Μπάσκετ

Έτσι “ήρθε” το… παράδοξο με την απόφαση για τα προκριματικά

Γιατί το FIBA Europe Cup “έβαλε” τον Άρη στα προκριματικά της διοργάνωσης, προκαλώντας… απορίες

Ομάδες όπως η Οραντέα, Μπάλκαν και Πόρτο “τοποθετήθηκαν” στους ομίλους της διοργάνωσης του FIBA Europe Cup και ο Άρης συμπεριλήφθηκε στα προκριματικά της διοργάνωσης. Κάτι, που σίγουρα προκαλεί δυσαρέσκεια αλλά και ερωτηματικά γιατί πάρθηκε αυτή την απόφαση.

Το… παράδοξο με το FIBA Εurope Cup, έχει να κάνει πως αποφασίζει με ένα δικό του ranking. Στο κείμενο της Παρασκευής σχετικά με την επιλογή των ομάδων, σε ένα σημείο γίνεται λόγος για τις “10 καλύτερες εθνικές ομοσπονδίες”. Σε αυτές δεν είναι μέσα το ελληνικό πρωτάθλημα… Είναι εκτός 10άδας η ελληνική Λίγκα (παρ’ ότι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα) γιατί δεν υπήρχε μεγάλη εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων στο FIBA Europe Cup τα τελευταία τρία χρόνια.

Αυτό, λοιπόν, έπαιξε τον ρόλο του -σύμφωνα πάντα με τον τρόπο που αποφάσισε το FIBA Europe Cup- για να “τοποθετηθεί” ο Άρης στα προκριματικά ενώ από εκεί και πέρα -βάσει πάντα των… κριτηρίων με τα οποία πήρε τις αποφάσεις του το FIBA Europe Cup- έπαιξε ρόλο και το ότι την τελευταία τριετία οι “κίτρινοι” δεν έπαιξαν στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς μετράει κι αυτό (δηλαδή η τελευταία τριετία των ομάδων στην διοργάνωση) για το ranking που “έφτιαξε” το FIBA Europe Cup.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει την… δική της λογική στο πώς παίρνει τις αποφάσεις της, δίνοντας προφανώς προτεραιότητα σε ομάδες (και χώρες) που την επιλέγουν τα τελευταία χρόνια. Oλα αυτά, “έφεραν” τα… προκριματικά για τον Άρη (σ.σ. στα προκριματικά είναι κι άλλες γνωστές ομάδες, με πιο “βαρύ” όνομα σε σχέση με συλλόγους που “πηγαίνουν” απευθείας στους ομίλους), μια απόφαση που δεν άρεσε και για την οποία συνεχίζονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό των “κιτρίνων”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button