Διεθνή

Θρίαμβος Μεϊγουέδερ στην τιτανομαχία με τον ΜακΓκρέγκορ

Μέχρι τον 10ο γύρο άντεξε τo σφυροκόπημα του Φλόιντ Μεϊγουέδερ ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, με τον διαιτητή σε εκείνο το σημείο να αποφασίζει τη διακοπή του αγώνα, χρίζοντας νικητή τον πρώτο στην «τιτανομαχία» που διεξήχθη στην T-Mobile Arena.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής με αυτή τη μεγάλη νίκη, στον τελευταίο αγώνα της λαμπρής καριέρας του, έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε το ρεκόρ του στο 50-0 (σ.σ.: ολοκλήρωσε την καριέρα του χωρίς ήττα) και προσπέρασε τον θρυλικό Rocky Marciano.

Ο Μεϊγουέδερ κυριάρχησε πλήρως στο ρινγκ, έδειξε ότι στην πυγμαχία δεν έχει αντίπαλο και, συν τοις άλλοις, αποστόμωσε τον αντίπαλό του, που είχε βγάλει πολλή… γλώσσα στη ζύγιση, πριν τον αγώνα.

Στους τρεις πρώτους γύρους της αναμέτρησης, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ο ΜακΓκρέγκορ είχε την πρωτοβουλία, πέτυχε κάποια χτύπημα στον Μέιγουέδερ, ωστόσο ο τελευταίος, παίζοντας με πολύ καλή τακτική και σφικτή άμυνα, κατάφερε να κουράσει τον Ιρλανδό.

Ο πρωταθλητής του MMA όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να χάνει τη φρεσκάδα του, με τον Αμερικανό πυγμάχο να κυριαρχεί στο ρινγκ, σφυροκοπώντας τον ΜακΓκρέγκορ. Η διαφορά της πυγμαχικής κλάσης των δύο μονομάχων γινόταν ολοένα και πιο εμφανής με τη ζυγαριά της νίκης να γέρνει προς το μέρους του Μεϊγουέδερ. Προστατεύοντας υποδειγματικά το πρόσωπο και το κορμί του ο Μεϊγουέδερ είχε πάρει για τα καλά τον έλεγχο απέναντι στον ΜακΓκρέγκορ, για να φτάσουμε στο 10ο γύρο, όταν όλα τελείωσαν για τον Ιρλανδό.

Ο διαιτητής του αγώνα, βλέποντας τον Ιρλανδό να έχει παραδώσει πνεύμα και να στέκεται με δυσκολία στα πόδια του, αποφάσισε τη διακοπή του ματς, με αποτέλεσμα το νοκ-άουτ υπέρ του Αμερικανού, που ήταν προ των πυλών, να μην έρθει ποτέ.

«Ήταν σίγουρα ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου. Ο ΜακΓκρέγκορ είναι καλός μαχητής, αλλά ήμουν… καλύτερος», ανέφερε ο Μεϊγουέδερ μετά το τέλος της μονομαχία τους, ενώ από την πλευρά του ο πρωταθλητής του MMA δήλωσε:

«Δεν είναι πολύ γρήγορος ή δυνατός, αλλά είναι πολύ συγκροτημένος και έπαιξε πολύ καλά την τακτική του.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και μετά το δέκατο γύρο, θα μπορούσε να με αφήσει ο διαιτητής. Κι ας έπεφτα στο έδαφος. Ας με άφηνε ακόμη και να με βγάλει νοκ άουτ. Έχω ξαναβρεθεί σε αυτό το σημείο, με έχουν στραγγαλίσει σε ζωντανή μετάδοση και επέστρεψα».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button