Ερασιτέχνης

Νίκος Μωυσής: «Αυτή είναι η πιο κομβική χρονιά για το χάντμπολ του Άρη»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Ερασιτέχνης» μίλησε ο προπονητής των τμημάτων χάντμπολ του Άρη, Νίκος Μωυσής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο :

Αρχικά για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα :

Αρχικά εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα είμαστε ο Άρης πρέπει να κατακτήσουμε την πρώτη θέση για να ανέβουμε στην Α2.

Για τα φετινά ονόματα που έχει η ομάδα στο δυναμικό της :

Μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα έχει καλά ονόματα φέτος αλλά πιστεύω πως σε όλα τα αθλήματα δεν παίζουν τα ονόματα εάν η ομάδα είναι συνολικά καλή πετυχαίνει τους στόχους της , ένας μόνο παίκτης δυστυχώς δεν κάνει την διαφορά στα ομαδικά αθλήματα πρέπει να είναι δεμένη η ομάδα, να έχουμε ένα καλό σύνολο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν υπάρχει μόνο ένας ή δύο καλοί παίκτες οι οποίοι όμως δεν συμβαδίζουν με τον σύνολο δεν μπορεί μία ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Για την γενικότερη δομή του πρωταθλήματος:

Έχουμε τελειώσει τώρα την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Στην ουσία η β’ εθνική είναι χωρισμένη σε πέντε ομίλους από τους οποίους περνούσαν οι δύο πρώτοι , εμείς βγήκαμε δεύτεροι στον όμιλο μας και τώρα θα παίξουμε την δεύτερη φάση όπου οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο διασταυρώνονται σε έναν ενιαίο και παίζουν όλοι με όλους ξανά , δηλαδή και με το Πανόραμα που είχαμε αγωνιστεί στην πρώτη φάση τώρα θα ξαναπαίξουμε.

Για την θέση που πρέπει να τερματίσει ο Άρης σε αυτόν τον όμιλο:

Οι πρώτοι δύο ανεβαίνουν σίγουρα και τώρα από ότι γνωρίζω ο τρίτος θα παίξει μπαράζ και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ίσως και ο τέταρτος. Εξαρτάται από τις ομάδες που θα πέσουν από την Α1 στην Α2 , από τον βορά , από τον νότο έχει διάφορα γενικότερα.

Για τον στόχο που έχει η ομάδα να ανέβει στην Α2 :

Στην ουσία από τώρα έχουμε φτιάξει μία ομάδα που είναι για την Α2 φυσικά με κάποιες προσθήκες που θα χρειαστούν, κοιτάμε όμως τα δικά μας τα παιδιά και προσπαθούμε να τα βάλουμε στην ανδρική ομάδα πράγμα που συμβαίνει μετά από χρόνια. Ήδη έχουμε έναν έφηβο ο οποίος αγωνίζεται και παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι είναι στις βασικές επιλογές και έρχονται από πίσω και οι παίδες οι οποίοι είναι η πρώτη τους χρονιά σαν παίδες και έχουν υπάρξει και στην αποστολή της ανδρικής ομάδας αλλά έχουν πάρει και χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια που ήταν πιο εύκολα. Κοιτάμε από τις μικρές ηλικίες μέχρι το αντρικό η ομάδα να παίζει το ίδιο στυλ χαντμπολ, να έχουμε τις  ίδιες αρχές. Είναι λίγο δύσκολο γιατί στο ανδρικό έρχονται παιδιά από άλλες σχολές με διαφορετική νοοτροπία αλλά εμάς στόχος μας είναι να χτίσουμε μια κοινή νοοτροπία από το παιδικό μέχρι το αντρικό και να είναι ενιαίο το χαντμπολ που παίζουμε

Για το πόσο εύκολο είναι στο χαντμπολ παιδιά από το εφηβικό να πάρουν μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα:

Το θέμα είναι όλα τα παιδιά να μπορέσουν να παίξουν κάποια στιγμή στο ανδρικό γιατί δεν έχουμε την επιλογή της μεταγραφής από το εξωτερικό τόσο εύκολα. Μια ομάδα που μπορεί και βγάζει παιδιά από τις ακαδημίες της θα έχει και μία συνέχεια το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε ένα ερασιτεχνικό άθλημα σαν το χάντμπολ και το βόλευ, στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετικά αλλά σε εμάς δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτός είναι ο τρόπος για να έχεις μία συνέχεια. Εμείς δυστυχώς αυτή τη συνέχεια δεν την είχαμε, είχαμε κατά διαστήματα κάποιες καλές στιγμές πέρασαν τα χρόνια το τμήμα ψιλοδιαλύθηκε και τώρα προσπαθούμε ξανά από την αρχή. 

