Μπάσκετ

Ο Άρης με…ποσοστά: “Επικίνδυνος” από το τρίποντο, συνεπής στις βολές

Κάτι παραπάνω ήταν τα δείγματα που έδωσε η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου στο πρώτο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι για την φετινή χρονιά

Μπορεί ο αντίπαλος να ήταν χαμηλής δυναμικότητας, μπορεί το παιχνίδι να μην προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα ο Άρης όμως έδωσε κάποια πρώτα θετικά στοιχεία, ιδίως όσον αφορά την συνέπεια με την οποία σούταρε τόσο έξω από τα 6.75, όσο και από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Οι ελεύθερες βολές ήταν η “αχίλλειος πτέρνα” της ομάδας στα “αποκαλυπτήρια” του Άρη μπροστά στον κόσμο του, υπήρχαν πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο αυτά τα ποσοστά θα αποβούν “μοιραία” κατά την διάρκεια της σεζόν, ενάντια στην Δυναμό Τιφλίδας πάντως η ομάδα έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο

Ο Άρης αστόχησε μόλις σε τέσσερις από τις συνολικά δεκαεπτά προσπάθειες του από την γραμμή των ελευθέρων βολών, στοιχείο θετικό σε σχέση με το…τελευταίο δείγμα απέναντι στην ομάδα της IBB.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Γκάρι ΜακΓκι, ευστόχησε σε 5 από τις 6 προσπάθειες του από την γραμμή της φιλανθρωπίας, ποσοστό που εάν διατηρήσει κατά την διάρκεια της χρονιάς θα μεταφραστεί σε πολύ καλά αποτελέσματα για την ομάδα.

Όσον αφορά τις προσπάθειες για σουτ τριών πόντων οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου παρόλο που αστόχησαν στα πρώτα έξι τρίποντα στην συνέχεια ευστόχησαν με 13 από τα επόμενα 28!

Συνολικά οι κιτρινόμαυροι εκτελούσαν με 38,2% έξω από τα 6.75, πράγμα εντυπωσιακό εάν κανείς αναλογιστεί ότι κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς το ποσοστό του Άρη στην Α1 βρισκόταν στο -χαμηλότερο της κατηγορίας- 28,1%, ενώ από την στιγμή που ο Γιώργος Αγγέλου “άνοιξε λογαριασμό” για τον Άρη η ομάδα σούταρε με το…εξωπραγματικό 46,4%.

Ασφαλώς αυτά τα ποσοστά δεν αντιπροσωπεύουν το τι πρόκειται να δούμε κατά την διάρκεια της σεζόν καθώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Άρης έπαιζε ενάντια σε μια αδύναμη ομάδα, βρήκε ελεύθερα σουτ και δεν είχε την “πίεση” στην πλάτη του, φαίνεται όμως ότι την φετινή σεζόν δεν θα υπάρχει από κάθε αντίπαλο η…πολυτέλεια να δίνει δίχως σκέψη ελεύθερα σουτ έξω από τα 6.75 καθώς πλέον υπάρχουν οι παίκτες που θα “τιμωρήσουν” τέτοιες τακτικές.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button