Ποδόσφαιρο

“Ληστεύουν” τον Άρη, όταν οι υπόλοιποι του BIG-5 έχουν “σπρωχτεί”… (vids)

Η διαιτησία στα… χειρότερά της

Την Τετάρτη, μετά την διαιτητική αθλιότητα στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ Άρης απευθυνόμενη στον Στιβ Μπένετ έκανε λόγο για αηδία… Φαίνεται, όμως, ότι γίνονται τα πάντα για να υπάρχουν προκλήσεις απέναντι στον Άρη.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος ότι πέραν του -άπειρου- Κωνσταντίνου Κατοίκου που θα διαιτητεύσει στον αγώνα με τον Βόλο, στο VAR του σαββατιάτικου αγώνα θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης που δεν είδε το πέναλτι υπέρ του Ιτούρμπε στο ματς με τον Παναιτωλικό ενώ ήταν τότε στο VAR;

Γενικότερα, την τρέχουσα σεζόν έχει… παραγίνει το κακό με την διαιτησία η οποία φαίνεται να είναι στα χειρότερά της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον Άρη. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία το VAR δουλεύει… μόνο για να μην υπάρξει μια απόφαση υπέρ των “κιτρίνων” αλλά σε άλλες ομάδες γίνεται το αντίθετο. Την στιγμή που ο Άρης αδικείται, οι υπόλοιποι του BIG-5 έχουν “σπρωχτεί”, είτε όταν… λειτουργεί το VAR για αποφάσεις υπέρ τους, είτε όταν διαιτητές δεν βλέπουν τα αυτονόητα ή βλέπουν αυτά που… συμφέρουν Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ας πάρουμε τους υπόλοιπους συλλόγους του BIG-5 με την σειρά, σε ό,τι αφορά κάποιες ενδεικτικές φάσεις (στις οποίες -μεταξύ άλλων- σε αντίθεση με τον Άρη, το VAR ήταν ευνοϊκό για εκείνους) που τους ωφέλησαν. Στο Παναθηναϊκός-Αστέρας ο Αϊτόρ μπήκε στην περιοχή και σε επαφή με τον Άλβαρες έπεσε στην μεγάλη περιοχή, με τον Παπαδόπουλο να μην δίνει κάτι. Ο Σιδηρόπουλος, όμως, τον κάλεσε να δει την φάση στο VAR και στη συνέχεια δόθηκε πέναλτι. Και επειδή πολλές φορές το επικοινωνιακό κομμάτι παίζει τον… ρόλο του, η πλευρά του “τριφυλλιού” -παρά την νίκη- “επιτέθηκε” στον διαιτητή Παπαδόπουλο, “βγάζοντας” δυσαρέσκεια για την διαιτησία του σε εκείνο το ματς.

Κατά τη φετινή αγωνιστική χρονιά, οι “πράσινοι” έχουν εξελιχθεί σε… Πρωταθλητές των πέναλτι, έχοντας κερδίσει 7 μέχρι στιγμής στη Super League και υπήρχαν αγώνες που τα χτυπήματα από τα 11 μέτρα, τους “ξελάσπωσαν” (σ.σ. δεν σημαίνει ότι όλα τα πέναλτι της ομάδας του Γιοβάνοβιτς λανθασμένα δόθηκαν, ωστόσο οι παίκτες του Άρη πρέπει να… ματώσουν για να δοθεί μια παράβαση). Πρόσφατα, στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, σε μια φάση που έγινε πολύς λόγος για το χέρι του Κουρμπέλη, την στιγμή της παράβασης.

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, ήταν… κωμικό το πέναλτι απέναντι στον ΟΦΗ και έτσι η “Ένωση” κατάφερε να “ανοίξει” το σκορ. Στον αγώνα με τον Ατρόμητο, οι Περιστεριώτες ζήτησαν πέναλτι στη τελευταία φάση του ματς αλλά ο ρέφερι, Σιδηρόπουλος, σφύριξε αμέσως την λήξη, δίχως να προλάβει να παρέμβει το VAR. Γιατί; Φοβήθηκε κάτι; Στον παιχνίδι με τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Βεργέτη να υποδεικνύει παράβαση σε μαρκάρισμα πάνω στον Γκατσίνοβιτς στο 66′.

