Ερασιτέχνης

“Στόχος μας να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα με παίκτριες βγαλμένες από τις ακαδημίες”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Ο ερασιτέχνης έχει φωνή” φιλοξενήθηκε ο προπονητής των γυναικείων τμημάτων υδατοσφαίρισης του Άρη, κ.Κάρολος Μονόρι

Αναλυτικά όσο είπε στην Ελένη Γρηγοράκη :

Αρχικά για το “βιογραφικό του” ανέφερε:

Ήμουν κολυμβητής για κάποια χρόνια, και εμένα με κέρδισε το πόλο, έκατσα στον Άρη γύρω στα 12 χρόνια, μετά από πολλές στάσεις ασχολήθηκα με την ανοιχτά θάλασσα και σαν αθλητής και σαν προπονητής, μετά από πολλά χρόνια ασχολήθηκα με τις ακαδημίες, με τα παιδιά που τώρα μπαίνουν στον νερό.

Για την σημασία των ακαδημιών:

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η κάθε ομάδα πρέπει να έχει ακαδημίες, μια θέση στην μεγάλη ομάδα να είναι ένας στόχος, για να έχουν κίνητρο και τα παιδιά.

Αυτή είναι και η φυσική εξέλιξη για ένα σωματεία, να επανδρώνει τις ομάδες με παιδιά από τις ακαδημίες, γιατί αλλιώς χρειάζεται ένα τεράστιο μπάτζετ για να μπορέσεις να κάνεις μια δυνατή ομάδα, ακόμη και στο πόλο.

Για το από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να ενταχθεί στις ακαδημίες του πόλο:

Από την φετινή χρονιά έχουμε αποφασίσει σαν τμήμα πόλο να κάνουμε τμήμα εκμάθησης κολύμβησης, να μην παίρνουμε μόνο παιδιά που έκαναν κολύμβηση και αποφάσισαν να γυρίσουν στο πόλο.

Για το γυναικείο τμήμα:

Πριν από 2,5 χρόνια έγινε μια προσπάθεια, αλλά αποφασίσαμε να βασιστούμε στις ακαδημίες, και όταν έρθει η ώρα να φτιαχτεί η ομάδα από παίκτριες που θα είναι από ακαδημίες του Άρη.

Και λεφτά να υπάρχουν σε ένα σωματείο για να γίνουν οι απαιτούμενες μεταγραφές, πάλι είναι κάπως περίεργο για τα υπόλοιπα παιδιά.

Όταν βλέπουν ότι στις μεγάλες ομάδες παίζουν μόνο μεταγραφές αρχίζουν να αναρωτιούνται αν αυτό που κάνουν είναι η σωστή επιλογή, αν υπάρχει σκοπός.

Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων:

Υποχρεώσεις έχουν τώρα οι μίνι κορασίδες, στις 27-29 του προηγούμενου μήνα διεξήχθη η πρώτη φάση μινι-κορασίδων, προκριθήκαμε στην δεύτερη και τελική φάση που θα γίνει 6-8 Ιουλίου στην Αθήνα.

Είμαστε στην τελική φάση του πρωταθλήματος με τις 9 καλύτερες ομάδες τις Ελλάδας, μια πρωτόγνωρη εμπειρία, για εμένα τα κορίτσια και τον σύλλογο.

Είναι πρώτη φορά που το τμήμα κατεβάζει μίνι-κορασίδες.

Για το κλίμα που επικρατεί:

Βλέπουμε παιδιά να έρχονται στην προπόνηση, να χαμογελάνε, να έχουν όμορφο κλίμα, πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.

Το καλό κλίμα, η όρεξη για δουλειά και η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι πολύ σημαντικά στοιχεία.

Για τις έγραφες στα τμήματα:

Μας αιφνιδίασε και εμάς! Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα που σε 2,5 χρόνια έχει προσελκύσει 110 παιδιά.

Φυσικά εάν δεν υπήρχε το Βικελίδης δεν θα μπορούσαμε να μαζέψουμε τόσα παιδιά.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button