Μπάσκετ

Βαλεργάκης: “Ο Λάσκαρης, τα χρέη, το μετοχικό και η ανάγκη να στηρίξουμε την ομάδα”

Ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Οστάνδη:

Δυστυχώς κάθε Πέμπτη και Δευτέρα είναι μεγάλες για τον Άρη, τα βλέπω άσχημα και πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Η ομάδα δεν μου άρεσε εχθές, ο κόσμος ήταν ελάχιστος, γιατί αν δε στηρίξει  ο κόσμος την ομάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, είναι αδύναμη και από την αρχή ήταν, πήγε να γίνει κάτι αλλά δυστυχώς είναι αδύναμη και φυσικά δεν είμαστε τυφλοί, βλέπουμε τα λάθη που γίνονται και από τους παίκτες και από τον πάγκο.

Βρίζανε την ομάδα και τους παίκτες που θα πρέπει να σώσουν την κατηγορία και το σωματείο ελπίζω να μην ξανά συμβεί.

Ξεφωνίζεις ποιον, αυτόν που θέλεις να σε σώσει, ούτε μπορεί να αλλάξει η ομάδα, είναι αυτοί που είναι και βρίζεις αυτούς που θα τραβήξουν το κουπί, κάνεις χαρακίρι στην ομάδα. Άμα δεν θέλεις και δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, μείνε σπίτι σου, εγώ νόμιζα ότι το αγαπάς γι’ αυτό και έρχεσαι στο γήπεδο, αλλά μην το χαλάς.

Θα πρέπει να αντικατασταθεί ισόποση και δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Οι διακανονισμοί γίνονται με χρήματα έναντι τον οφειλόμενων, πρέπει να καταβάλεις το ποσό που έχεις συμφωνήσει.

Αν μπορεί να γίνει μεταβίβαση των μέτοχων ή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου:

Δεν το γνωρίζω, αυτό το ξέρουν οι δικηγόροι του Άρη,  αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουν τις σωστές πληροφορίες από τον Λάσκαρη, αν υπάρχει ένα γενικόλογο όπως είναι στις ειδικές κατασχέσεις, ότι απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσίας κινητής ή ακίνητης και οι μετοχές είναι ιδιοκτησίας του, είναι φυσικό να είναι δεσμευμένες.

Μήπως οι μετοχές δεν είναι ιδιοκτησίας του Λάσκαρη είναι κάποιου άλλου νομικού προσώπου; μπορεί να κάνει μια εταιρία που είναι ιδιοκτησία του αλλά οι μετοχές να ανήκουν στην εταιρία, εμείς μπορεί να κάνουμε εικασίες αλλά αυτά πρέπει να τα ξέρεις, συγκεκριμένα, ότι μεταβιβάζονται και όχι, ποιος είναι ο κίνδυνος, ώστε εγώ σαν τρίτος  που θέλω να αγοράσω να ξέρω αν μπορώ να τον σώσω.

Όσο και αν αγαπάς τον Άρη, πρέπει να σου δοθεί και η δυνατότητα σε νόμιμα πλαίσια, μπορεί και να μην γίνεται αν υπάρχει δέσμευση, αλλά πρέπει να σε ενημερώσουν, εγώ πιστεύω ότι όποιος βάζει λεφτά ξέρει ότι δεν θα τα πάρει πίσω ούτε πότε θα τα αναζητήσουν πίσω αν κάποιοι Αρειανοί παράδειγμα μαζέψουν ένα ποσό και το βάλουν στον Άρη.

Κάποτε λέγαμε με τον γιό μου ότι θα πάρουμε το τζακ ποτ στο λόττο, να τύχουμε τα λεφτά,  να δώσω κάποια στα παιδιά μου, τα υπόλοιπα να τα δώσουμε στον Άρη.

Αξίζουν συγχαρητήρια τον κύριο Πλιάκη που έδωσε λεφτά για ένα  παίκτη του Άρη, για να μην φύγει από την ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι αυτοί που κάθονται στο τραπέζι και μιλάνε δεν ξέρουν τι γίνεται από την άλλη μεριά, που πατάνε.

Ίσως με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα μπορούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα;

Ποιος έχει τις μετοχές αυτή τη στιγμή στη ΚΑΕ, να γίνει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά πως να γίνει για να  καλυφθεί αυτός ο οποίος πρέπει να φύγει με κάποιον τρόπο, ο  Λάσκαρης όταν γεννήθηκε είπε Άρης; Ήρθε είδε και λέει μπορούμε να βγάλουμε λεφτά από αυτή τη ιστορία; Μέσα σε ένα ωραίο κλίμα σου λέει και επιχειρηματικά μας συμφέρει.

Έχω πει επανειλημμένα  ένα πράγμα,  να έρθει αυτός ο όμιλος να πει πόσα είναι κύριε Λάσκαρη, πιο είναι το επιχειρηματικό σου κέρδος τα χρέη δηλαδή που χρωστάει  που ασχολήθηκες 3 χρόνια με τον Άρη, έλα να το βρούμε, άμα αρχίσουμε τις προϋποθέσεις, δεν θα καταλήξουμε πουθενά, ιδιοκτησιακά οι ομάδες δεν αλλάζουν νόμιμα εκατό τοις εκατό.

Για να κλείσω τον συλλογισμό μου λέω το εξής, από την μεριά μου που έχω τη τρέλα και το βασικό μου κίνητρο γιατί αγαπώ τον Άρη και θέλω να τον πάρω, πρέπει να ξέρω ακριβώς τι γίνεται μέσα στον Άρη από εκεί και μετά δεν θα κολλήσω αν έχω το οικονομικό κύρος.

Για το δάνειο και ότι δάνεισε τον Άρη:

Πάντα δεν ακούγαμε για αυτήν την περιβόητη καρτέλα. Η καρτέλα δεν μηδενίζει δεν χάνεται.

Ο ερασιτέχνης με 10 τοις εκατό έχει δυνάμεις;

Έχει τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος, πρέπει να αποδειχτούν συγκεκριμένα πράγματα πρέπει να ζητήσει από το δικαστήριο να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο και να αποδείξει  ότι ο μέτοχος καταπατεί τα συμφέροντα της μειοψηφίας που είναι το δέκα τοις εκατό και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο.

Σαν σωματείο είμαστε λάθος, τελειώνει η πρώτη χρόνια και βγαίνουμε 4η  και έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό δύο φορές, ότι θέλει ο Λάσκαρης το παίρνει και σου λέει τώρα κατάλαβα τι γίνεται, θα δείτε του χρόνου τι ομάδα θα σας κάνω και τα ξεχνάμε.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί νομικά το θέμα των μετοχών για να ξέρει αυτός που έρχεται  τι γίνεται και δεύτερον συνδυαστικά το ένα με το άλλο, έλα εδώ κύριε Λάσκαρη τα χρέη είναι τόσα, ποιο είναι το επιχειρηματικό σου κέρδος, έλα να συμφωνήσουμε, τόσα είναι τα παίρνεις και φεύγεις δεν υπάρχει άλλη λύση, όλα αυτά είναι καθυστέρηση που ωφελούν μόνο τον Λάσκαρη αυτή τη στιγμή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button