Ο VARίστας Ζαμπαλάς κάλεσε τον διαιτητή να την δει ξανά τη φάση, θεωρώντας προφανώς πως δεν υπάρχει πέναλτι, αλλά ο Βεργέτης αποφάσισε να διατηρήσει την αρχική του απόφαση. Στο σχετικά πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, εκτός έδρας, οι Ηπειρώτες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι Μουκουντί. Το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Σχετικά με τον Ολυμπιακό, είναι γνωστά τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν πρόσφατα. Ακυρώθηκαν τρία γκολ του Άρη στα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Αλήθεια, αν οι φάσεις ήταν αντίστροφες, δηλαδή τα τέρματα “ερχόταν” από τους “ερυθρόλευκους”, πόσα γκολ των Πειραιωτών θα ακυρωνόταν;

Μη ξεχνάμε, επίσης, την κόκκινη που δεν δόθηκε στον Βρουσάι στο χθεσινό ντέρμπι καθώς και το φάουλ στον Νταρίντα που δεν δόθηκε στο 1-0 του Ολυμπιακού ενώ αν πάμε πίσω, στον πρώτο γύρο της Super League, η ομάδα του Μίτσελ προηγήθηκε απέναντι στον Άρη με 0-1, με φάουλ που δεν δόθηκε προηγουμένως υπέρ του Μάνου Γκαρθία.

Πάλι καλά, ο Άρης έκανε την ανατροπή και δεν του κόστισε εκείνο το λάθος του Μπόγκναρ (σ.σ. αυτός ήταν διαιτητής και στο ΠΑΟΚ-Άρης). Μιας και “πιάσαμε” τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο διαιτητής, Δημήτρης Καραντώνης ακύρωσε γκολ του Αστέρα Τρίπολης για φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα, σε μια φάση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ευνόησε τον Ολυμπιακό.

Πάμε και στον ΠΑΟΚ… Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη, το VAR… λειτούργησε για να δοθεί πέναλτι υπέρ της ομάδας του Λουτσέσκου και να πάρει το προβάδισμα αλλά ο Κουέστα είπε “όχι” στην εκτέλεση του Σβαμπ. Μετέπειτα, το VAR… δεν λειτούργησε, ούτε ο -κάκιστος- Μπόγκναρ “ενεργοποιήθηκε” σε ό,τι αφορά το ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ που έγινε στον Πίρσμαν από τον Κουλιεράκη, στη φάση που σκόραρε (1-0) ο Ινγκασον, με τον “Δικέφαλο”, έτσι, με… κάλπικο γκολ να καταφέρνει να σκοράρει απέναντι στον Άρη έπειτα από 522 λεπτά (!) σε αγώνες κόντρα στους “κίτρινους”.

Από εκεί και πέρα, στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας με τον ΟΦΗ, σε μια φάση που πέρασε στα… ψιλά, ο Ντίκο έβγαινε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ αλλά ο Καραντώνης δεν άφησε το πλεονέκτημα. Στην ιστοσελίδα gentikoule.gr ανέφεραν χαρακτηριστικά γι’ αυτό: “Σε ένα από τα… highlights της αναμέτρησης, ο Καραντώνης δεν άφησε το πλεονέκτημα στο 61’ με τον Ντίκο να βγαίνει μόνος με τον Κοτάρσκι και τον διαιτητή του αγώνα να γυρνάει πίσω την φάση για φάουλ υπέρ του ΟΦΗ”.

Αν πάμε λίγο πιο πίσω χρονικά, “πέφτουμε” πάνω στο φάουλ του Αουγκούστο σε παίκτη του Παναιτωλικού. Ένα ξεκάθαρο φάουλ που ο Σιδηρόπουλος κατάφερε να… μη δει και μάλλον το VAR ήταν “χαλασμένο”. Θυμίζουμε ότι στην ίδια φάση έγινε το 0-1 για το σύνολο του Λουτσέσκου. Ακόμη, πριν το Άρης-ΠΑΟΚ του πρώτου γύρου, ο Κούρτιτς στον αγώνα της Τούμπας απέναντι στον Ατρόμητο, “γλίτωσε” την κόκκινη στο 54′, όταν πάτησε με τις τάπες στο πόδι του Γκονζάλες. Μαντέψτε… Σε εκείνη τη φάση, ο Τζήλος δεν έβγαλε καν την κίτρινη κάρτα!

Όλα τα παραπάνω, είναι απλώς κάποιες ενδεικτικές φάσεις (σ.σ. σύμφωνοι, ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περισσότερες) ότι οι υπόλοιπες ομάδες του BIG-5 έχουν μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από τον Άρη. Ο οποίος εκτός από τα όποια δικά του ζητήματα στο αγωνιστικό κομμάτι τα οποία θα πρέπει να λύσει, έχει να… αντιμετωπίσει και διαιτητικές “ληστείες” (8 τα ακυρωμένα γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια) φέτος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button