Ποδόσφαιρο

“Το πρωτάθλημα της Κ19, η στόχοι του τμήματος και η αναβάθμιση του”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Ο ερασιτέχνης έχει φωνή” φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Κ19 του Άρη, κ.Πασχάλης Μελισσάς.

Αναλυτικά όσα είπε στην Ελένη Γρηγοράκη και τον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανέφερε:

Πρωταρχικός μας στόχος δεν είναι αυτός, αλλά το να περάσουμε στα παιδιά μια επαγγελματική νοοτροπία, να καταλάβουνε πως θα προσεγγίσουμε την βελτίωση τους, μετά έρχεται το DNA της ομάδας, ο πρωταθλητισμός, και έρχεται η διπλή επιτυχία

Για το ότι η κατάκτηση του τίτλου ήρθε στα πέναλντι:

Ήταν θέμα αστοχίας, είχαμε καλές ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι, όλα αυτά τα παιχνίδια

Για τις εμπειρίες που δίνουν παιχνίδια όπως αυτό:

Είναι παιχνίδια που μας δίνουν εμπειρίες, είναι πολύ σημαντικό μόνο και μόνο ότι συμμετείχαμε σε αυτόν τον τελικό.

Όπως μεγάλη εμπειρία ήταν και ο περσινός χαμένος τελικός με τον Ο.Φ.Η.

Για το “κλειδί” της επιτυχίας:

Υπάρχει πάθος στην δουλειά μας, υπάρχει και πίεση, γιατί μέσα από την πίεση μπορούν να πετύχουν.

Είναι ένας προγραμματισμός στην αρχή της χρονιάς που επιτεύχθηκε στο 100%, ήταν από την αρχή της χρονιάς πολλές οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε

Για την επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ των τμημάτων:

Αν κάποιος έβλεπε την Κ15 και την Κ19 θα έβλεπε ένα μοτίβο, ο κάθε προπονητής συμπληρώνει ένα-δυο κομμάτια και στο τέλος βλέπουμε το παζλ που έχει φτιαχτεί.

Και συνέχισε:

Είναι ένας προγραμματισμός, μια ανάλυση ενός σχηματισμού που δονείται με την πάροδο του χρόνου από τα παιδιά, το μπαμπίνι θα κάνει κάτι σε μορφή παιχνιδιού το οποίο όμως κάτι θα σημαίνει.

Για την ανταπόκριση των παιδιών στην μετάβαση προς το ανώτερο επίπεδο:

Θετικά θα έλεγα, εφόσον περάσει ένα θετικό μεταβατικό διάστημα η ανταπόκριση τους ήταν θετική, καταλαβαίνουν τι σημαίνει αξιολόγηση, ότι μια εβδομάδα μπορεί να μην πας καλά, δεν θα ξεκινήσει, την άλλη εβδομάδα μπορεί να πας καλύτερα και να διεκδικήσεις και πάλι θέση βασικού.

Για τους στόχους τον ακαδημιών:

Στόχος μας είναι να βγάζουμε έστω έναν παίκτη που να είναι ικανός να ακολουθήσει την πρώτη ομάδα για όλη την σεζόν.

Για αυτό θα κάνουμε και μια αλλαγή από την νέα σεζόν, θα έχουμε την ατομική καρτέλα από κάθε παίκτη, με μεγαλύτερη αξιολόγηση στο άτομο παρά στην ομάδα.

Πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, πάμε να διαχωρίσουμε τους παίκτες, να βλέπουμε την εξέλιξη του κάθε προπονητή ατομικά και ως μονάδα.

Έχουμε μια βάση έως τώρα, με κάποια εργομετρικά, με κάποια τεστ μέσα στο γήπεδο.

Υπάρχει μια ομαδική κατηγορία που βλέπουμε τον μ.ο. της ομάδας, και μια ατομική να βλέπουμε ο κάθε παίκτης αν είναι πάνω ή κάτω από τον μ.ο., και πάνω σε αυτά τα στοιχεία κάνουμε κάποιες προσθαφαιρέσεις για τα τμήματα.

Για τον Δημήτρη Κλιγγόπουλο, παίκτη των ακαδημιών που αγωνίζεται και στην ανδρική ομάδα:

Ο Δημήτρης είναι μια δικιά μου επιλογή, να έρθει από πέρυσι στην κ.19, διακρίθηκε στο προηγούμενο πρωτάθλημα, είχε κάποιες συμμετοχές με την ανδρική ομάδα και σταδιακά αφομοιώθηκε στην πρώτη ομάδα.

Δείχνει ότι μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα.

Για τα πτυχία προπονητικής που έχει:

Έχω UEFA A και UEFA A Youth, ήξερα εξαρχής ότι θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική, προέκυψε η ευκαιρία αυτή και ξεκίνησα από πέρυσι να δουλεύω στον Άρη.

Για το εάν θα ήθελε να αναλάβει και κάποια αντρική ομάδα στο μέλλον:

Δεν λέω όχι σε καμία προοπτική, σε καμία ευκαιρία, απλώς αυτήν την στιγμή ασχολούμαι με το συγκεκριμένο κομμάτι, δεν το βλέπω ως ευκαιρία να πάω σε μια ανδρική ομάδα, το προσεγγίζω σοβαρά και έχουμε στόχους για το μέλλον.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button