Ερασιτέχνης

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μιλάμε για εταιρίες, πρέπει να μπορεί ο Α.Σ. να εισπράττει, να ‘ξεπαγώσει’ το ΑΦΜ”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Ο Ερασιτένης έχει φωνή” φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος του γενικού γραμματέα αθλητισμοί κ.Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στην Ελένη Γρηγοράκη και τον Στέφανο Πάρταλη:

Είναι διαφορετικός ο ερασιτεχνικός αθλητισμό, υπάρχει ανιδιοτέλεια, υπάρχει αγάπη.

Και όπου υπάρχει δυνατός ερασιτέχνης υπάρχει δυνατό σωματείο, όπου δεν υπάρχει τα προβλήματα διογκώνονται, δυστυχώς αυτό βλέπουμε και στον Άρη που περνάει δύσκολες στιγμές, η οποίες ελπίζω ότι είναι στο τέλος τους.

Για την δυνατότητα του Ερασιτέχνη να επεμβαίνει στα τμήματα:

Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, όμως δεν αρκεί το 10% και ένας εκπρόσωπος στο διοικητικό συμβούλιο, η ιστορία έχει δείξει ότι οι άνθρωποι του ερασιτέχνη θα πρέπει να έχουν το θεσμικό πλαίσιο στην φαρέτρα τους ώστε να περιορίζονται τα λάθη και οι ζημιές στις Π.Α.Ε. και τις Κ.Α.Ε.

Πρέπει να διευρυνθεί το πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει και θα έχουμε κάποιο νέο σε αυτό.

Για την συνάντηση του με Άρη και Ηρακλή:

Ήταν μια συνάντηση που έγινε με δική μας πρωτοβουλία, έχει καταγραφεί το ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, ξεκινάνε από τα οικονομικά και συνεχίζονται σε διαχειριστικά και διοικητικά.

Μέλημα μας είναι να καταγραφούν τα προβλήματα, να δούμε εάν υπάρχει διάθεση και σε ποιο βαθμό μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να δούμε κατά πόσο είναι κοινά ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειες.

Για το ότι οι περισσότεροι άνθρωποι 

Έχουν βγει δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι οφειλές προς το δημόσιο βαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα ανάλογα με την περίοδο που διοίκησαν.

Αυτός είναι ένας αγώνας που ως νομικοί κάναμε εδώ και πολλά χρόνια και καταλήξαμε τον Σεπτέμβριο να βγει αυτή η απόφαση.

Για τον ερασιτέχνη Άρη:

Εντυπωσιαστήκαμε από την παρουσία του Ερασιτέχνη Άρη, από το ότι έχει 25 τμήματα, από το ότι έχει 1.500 αθλητής.

Ο εραστιέχνης Άρης πρωτοπορεί στο e-gaming, που έχει κατακτήσει την Ασία και την Αμερική και σύντομα θα συμβεί το ίδιο και στην Ευρώπη.

Για ορισμένα χρέη που “κληρονόμησε” από την παλιά ΠΑΕ ο Α.Σ.:

Ο Άρης έχει ένα μεγάλο θέμα το ότι η ΔΕΗ έχει καταλογιστεί στον Ερασιτέχνη ενώ βαρύνουν την παλιά ΠΑΕ.

Για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα:

Η εποχή που χαριζόταν τα χρέη και οι οφειλές έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Τώρα πρέπει όμως να ξεπαγώσουν τα δυο ΑΦΜ, έτσι θα μπορέσει και το κράτος να εισπράξει τα τρέχοντα, να υπάρχει καλύτερη διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του σωματείου και από τα έσοδα αυτά ένα κομμάτι θα πηγαίνει και στο κράτος.

Και τώρα που οι ΑΦΜ είναι παγωμένοι δεν κερδίζει κανείς τίποτα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μιλάμε για εταιρίες, και αφού έχει γίνει αλλού γιατί να μην το κάνουμε και σε ερασιτεχνικά σωματεία.

Για το τι μπορεί να συμβεί ώστε να μπορεί ένα ερασιτεχνικό σωματείο να μην έχει οικονομικό προβλήματα;

Αυτό που θα αλλάξει πολύ σύντομα είναι ότι το ερασιτεχνικό σωματείο θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από το σήμα και να ασκεί εμπορική δραστηριότητα αναφορικά με την επωνυμία και το όνομα της ομάδας.

Είναι μια πηγή εσόδων που δεν υπήρχε μέχρι τώρα και πρέπει να υπάρχει.

Για το ότι τα προβλήματα που υπάρχουν κρατάνε πίσω τους αθλητές:

Ο Άρης έχει πάρα πολλούς αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους ώστε να κατέβουν σε διεθνείς αγώνες.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button