Θα έρθουν ήττες, αλλά όχι έτσι ρε παιδιά
Ο Άρης πρέπει να απαγορεύεται να επαναλάβει εικόνα παρόμοια με αυτή που έδειξε με τον Κολοσσό Ρόδου.
Απέναντι στο Αμβούργο ο Άρης έκανε κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Βρήκε έναν αντίπαλο κάτω και μπόρεσε να τον «πατήσει». Μπόρεσε ο Άρης να κερδίσει ως όφειλε, αλλά να το κάνει και με τον τρόπο που έπρεπε.
Ήρθε το Σάββατο όπου η ομάδα είχε ξανά την ευκαιρία να κερδίσει με άνεση. Βρήκε απέναντι της μία ομάδα η οποία έπαιζε χωρίς τον καλύτερο της παίκτη (Γκάουντλοκ), χωρίς τον βασικό της σέντερ (Γκούντγουιν) και με τον καλύτερο παίκτη του Καράσκο στο παρκέ (Γκαλβανίνι) να περιορίζεται στα 21 λεπτά λόγω φάουλ.
Όμως ο Άρης μπόρεσε να τα κάνει όλα λάθος. Ναι, ο Άρης θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη κι έτσι άμα δεν σούταρε με 22% στο τρίποντο, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Γιατί όπως είπαμε και πριν, ο Άρης τα έκανε όλα λάθος.
Έχει ευθύνη και ο Καράιτσιτς
Η ομάδα έδειξε μονοδιάστατη και να μην μπορεί να βρει λύσεις όταν το plan a του Μπόγκνταν Καράιτσιτς δεν δούλευε. Στην τέταρτη περίοδο έδειχνε ο Άρης εγκλωβισμένος σε ένα iso παιχνίδι που στο τέλος δεν έφερνε καλές επιλογές.
Ο Καράιτσιτς δεν μπόρεσε ούτε να αντιμετωπίσει τον Γκαλβανίνι (δίνοντας βοήθειες σε σωστό χρόνο) και κυρίως ούτε να τον στοχεύσει στην άμυνα. Εκεί ο Βραζιλιάνος ούτε χέρια δεν σήκωνε μην τύχει και πάρει το πέμπτο του φάουλ.
Οι πραγματικές αιτίες προβληματισμού
H μεγαλύτερη αιτία προβληματισμού όμως είναι το πως διαχειρίστηκε ο Άρης τις κρισιμότερες καταστάσεις. Το ότι ο Άρης έφτασε στο τέλος με τη μπάλα να καίει σε ένα ματς που θα έπρεπε να ήταν δικό του και δεν βρέθηκε κάποιος -πλην του Τζόουνς- να πάρει την ομάδα στην πλάτη του ήταν το μεγάλο πρόβλημα.
Ο Λονγκ που έχει δείξει ότι σουτάρει χωρίς υπερβολική σκέψη φοβήθηκε να πάρει μία επιλογή που μπορεί να έκρινε το ματς, ο Φορμπς δεν έχει αυτό το ταλέντο έτσι κι αλλιώς και δεν βρέθηκε κάποιος άλλος που έδειξε ικανός να διαχειριστεί τις φάσεις που καίνε όπως έπρεπε.
Εξίσου ανησυχητικό είναι αυτό που ανέφερε ο Καράιτσιτς, δηλαδή ότι οι παίκτες του Άρη πίστευαν ότι θα κερδίσουν από την πρώτη περίοδο. Είναι μία νοοτροπία που πρέπει να τους την κόψει «μαχαίρι», ειδικά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.
Χρειάζεται άμεσα τεσσάρι
Καλά όλα τα αγωνιστικά, αλλά όσο ο Άρης δεν παίρνει ένα ακόμη τεσσάρι θα υπάρχει πρόβλημα. Ας ελπίσουμε η αναμονή να αποδειχθεί «γλυκιά» όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις και ο ψηλός να ταιριάζει «γάντι» στην ομάδα.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό, με τον Κολοσσό (και τις υπόλοιπες ομάδες) να έχουν ένα συνεχόμενο miss-match έως τώρα. Ο Χόρκλερ και ο Γκαλβανίνι έκαναν πάρτι και αυτό πρέπει να σταματήσει.
Υ/Γ: Φυσικά και δεν τελείωσε τίποτα, φυσικά και χρειάζεται χρόνος ακόμη, φυσικά και θα έρθουν «στραπάτσα». Αλλά τουλάχιστον αγώνες με αντιπάλους υποδεέστερους και που τους λείπουν 2/3 καλύτερους παίκτες τους πρέπει να τους κερδίζεις.




