Ποδόσφαιρο

Η FIFA εξετάζει την επαναστατική πρόταση του Βενγκέρ για οφσάιντ – VAR! (pic)

Ο Αρσέν Βενγκέρ που είναι σύμβουλος της FIFA , κατέθεσε ένα επαναστατικό πλάνο για τον αμφιλεγόμενο κανονισμό του οφσάιντ στην εποχή του VAR, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει παράβαση μόνο όταν είναι εκτεθειμένο ολόκληρο το σώμα του επιτιθέμενου.

Ενδέχεται να φέρει τα πάνω-κάτω, πιθανόν προς το καλύτεροστο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η πρόταση του Αρσέν Βενγκέρ, αναφορικά με τον κανονισμό του οφσάιντ και τη γραμμή του VAR.
Με δεδομένες τις άπλετες οριακές φάσεις που ο ψηφιακός διαιτητής έχει σταματήσει ως οφσάιντ για μία… τρίχα, ο Αλσατός τεχνικός, με την ιδιότητα του επικεφαλή ανάπτυξης στο παγκόσμιο ποδόσφαιροτου και συμβούλου της FIFA , κατέθεσε ένα νέο, επαναστατικός πλάνο στον Τζιάνι Ινφαντίνο, το οποίο θα ελευθερώσει στο έπακρο τους επιτιθέμενους.
Συγκεκριμένα, ο πρώην τεχνικός της Άρσεναλ συνοψίζει την ιδέα στο εξής: Δεν θα υπάρχει οφσάιντ, αν ο επιθετικός έχει έστω ένα μέρος του σώματος του, ακόμη και τη μύτη του παπουτσιού του, στην ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο. Κοινώς, η γραμμή του οφσάιντ θα πάψει να τοποθετείται στο σημείο που προεξέχει ο επιθετικός βάσει κανονισμού και θα τοποθετείται στο σημείο που καλύπτεται!
Η χαρακτηριστική φάση που με τον τωρινό κανονισμό θεωρείται οφσάιντ, αλλά δεν θα συνιστά παράβαση σύμφωνα με το πλάνο Βενγκέρ:

Η δήλωση του Βενγκέρ ήταν: «Δεν θα είσαι οφσάιντ αν οποιοδήποτε μέρος του σώματος με το οποίο επιτρέπεται να σκοράρεις είναι σε ευθεία γραμμή με τον τελευταίο αμυνόμενο. Ακόμη κι αν άλλα μέρη είναι εκτεθειμένα», κάτι που εννοεί ότι το χέρι δεν θα υπολογίζεται ως μέρος που θα καλύπτει τον επιθετικό.

Πλέον, το σχέδιο αναμένεται να δοκιμαστεί, πρώτα σε περιορισμένη κλίμακα, πιθανόν με αφετηρία την κινεζική λίγκα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button