Βασικά ΘέματαΜπάσκετ

O Λαζέφσκι έδειξε ένα δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει

Παρότι ήταν ανέτοιμος και είχε περιορισμό λεπτών συμμετοχής, ο 25χρονος βοήθησε στο να αποδράσει ο Άρης με το διπλό από τη Ρόδο

Από τους άτυχους της καλοκαιρινής προετοιμασίας για τον Άρη ήταν ο Νέιτ Λαζέφσκι. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αναγκάστηκε να κάνει χειρουργείο για να αποκαταστήσει ένα θέμα στους κοιλιακούς χάνοντας σχεδόν όλη τη pre-season.

Στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στην Τσεντεβίτα Ολίμπια ο απόφοιτος του Νοτρ Νταμ έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα αλλά έμεινε στο παρκέ για λιγότερο από 5′, πετυχαίνοντας δύο πόντους. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο προπονητής του, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε πως ο παίκτης θα χρειαστεί τρεις επιπλέον εβδομάδες, για να βρεθεί στα επιθυμητά αγωνιστικά επίπεδα.

Μία όμως ο τραυματισμός του Γκιουζέλη, μία η απουσία του Μπανκς λόγω ενοχλήσεων, ανάγκασαν τον τεχνικό του Άρη να δώσει στον παίκτη του 14:29 συμμετοχής και εκείνος ανταποκρίθηκε. Μέτρησε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα που είναι και το μεγάλο του ατού, ενώ ήταν ο δεύτερος της ομάδας του στη κατηγορία +/- με 9 κάτω μόνο από τους 10 του Γούντμπερι. Αυτό σημαίνει πως όσο ο Λαζέφσκι βρισκόταν στο παρκέ ο Άρης επικράτησε με εννιά πόντους του αντιπάλου του.

Δείγμα της εμπιστοσύνης του Καστρίτη στον παίκτη του ήταν και η χρησιμοποίηση του ακόμα και στα τελευταία λεπτά, όταν η μπάλα “έκαιγε”. Αυτό σημαίνει ότι παρόλη την αγωνιστική του απραξία, το θεωρητικά βασικό τεσσάρι του Άρη αρχίζει και βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του στο παρκέ. Γι’ αυτό και ο κόουτς της ομάδας τον ανταμείβει και του δίνει αμέσως χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα που η ομάδα χρειαζόταν απαραίτητα τη νίκη, προκειμένου να βρει ηρεμία και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια.

Πρέπει φυσικά να μην υπάρξουν υπερβολές, να γίνει σωστή διαχείριση του παίκτη από το τεχνικό τιμ, επειδή ο Άρης έχει ανάγκη από μία ποιοτική αναβάθμιση στη γραμμή των ψηλών του. Ο Λαζέφσκι στα πρώτα του δείγματα ακόμα και ως ανέτοιμος, δείχνει να μπορεί να τη προσφέρει.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button