Ποδόσφαιρο

Και τέσσερα, και πέντε και έξι, οι θρίαμβοι του Άρη στην Τούμπα

Από τον Κίτσο μέχρι τον Χαριστέρα, από το 1930 μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Άρης όχι απλώς κέρδισε, αλλά διέσυρε τον αντίπαλο του εκτός έδρας

Οκτώ φορές έχουν καταφέρει οι κιτρινόμαυροι όχι απλώς να φύγουν νικητές από την Τούμπα, αλλά να πετύχουν τουλάχιστον τέσσερα τέρματα.

Η αρχή έγινε το 1930-31, όταν με χατ-τρικ του Βογδάνου ο Άρης διέλυσε τον αντίπαλο του με 2-6 σκορ για το πρωτάθλημα της Μακεδονίας ενώ την ίδια σεζόν επικράτησε και με 2-4 με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Κίτσο για αυτό της Ελλάδας.

Ακολούθησε το 0-4 με το πρώτο γκολ σε ντέρμπι του Κλεάνθη Βικελίδη 3 χρόνια αργότερα, ενώ.

To 1938 και το 1939 ήταν επίσης χρονιές που ο Άρης ήταν επιβλητικός, κερδίζοντας με 1-5 και 2-4 αντίστοιχα, ενώ το 2-4 εμφανίστηκε ξανά το 1945.

Δυο χρόνια αργότερα οι κιτρινόμαυροι με χατ-τρικ του Βασιλειάδη πέρασαν…αέρας με 2-5 από την Τούμπα .

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν μερικές ακόμη φορές να φύγουν νικητές πετυχαίνοντας τρία εκτός έδρας γκολ μέχρι να έρθει ο Άγγελος Χαριστέας και να συστηθεί στο ποδοσφαιρικό κοινό “υπογράφοντας” την νίκη του Άρη με 1-4 στην Τούμπα το 1998.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button