περίφημη δήλωση Φοιρού ότι “θα έρθουν κι άλλα τέτοια αποτελέσματα”, ξαναβάλαμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα κιτρινόμαυρα και εννοείται ότι στο τέλος ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΜΕ (στον βαθμό που έπρεπε να το κάνουμε) την άνοδο…

  2. Συμφωνω απολυτα με τα δυο σου υστερογραφα στο κειμενο Ζαχο.Τωρα για το υπολοιπο κειμενο κ το τι πανηγυριζουμε ειναι κ καπως σχετικο.Θα πανηγυρισεις λογικα τις νικες κ ενα νικηφορο σερί κ θα κραξεις στις γκελες.Το οτι εχει πεσει ο πηχης ειναι λογικο επακολουθο,δες κ στο μπασκετ που διασυρομαστε απο κατι κυμες,προμηθεες κ λιμα της Ευρωπης κ δεν κουνιεται φυλλο(ισα ισα ακουμε κ μλκιες)!Και μαλιστα για αυτα ενα σχετικο αρθρο απο καποιον δεν διαβασα ακομα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button