Ποδόσφαιρο

Το ταξίδι συνεχίζεται! Διπλό στην Κύπρο ο Άρης και… φύγαμε για Νορβηγία

Με το γκολ-πέναλτι του Νικολά Ντιγκινί ο Άρης επικράτησε με 0-1 της ΑΕ Λεμεσού παίρνοντας απόλυτα δίκαια την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Ντιγκινί από τα 11 βήματα και… 1-0

Δεν μπήκε καλά στο γήπεδο ο Άρης, που μόλις στο 5ο λεπτό έκανε “δώρο” στην ΑΕΛ την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Κόρχουτ έκανε σοβαρό λάθος, ο Χουράδο βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα αλλά ο Ισπανός απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το “μηδέν”.

Μετά από κάποια λεπτά χωρίς κάτι ιδιαίτερο ήταν η σειρά του Άρη να βγει μπροστά, μια πολύ ωραία μπαλιά του Μπάσα στο 10′ έβγαλε τον Ιντέγε απέναντι στον Βοζίνια, ο Νιγηριανός ανατράπηκε με τον Άρη να κερδίζει πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νικολά Ντιγκινί, που σημάδεψε σωστά “ανοίγοντας” το σκορ για τους κιτρινόμαυρους δίνοντας τους μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Από μια μεγάλη ευκαιρία

Στο 23ο λεπτό μάλιστα λίγο έλειψε ο Άρης να διπλασιάσει τα τέρματα του, καθώς μετά από πάσα του Κόρχουτ, ο Ιντέγε σούταρε από το σημείο του πέναλτι, με τον Βοζίνια να καταφέρνει με διπλή επέμβαση να κρατήσει το 0-1.

Στην συνέχεια η ΑΕΛ προσπάθησε να πιέσει και να πετύχει ένα γκολ, είχε προϋποθέσεις με την κορυφαία ευκαιρία να έρχεται στο 37ο λεπτό.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Χουράδο ο Νιλς Τεϊξέιρα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, σε μια στιγμή που ο Κουέστα δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Κακός ρυθμός, λάθη και πέντε κίτρινες κάρτες (Ντιγκινί, Κόρχουτ από τον Άρη) ήταν ο επίλογος του πρώτου ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με τον Άρη να είναι μπροστά στο σκορ.

Τεράστιες ευκαιρίες, δεν βρήκε το γκολ

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Άρης που απείλησε 52ο λεπτό όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σούντγκρεν ο Ιντέγε βρέθηκε απέναντι στον Βοζίνια, με τον Βραζιλιάνο όμως να κάνει μεγάλη επέμβαση.

Ο Νιγηριανός είχε άλλη μια ευκαιρία δυο λεπτά αργότερα, όταν από θέση μέσα αριστερά έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία της ΑΕΛ, ενώ στο 56′ ο Φετφατζίδης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί λάθος του Βοζίνια.

Έμεινε μέχρι το τέλος το 0-1

Η ΑΕΛ από την άλλη πλευρά δεν τα παράτησε, απείλησε στο 69ο λεπτό, όταν ο Κουέστα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Κάρλος να μην μπορεί να σκοράρει, ενώ στο 81ο λεπτό ο Κουέστα έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά και πάλι του Κάρλος.

Ουσιαστικά δεν συνέβη κάτι άλλο αξιοσημείωτο στα επόμενα λεπτά, με την γηπεδούχο ομάδα να μένει με 10 στο 83′ λόγω της αποβολής του Γκοντάλ και τον Άρη να πανηγυρίζει την νίκη-πρόκριση στην Λάρνακα!

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button