Μπάσκετ

Στη Θεσσαλονίκη Petway και Morant

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν σήμερα (26/08) το βράδυ ο Brent Petway και ο Demetris Morant. Οι δυο Αμερικανοί ταξίδεψαν με την ίδια πτήση από τις ΗΠΑ και έφτασαν στην Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο Petway που έχει υπογράψει συμβόλαιο ενός χρόνου με τον ΑΡΗ δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή του στην Ελλάδα όπου αγωνίστηκε για πέντε σεζόν. “Είμαι πολυ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα. Είχα πει στον μάνατζερ μου από τα μέσα της περασμένης χρονιάς ότι ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα αυτή τη σεζόν. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ, με τόσο μεγάλη ιστορία και τόσο σπουδαίους φιλάθλους. Χαίρομαι που είμαι μέλος της ομάδας”.

Η επιθυμία του να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα κάτω από τις οδηγίες ενός προπονητή όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν μεγάλη και είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει πολύ γρήγορα συμφωνία με την ομάδα. “Οι διαπραγματεύσεις δεν κράτησαν πολύ. Ξέρω ότι στην επιστροφή μου στην Ελλάδα θα έχω έναν σπουδαίο προπονητή. Ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Με τον ΑΡΗ θα παίξω στο Basketball Champions League. Θα έχουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα και θα δίνουμε αγώνες ανά την Ευρώπη σε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση”.

Ο 32χρονος φόργουορντ ήρθε στον ΑΡΗ για να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. “Θέλω να κάνω ό,τι και στις προηγούμενες σεζόν μου στην Ελλάδα: Να παίξω άμυνα, να κάνω κοψίματα, να ευστοχώ σε σουτ τριών πόντων. Να προσθέσω ενέργεια στην ομάδα. Μπορεί να είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά μπορώ να προσφέρω στο κομμάτι αυτό. Δεν θέλω να αλλάξω το παιχνίδι μου”.

Ο ΑΡΗΣ του δίνει την ευκαιρία, όπως τόνισε να κάνει ένα restart στην καριέρα του. “Κάθε φορά που αλλάζεις ομάδα βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρόκληση. Θα είναι σίγουρα καλύτερα τα πράγματα για μένα γιατί αισθάνομαι την Ελλάδα σαν το σπίτι μου. Γνωρίζω το πρωτάθλημα και θα είναι πιο εύκολο να κάνω μια επανεκκίνηση στην καριέρα μου”.

Ο Petway υποσχέθηκε να δείξει και πάλι τις ικανότητες του στο τραγούδι “αν κάνουμε κάποιες μεγάλες νίκες”.

Η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον ΑΡΗ είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ, στις 4 Οκτωβρίου, στο “Nick Galis Hall” για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Αμερικανός φόργουορντ ανυπομονεί να ζήσει την ατμόσφαιρα μιας τέτοιας αναμέτρησης. “Δεν ήξερα πως αρχίζουμε τη χρονιά με ένα ντέρμπι. Σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσεις τη σεζόν. Γι’ αυτούς τους μεγάλους αγώνες ήρθα στον ΑΡΗ. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και μου αρέσει να παίζω σε τέτοιους αγώνες”.

MORANT: “Μεγάλη ευκαιρία ο ΑΡΗΣ”

O Demetris Morant ήρθε στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί από τον ΑΡΗ κι εφόσον ικανοποιήσει να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνια. Ο 25χρονος παίκτης επεσήμανε στις πρώτες του δηλώσεις: “Μίλησα με τον ατζέντη μου πριν έρθω στην Ελλάδα. Αποτελεί μεγάλο κίνητρο για μένα η έλευση μου εδώ”.

Σκιαγραφώντας το αγωνιστικό του προφίλ υποστήριξε: “Είμαι ένας παίκτης που δίνει ενέργεια τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Είμαι περισσότερο αμυντικός παίκτης. Μπλοκάρω σουτ. Αυτό ήταν το παιχνίδι μου στο κολέγιο. Όσο για την επίθεση προσπαθώ να καρφώνω την μπάλα”.

Ο απόφοιτος του Florida Golf Coast University συνταξίδεψε με τον Brent Petway και είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν κάποια πράγματα. “Μόλις τον γνώρισα. Δεν μιλήσαμε πολύ για το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ανυπομονώ να αγωνιστώ μαζί του”.

Ο ΑΡΗΣ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την καριέρα του για τον Morant και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση. “Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν την έχουν πολλοί παίκτες. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα”.

Ο Αμερικανός σέντερ είδε κάποια βίντεο των εντός έδρας αγώνων του ΑΡΗ και δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας μας. “Είναι κάτι το απίστευτο. Δεν έχω δει ξανά τέτοια ατμόσφαιρα. Έπαιζα στο κολεγιακό πρωτάθλημα όπου οι οπαδοί είναι τρελοί αλλά πραγματικά αυτό που είδα είναι κάτι το εκπληκτικό και ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτό το κοινό”.

Στόχος του μετά την περυσινή χρονιά είναι να βελτιώνεται συνεχώς “Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Θέλω να βελτιώσω κι άλλο το παιχνίδι μου και να γίνομαι καλύτερος”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button