ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Η ήττα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι αφύπνισης

Ο Άρης εμφανίστηκε κάκιστος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα, η οποία πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι αφύπνισης.

Ήταν ένα παιχνίδι που ο Άρης προδόθηκε από τους παίκτες του. Βασικοί και αναντικατάστατοι παίκτες εμφάνισαν απόδοση κάτω του μετρίου. Αποτέλεσμα αυτού να έρθει η ήττα. Στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, η άμυνα των κιτρινόμαυρων ήταν κάπου αλλού. Δεν είχε συγκέντρωση. Δεν ήταν συμπαγής. Δεν είχε τις γραμμές κοντά. Δεν είχε τους παίκτες που μπορούν να παράγουν στο παιχνίδι. Δεν είχε και τον παίκτη για να κόψει τον ρυθμό του αντιπάλου. Οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου έκαναν πολλά λάθη τακτικής. Μαζί τους και ο προπονητής του Άρη που ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης πέταξε το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια, είδαμε ότι διόρθωσε τα κακώς κείμενα στο δεύτερο ημίχρονο και πιστώνεται την νίκη. Έτσι και κόντρα στην ΑΕΚ τα έκανε όλα σχεδόν λάθος και πιστώνεται την ήττα.

Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ
Είναι η πρώτη φορά απ’ όσο θυμάμαι που στον Άκη Μάντζιο δίνεται η ευκαιρία να δείξει το έργο του ευρισκόμενος στον πάγκο μιας ομάδας που είναι στην πρώτη πεντάδα και διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη. Σίγουρα υπάρχει η πίεση να πάρει ο Άρης το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που είδαμε χθες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ισως να… κοιμήθηκε από τις δύο απανωτές ήττες της Ένωσης από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Ο Μάντζιος έπρεπε να ήταν πιο διαβασμένος και έπρεπε να περιμένει την αντίδραση της ΑΕΚ. Δεν το έκανε! Είναι μια δοκιμασία για τον ίδιο.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ
Σε κακό απόγευμα βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι κινητήριοι μοχλοί του Άρη σε όλες τις γραμμές. Ο Σούντγκρεν κατ’ ομολογία πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν και είναι δίχως αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης των κιτρινόμαυρων. Ήρθε η ώρα να κάνει και αυτός το κακό του παιχνίδι. Ρόουζ και Δεληζήσης συναγωνιζόντουσαν ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος. Ο Σάσα ήταν πολύ καλός. Ο Σάκιτς ήταν συμπαθητικός. Ο Μπερτόγλιο αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να έχει διάρκεια. Δεν είναι Ντιγκινί. Είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι κλάσης. Έφυγε από τη Λαμία, αλλά πρέπει να βγάλει τη Λαμία από μέσα του. Πιστεύω ότι ο Άρης έχασε ένα 40% από το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής του Γκάμα. Με την απουσία του ο Άρης έχασε από προσωπικότητα, από επιθετική πρωτοβουλία, είναι παίκτης που δημιουργεί ανησυχία. Έτσι αναγκάστηκε να παίξει ο Άρης να παίξει στα άκρα με δύο παίκτες που δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα και τα πηγαίνουν περίφημα σε ανοιχτό γήπεδο. Ο λόγος για τους Μπρούνο και Σίλβα. Αυτοί οι δύο παίκτες μπορούν να κάνουν τη ζημιά όταν ο Άρης προηγείται ώστε να σου “κλειδώσουν” το παιχνίδι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
Το παιχνίδι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Άρη. Ίσως να κριθούν πάρα πολλά. Αυτό γιατί και οι δύο ομάδες προέρχονται από το ίδιο αποτέλεσμα της ήττας, είναι πληγωμένες και διεκδικούν μια θέση στην Ευρώπη. Σίγουρα ο Άρης έχει το πάνω χέρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα! Ενώ στο χθεσινό ματς οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να έχουν την ΑΕΚ στο +9 και να ταξιδέψουν στην Αθήνα λίγο πιο ήρεμοι, τελικά θα πάνε με τεντωμένα τα νεύρα.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Πριν από το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πολλοί φίλοι του Άρη έβγαιναν στο Yellow Radio 101.7 και έλεγαν πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ΑΕΚ γιατί είναι ένα πληγωμένο θηρίο που μπορεί να κάνει τη ζημιά. Χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση. Τίποτα από αυτά δεν είχε ο Άρης και το πλήρωσε με ήττα. Από την μεριά της αν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μείνει στο 3-1 τότε ξεγελάει τον εαυτό της ότι συνήλθε. Η ΑΕΚ πήρε μια ανάσα με τη βοήθεια του Άρη. Της το επέτρεψε πάρα πολύ. Αν νομίζει ότι αυτό ήταν το τέλος της κρίσης και αν δεν το δει συγκροτημένα πολύ φοβάμαι αν όχι την επόμενη, ίσως τη μεθεπόμενη Κυριακή να έχουμε πάλι γκρίνιες και δράματα!

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button