Μπάσκετ

Καστρίτης: “Είναι πραγματικά συγκινητικό το πώς παλεύουν αυτά τα παιδιά”

Στην τέραστια προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι παίκτες του Άρη αλλά και στην επιστροφή του Ζίριους Γουίλιαμς στάθηκε ο Έλληνας τεχνικός των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου:

«Τι να πούμε για αυτό το παιχνίδι… Μπορούμε να το απομονώσουμε και να κάνουμε αμιγώς μπασκετική ανάλυση, αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ άδικο για την προσπάθεια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρίθηκε το ματς στο τελευταίο δίλεπτο. Αναφέρομαι αποκλειστικά στην εξάντληση των παικτών μας και κυρίως του Άντονι Κάουαν JR ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει σε όλο το παιχνίδι, έχοντας πολλές αποφάσεις στα χέρια του και δεχόμενος μεγάλη πίεση. Θεωρώ ότι σ’ εκείνο το σημείο αν αντέχαμε για ακόμα 1-2 κατοχές, είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα, θα είχαμε πολύ καλές πιθανότητες να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, να κάνουμε δηλαδή ακόμα μία μεγάλη υπέρβαση και να διεκδικήσουμε τη σημερινή νίκη, εκτός έδρας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που καιγόταν για το αποτέλεσμα.

Προφανώς έγιναν λάθη, ενώ η αποβολή του Τζούστον με 5 φάουλ μας κόστισε και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στις τελευταίες άμυνες τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε το Λαύριο, το οποίο από την πλευρά του είχε το απόλυτο στις τελευταίες δύο επιθέσεις.

Συγχαρητήρια στο Λαύριο για τη νίκη αλλά, δε θα κουραστώ να το λέω, μπράβο στους παίκτες μας. Σίγουρα όλοι όσοι αγαπούν και ακολουθούν αυτήν την ομάδα είναι στενοχωρημένοι, αλλά πραγματικά της αξίζει να είναι όλος ο κόσμος του ΑΡΗ υπερήφανος γι’ αυτήν. Η προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά αγγίζει τα όρια του υπεράνθρωπου. Για ακόμη μία φορά τους βγάζουμε το καπέλο, σηκώνουμε κεφάλι και από Δευτέρα, όσοι είμαστε στο γήπεδο, θα αρχίσουμε πάλι τη σκληρή δουλειά για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι απέναντι στον Προμηθέα.

Για το χειροκρότημα των φίλων του ΑΡΗ ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε:

«Είναι πραγματικά συγκινητικό το πώς παλεύουν αυτά τα παιδιά. Ο περισσότερος κόσμος έχει την ευκαιρία να τους βλέπει στα παιχνίδια, εμείς τους βλέπουμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Για να υπάρχει αυτό το επίπεδο στους αγώνες, καταλαβαίνετε σε τι επίπεδο κυμαίνονται οι προπονήσεις μας. Όταν από το ξεκίνημα της χρονιάς πάντα έχουμε τρεις απουσίες, εξηγεί αυτό που είπα, πως ό,τι γίνεται αγγίζει τα όρια του υπεράνθρωπου. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει, τι εισπράττουμε καθημερινά. Στενοχωριόμαστε, γιατί με λίγη τύχη παραπάνω στο κομμάτι της υγείας, θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλύτερα. Δεν μπορούμε, όμως, να μην είμαστε ευγνώμονες για αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Θα συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον ρυθμό μέχρι το τέλος».

Για το γεγονός ότι ο Ζίριους Γουίλιαμς έκανε λάθη στο τέλος, αλλά έπαιξε με δύο προπονήσεις, ο κόουτς του ΑΡΗ σχολίασε:

«Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν με την επανένταξη ενός αθλητή στο ρόστερ. Θα ήταν ιδανικό να έχουμε 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και όποιος επανέρχεται από τραυματισμό, να παίρνει ένα πεντάλεπτο στο ένα παιχνίδι και ένα δεκάλεπτο στο επόμενο. Ο Γουίλιαμς, μετά από απουσία 15 ημερών, προπονήθηκε για δύο μέρες και σήμερα με όλες τις απουσίες που είχαμε, μπήκε για να συνεισφέρει. Το λογικό είναι ότι δε θα ήταν ο Γουίλιαμς που θυμόμαστε. Ο Χάνλαν έπαιξε τραυματίας με την ΑΕΚ και είδαμε τι αποκόμισε, ο Πουλιανίτης ήταν ανέτοιμος κόντρα στον Κολοσσό μετά από ένα μήνα απουσίας. Αυτό γίνεται σε όλα τα παιχνίδια, Οι υστερήσαντες δεν είναι υστερήσαντες. Είναι ανέτοιμοι αλλά βάζουν το κορμί τους στη φωτιά και θυσιάζονται για την ομάδα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button