Ερασιτέχνης

Δουλειά, αφοσίωση, επιτυχία! Αυτή είναι η διαδρομή του κολυμβητικού τμήματος την τελευταία τετραετία

Από το…πουθενά, από τις χαμηλές θέσεις και τους ελάχιστους αθλητές και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό(!) επίπεδο! Αυτή είναι η…τετραετής πορεία του κολυμβητικού τμήματος που δείχνει τον δρόμο.

Το κολυμβητικό τμήμα βρέθηκε στην 6η θέση πανελληνίως στο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών συγκεντρώνοντας μάλιστα 111 βαθμούς και όντας πέμπτο στην ξεχωριστή βαθμολογία των γυναικών, και όλα αυτά χωρίς τα δυο μεγαλύτερα ταλέντα του τμήματος.

Ίσως για κάποιους αυτό να φαντάζει…λογικό, βάση της ιστορίας της ομάδας και των αθλητών που έχουν φορέσει το κίτρινο σκουφάκι, όμως γυρίζοντας τον χρόνο πίσω είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την δουλειά που χρειάστηκε ώστε αυτό να συμβεί.

Ο Άρης λοιπόν πριν 4 χρόνια σε αυτούς τους αγώνες κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 7 βαθμούς κατακτώντας την 23η θέση πανελληνίως.

Έκτοτε το κολυμβητικό τμήμα με έφορο τον Τάσος Αναστασιάδη έκανε…άλματα προόδου.

Όσο πετυχαίνουν άλλοι σύλλογοι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο Άρης ήθελε να τα πετύχει με τρέξιμο, δουλειά και αγάπη των ανθρώπων που έτρεχαν το τμήμα για τον σύλλογο και την κολύμβηση.

Για να φτάσει ο Άρης  κάθε χρόνο να κάνει το βήμα παραπάνω, για να φτάσει από τους 7 βαθμούς στους 37, τους 51 και τους 111 μεσολάβησαν πολλά πράγματα.

Οργάνωση του τμήματος, πρόσληψη ορισμένων από τους καλύτερους προπονητές στην Μακεδονία και την Ελλάδα αλλά και…ατέλειωτα χιλιόμετρα για να καταφέρει να “ντύσει” στα κιτρινόμαυρα τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βόρειας Ελλάδος και να “σαρώνει” τα μετάλλια σε όλους τους αγώνες ηλικιακών.

Στο σήμερα λοιπόν, από τους 27 αθλητές που κατέβηκαν στην Αθήνα οι τρεις εξ αυτών ήταν…ενήλικες(!), καθώς ο Άρης βρέθηκε στην 6η θέση χάρη σε 24 παιδιά που δεν έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, γιατί πολύ απλά ο Άρης, έψαξε, μίλησε, έκανε χιλιάδες χιλιόμετρα, δεκάδες ραντεβού και πλέον έχει τους καλύτερους στην Ελλάδα.

Ο Άρης έχει κερδίσει των σεβασμό όλων, χωρίς να έχει το μπάτζετ των υπόλοιπων ομάδων, χωρίς να έχει τα…δώρα που κάνουν άλλοι σύλλογοι στα τμήματα τους, αλλά με τα δικά του μέσα και πάνω από όλα με την αγάπη των ανθρώπων του έχει καταφέρει να επαναφέρει το τμήμα στις επιτυχίες κάνοντας άλματα κάθε χρόνο, να έχει στις τάξεις του αθλητές οι οποίοι διακρίνονται σε Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, αλλά και -ίσως σημαντικότερο από όλα τα άλλα- έχει καταφέρει να ντύσει εκατοντάδες παιδιά στα κιτρινόμαυρα και να τα “μυήσει” στην ιδέα του Άρη.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button