Μπάσκετ

Σαρικόπουλος: “Ποιοτική ομάδα με καλούς Έλληνες ο Άρης-Παράδειγμα για κάθε άνθρωπο ο Βασιλόπουλος”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, Ζήσης Σαρικόπουλος 

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το ότι ξεκίνησε με τον Άρη και για τους λόγους που δεν συνέχισε:

Ξεκίνησα προετοιμασία με τον Άρη, είχαμε κάνει την κουβέντα να επιστρέψω στον Άρη, κάτι το οποίο με ενδιέφερε, από εκεί και πέρα ούτε εγώ γνωρίζω για ποιον λόγο δεν προχώρησα.

Από εκεί και πέρα έπραξα αυτό που νομίζω ότι είναι καλύτερο για εμένα.

Σίγουρα πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο, βρίσκομαι τώρα στην ομάδα που επέλεξα τον Πανιώνιο, τώρα γιατί δεν προχωρήσαμε με τον Άρη ούτε εγώ μπορώ να απαντήσω.

Η ομάδα μου άρεσε, μου άρεσε η προοπτική, από εκεί και πέρα όλα γίνονται για κάποιον λόγο.

Για τον Προμηθέα:

Ο Προμηθέας φέτος είναι μαι πολύ απελευθερωμένη ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες, παίκτες με εμπειρία από το πρωτάθλημα και αυτό είναι σημαντικό.

Κυρίως όσον αφορά τους ξένους, γιατί το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο και πρέπει οι ξένοι να ξέρουν τις ιδιαιτερότητες του.

Για εμένα εν μέρη αποτελεί έκπληξη, γιατί υπάρχουν καλοί παίκτες και ένας προπονητής, ο κ.Γιατράς που καταλαβαίνει το μπάσκετ και είναι πολύ έξυπνος.

Θεωρώ ότι έχει απελευθερώσει τους παίκτες όσο πρέπει και παίζει και καλό μπάσκετ.

Για τον Άρη:

Ο Άρης είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή, από όταν έφυγα εγώ και μετά ήρθαν καινούργια πρόσωπα, από εκεί και πέρα ο Άρης έχει ποιοτικούς παίκτες, έχει τους καλύτερους Έλληνες που θα μπορούσε να έχει, είναι παιδιά που μπορούν να βγουν μπροστά, που έχουν την προσωπικότητα να το κάνουν.

Νομίζω ότι τον Άρη τον έχουν βοηθήσει τα δυο παιχνίδια την εβδομάδα για να βρει ρυθμό.

Για τον αγώνα:

Θα είναι ένα ντέρμπι, ο Προμηθεάς προσεγγίζει το παιχνίδι επιθετικά γιατί έχει ταλέντο στην επίθεση ενώ ο κόουτς Γιαννάκης το προσεγγίζει αμυντικά.

Για το εάν θεωρεί ότι είναι δυσκολότερη η διαδικασία της επίθεσης ή της άμυνας:

Η άμυνα θεωρώ ότι είναι πιο πολύ θέμα διάθεσης για όλους τους παίκτες, η άμυνα όμως είναι ένα όπλο που δεν αποτυπώνεται με νούμερα, σήμερα σαν προπονητή και σαν παίκτη σε εκφράζουν τα νούμερα που κάνεις.

Παρόλο που δεν θα έπρεπε οι ομάδες να λειτουργούν έτσι, δυστυχώς έτσι είναι.

Για τον Πανιώνιο:

Είναι άσχημο για μια τόσο ιστορική ομάδα να είναι σε μια τέτοια κατάσταση, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα χρειάζεται τέτοιου είδους ομάδες.

Από εκεί και πέρα θέλω να πω ότι ο Πανιώνιος δεν είχε την πολυτέλεια να κάνει προετοιμασία και να βρει ποιοτικούς ξένους.

Ειδικά με την έλευση του κ.Ζιάγκου έχει γίνει απίστευτη προσπάθεια.

Για το εάν μπορεί ο Πανιώνιος να αντιστρέψει την κατάσταση και να παραμείνει στην Α1:

Φυσικά, κοιτάζω πάντα να είμαι αισιόδοξος, αν δεν ήμουν δεν θα ερχόμουν στον Πανιώνιο, γνώριζα ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη, έκατσαν κάποια παιχνίδια στραβά, αναγκαστήκαμε να παίξουμε κάποια παιχνίδια χωρίς κόσμο, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, πρέπει να προχωρήσεις.

Για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο:

Ο Παναγιώτης νομίζω ότι αποτελεί παράδειγμα για κάθε άνθρωπο, είμαι τυχερός γιατί θυμάμαι και τον Παναγιώτη στον Ολυμπιακό, όταν τελείωσα το εφηβικό και ξεκίνησα να κάνω προετοιμασία με το ανδρικό, και από εκεί και πέρα ήμουν φίλος του σε όλο το διάστημα της δυσκολίας του και το πως επέστρεψε.

Το πόσο αισιόδοξο είναι αυτό το παιδί και το πόση θετική ενέργεια έχει μετά από όσα του έχουν συμβεί είναι μάθημα.

Για το εάν νιώθει ότι έχει κάτι να “αποδείξει”:

Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να αποδείξεις κάτι σε κάποιον άλλον χάνεις το νόημα, το θέμα είναι να αποδεικνύεις στον εαυτό σου ποιος είσαι και να μην αφήνεις οποιονδήποτε άλλο να σε υποτιμάει.

Εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου, να αντιστραφεί αυτό το 0-6 και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα έρχονται.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button