ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μαρτυρία – σοκ από την Ινδονησία: “Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το βράδυ”

Μάρτυρας των μοιραίων γεγονότων στην Ινδονησία και…μετά βίας ζωντανός όπως κι ο ίδιος αναφέρει, μίλησε στη Guardian για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

“Η αστυνομία δεν μας προειδοποίησε πριν μας ρίξει δακρυγόνα. Έτσι, όταν το πλήθος “έσπασε” ήταν γεμάτο πανικόβλητους και ανθρώπους με μάτια που καίγονταν και που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Ο ήχος των πυροβολισμών ήταν τόσο εκκωφαντικός. Όταν είδα για πρώτη φορά τον πλήθος και το χάος γύρω μου, σκέφτηκα ότι η ζωή μου θα τελείωνε, ότι σίγουρα θα πέθαινα εδώ. Το πρώτο πράγμα που είδα αφού έφυγα από το γήπεδο ήταν άνθρωποι ξαπλωμένοι στο έδαφος. 

Νόμιζα ότι ήταν απλώς μεθυσμένοι ή αναίσθητοι. Αλλά αφού έφτασα σπίτι, συνειδητοποίησα ότι αυτό που είχα δει ήταν πτώματα”.

Ένας αξιωματούχος που εργάζεται στην Περσεμπάγια, Ντέφρι Χαριγιάντομ ανέφερε πως το όχημα στο οποίο επέβαινε λιθοβολήθηκε και πυρπολήθηκε από οπαδούς της Αρέμα, καθώς προσπαθούσε να φύγει από το γήπεδο.

“Το πρόσωπό μου ήταν μελανιασμένο και μετά βίας γλιτώσαμε από το να καούμε ζωντανοί εκείνο το βράδυ. Μέσα σε μόλις 20 λεπτά το αστυνομικό φορτηγό στο οποίο επέβαινα πυρπολήθηκε από ένα εξαγριωμένο πλήθος. Νόμιζα ότι θα πέθαινα”, ενώ ένας άλλος μάρτυρας, ονόματι Πραϊόγκι δήλωσε:

“Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ. Το πιο οδυνηρό και τρομακτικό κομμάτι όλου αυτού που συνέβη ήταν το να ανοίγω μια τσάντα τη φορά για να δω αν μπορούσα να αναγνωρίσω κάποιον φίλο ή συγγενή. Εκείνο το βράδυ ένιωσα ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είχε αξία”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button