Μπάσκετ

Κατάγια η τρίτη! Μετά από 15 χρόνια και πάλι απέναντι σε Φινλανδική ομάδα ο Αυτοκράτορας

Την Φινλανδική Κατάγια θα αντιμετωπίσουν σήμερα (17/10) οι κιτρινόμαυροι οι οποίοι έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από τις Φινλανδικές ομάδες

Συγκεκριμένα το 1990 οι κιτρινόμαυροι αντιμετώπισαν σε διπλά παιχνίδια την Ουουντεκαουπούνγκιν για την φάση των “16” του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της Fiba κερδίζοντας την εύκολα σε διπλά παιχνίδια με 92-116 και 140-91.

Η δεύτερη φορά που οι κιττρινόμαυροι βρήκαν μπροστά τους Φινλανδική ομάδα ήταν την σεζόν 2003-2004 για το Europe League της Fiba ο Άρης αντιμετώπισε την Χόνκα κερδίζοντας την και πάλι με σκορ 73-77 στην Φινλανδία και με 97-60 στο Αλεξάνδρειο.

Συνολικά λοιπόν ο Άρης μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι σε Φινλανδικές ομάδες, έχοντας μάλιστα…παράδοση και στις μεγάλες διαφορές όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες.

Όσο για τις τότε αντιπάλους του Άρη, η Χόνκα έχει συνολικά κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Φιναλνδίας και συμμετέχει πλέον στην δεύτερη κατηγορία της χώρας, ενώ η Ουουντεκαουπούνγκιν έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα αλλά και δύο κύπελλα Φινλανδίας ενώ το 1994 διαλύθηκε μετά από 96 χρόνια ιστορίας!

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button