Για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την συμμετοχή του Άρη στη Α1:

Είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους του συλλόγου και με τον πρόεδρο και με άλλους παράγοντες βλέπω τη διάθεση τους ώστε να ανέβουν όλα τα τμήματα και το χάντμπολ μαζί. Δεν έχουμε βάλει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτό, ο πρώτος μας στόχος είναι να ανέβει φέτος η ομάδα στηνΑ2 και από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση και με τον σύλλογο και με τους ανθρώπους που είναι στο τμήμα και βοηθάνε . Όμως αυτή είναι η κομβική χρονιά , να πετύχουμε με το καλό το στόχο μας και μετά το καλοκαίρι να υπάρξει μία συζήτηση  με τους ανθρώπους της ομάδας για να θέσουμε τους στόχους μας και όταν ανέβουμε στην Α1 να έχουμε μία σταθερή πορεία , να  κοιτάξουμε τις ακαδημίες μας και να μπορούμε να συντηρούμε αξιοπρεπώς ένα τμήμα στην Α1 γιατί δεν είναι και λίγα τα έξοδα.

Για το αν είναι ένα απωθημένο το να δει επιτέλους τον Άρη στην Α1:

Σαφώς και είναι και απωθημένο και μεράκι και καημός , δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μου το θέλω πραγματικά πάρα πολύ και πιστεύω κάποια στιγμή θα το πετύχουμε.

Για το τι περιμένουμε για αυτή τη σεζόν και για την επόμενη από το γυναικείο χάντμπολ:

Για αυτή τη σεζόν δεν περιμένουμε κάτι στην ουσία προσπαθήσαμε να ξαναδημιουργήσουμε το τμήμα κα να φέρουμε στην πρώτη ομάδα κάποιες νεάνιδες για να πάρουν εμπειρίες , φέραμε και κάποια ήδη έμπειρα κορίτσια και στην μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε την ομάδα έτσι ώστε του χρόνου να μπορέσουμε να θέσουμε πιο ξεκάθαρα τους στόχους μας. Φέτος θέλαμε απλά το τμήμα να έχει μία παρουσία δεν πηγαίναμε για την άνοδο αλλά γενικά είχαμε μία καλή παρουσία και με λίγες περισσότερες προπονήσεις όπως και με πιο έμπειρες παίκτριες θα μπορούσαμε να διεκδικούμε καλύτερα πράγματα.

Για τo αν του χρόνου θα δημιουργηθεί μία ομάδα που θα έχει ως στόχο την άνοδο:

Αυτό θα πρέπει πάλι να το θέσει ο σύλλογος για το αν μας παίρνει οικονομικά και θα πάμε να ανεβάσουμε το γυναικείο χάντμπολ στην Α1 και για εμένα αυτό θα πρέπει να γίνει. Πρώτα όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα όπως το ποιος θα είναι προπονητής στο τμήμα, ποιες αθλήτριες θα είναι του χρόνου και ποιες από φέτος θα ανανεώσουν. Προσωπικά πιστεύω πως ένας τέτοιος στόχος μπορεί να επιτευχθεί από το γυναικείο χάντμπολ και είναι και πιο εύκολο σε σχέση με ανδρικό λόγω κυρίως οικονομικών.

Για τα εμπόδια που έφερε η πανδημία στον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών:

Δυστυχώς ο κορονοϊός μας πήγε πολύ πίσω, είχαμε αρκετές απώλειες σε παιδιά μέσα στην διάρκεια της χρονιάς ήταν πολύ λεπτές οι ισορροπίες οπότε υπήρχαν παιδιά που κάναμε αρκετό καιρό να τα δούμε σε προπόνηση γενικά είναι μια περίεργη κατάσταση, δεν το είχαμε συνηθίσει και δεν ξέρω και αν συνηθίζετε αυτό το πράγμα. Μας πήγε αρκετά πίσω και ελπίζω τώρα που άνοιξε ο καιρός να μειωθούν και τα κρούσματα για να μπορέσουμε αν κάνουμε ένα τουρνουά το οποίο γινόταν κάθε χρόνο για να γνωρίσουν τα παιδιά το άθλημα

Τέλος, για το αν πλέον προβάλλεται περισσότερο το άθλημα :

Σίγουρα προβάλλεται περισσότερο μετά τι επιτυχίες κα του Ολυμπιακού κα της ΑΕΚ και γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό απλά το θέμα με το χαντμπολ είναι ότι ενώ είναι ένα καθαρά Ευρωπαϊκό άθλημα ο κόσμος δυσκολεύεται να το παρακολουθήσει λόγω των κανονισμών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button