Ποδόσφαιρο

Μια απόφαση τουφεκιά για το “φαίνεσθαι” και το οικονομικό πλήγμα

Χθες το μεσημέρι η Ελληνική Κυβέρνηση, δια στόματος του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των θυρών στους αθλητικούς αγώνες το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Στην χώρα του “φαίνεσθαι”, δεν περίμενα κάτι περισσότερο, από το να κλείσουμε απλά τις θύρες των γηπέδων, ενώ θέατρα, σινεμά, ακόμη και τα Μ.Μ.Μ. δεν έχουν μπει τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, απέναντι στον κορωνοιό..

Το γελοίο της υπόθεσης, είναι ο χρόνος που ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Μετά την μεγάλη δημόσια συζήτηση γύρω από την Θεία Κοινωνία και την παρουσία στην εκκλησία λόγω κοροναιού, εκεί που μαζεύονται χιλιάδες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας κάθε Κυριακή, η κυβέρνηση δεν πήρε το… ρίσκο να πάει κόντρα σε αυτούς και να απαγορεύσει την λειτουργία, με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού να είναι και εκεί μεγάλος.

Αντίθετα, με εύκολο τρόπο καθώς μέτρησε τις αντιδράσεις, κλείνει τα γήπεδα, κάνοντας έμμεση και άμεση ζημιά στις ομάδες και ειδικά αυτές όπως ο Άρης, που βασίζονται στον κόσμο τους.

Από την φυσική παρουσία και την “πίεση” που προσφέρουν σε κάθε αντίπαλο μέχρι την μεγάλη οικονομική ζημιά, καθώς η απώλεια εσόδων είναι μεγάλη και δικαίως κάνει τους ανθρώπους του Άρη να προβληματίζονται..

Ίσως, το δίκαιο αλλά κοινωνικά σωστό, θα ήταν να έμπαινε… λουκέτο. Όταν ξεφύγουμε από τις… κακοδαιμονίες του ιού να επιστρέψουμε και να ξανανοίξουμε. Ποιος όμως από τους Κυβερνώντες θα πάει κόντρα σε… όλα και δεν θα πυροβολά μοναχά στον αέρα;

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button