Ποδόσφαιρο

Βαριά “καμπάνα” για ΠΑΟΚ από την UEFA

Γνωστή έγινε από την Uefa η τιμωρία του ΠΑΟΚ αλλά και της Μαρσέιγ για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μεταξύ των οπαδών τους στο πλαίσιο της μεταξύ τους αναμέτρησης στην Μασσαλία για τον πρώτο γύρο της φάσης των “8” του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ ενώ παράλληλα του απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών του για έναν εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα με δυνατότητα όμως διετής αναστολής. Επίσης υποχρεούται να αποκαταστήσει της ζημιές που προξένησαν οι οπαδοί του στην κερκίδα την οποία φιλοξενούνταν.

Από την άλλη πλευρά η γηπεδούχος Μαρσέιγ τιμωρείται με το συνολικό πρόστιμο των 98.000 ευρώ και της απαγορεύεται επίσης να ανοίξει ορισμένες θύρες στον επόμενο ευρωπαϊκό της αγώνα

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

“Η αρμόδια επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε σήμερα τις ακόλουθες αποφάσεις που θα επηρεάσουν την προσέλευση των οπαδών στους αγώνες της UEFA:

ΠΑΟΚ:

– Να απαγορεύσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πουλάει εισιτήρια στους εκτός έδρας οπαδούς της για τον επόμενο (1) αγώνα στην Ευρώπη και να επιβάλει πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ρίψη αντικειμένων, άναμμα πυροτεχνημάτων, ζημιές και αναστάτωση του κόσμου.

– Η εν λόγω απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων υπόκειται σε δοκιμαστική περίοδο δύο (2) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.

– Να διατάξει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να επικοινωνήσει με την Μαρσέιγ εντός 30 ημερών για διευθέτηση των ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί της

ΜΑΡΣΕΪΓ:

– Να διατάξει το μερικό κλείσιμο του σταδίου του γηπέδου της Μαρσέιγ το οποίο θα αποτελείται από ολόκληρο το Virage Nord, κατά τη διάρκεια του επόμενου (1) αγώνα της UEFA στον οποίο η Μαρσέιγ θα έπαιζε ως διοργανώτρια ομάδα και να επιβληθεί πρόστιμο στην Μαρσέιγ 80.000 για άναμμα πυροτεχνημάτων, ρίψη αντικειμένων και αναστάτωση πλήθους.

– Πρόστιμο 18.000 ευρώ στην Μαρσέιγ για απόφραξη των δημόσιων διαδρομών”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button