Ερασιτέχνης

Βαρσάμης: “Είναι παράβαση να μην στέλνει ο ΣΕΓΑΣ τον Γιάννη Ρίζο στους Βαλκανικούς”

Ο προπονητής στίβου Νίκος Βαρσάμης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Το αγώνισμα είναι ατομικό και ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος και οι επιλογές θα πρέπει να γίνονται με βάση τις ατομικές επιδόσεις και το ποιος είναι καλύτερος, στην ουσία ο ΣΕΓΑΣ δεν το κάνει αυτό, κάνει μόνο τα προσωπικά συμφέροντα ποιο σωματείο του αρέσει και ποιος αθλητής και προπονητής του αρέσει.

Εδώ και πολλά χρόνια γινόταν αυτό απλά δεν είχε αποκαλυφθεί τώρα ήρθε η ώρα της αποκάλυψης.

Για το τι συμβαίνει με τον πρωταθλητή Γιάννη Ρίζο:

Το Σάββατο γίνεται στη Σόφια το βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου, εκεί συμμετέχουν όλα τα βαλκάνια, δεν υπάρχει περιορισμός των αθλητών που θα συμμετέχει με την χώρα, ο  Γιάννης έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση,  γιατί ο πρώτος δεν θα συμμετέχει γιατί έχει άλλες υποχρεώσεις αθλητικές,  άρα η αμέσως επόμενη επίδοση είναι του Τούρκου αθλητή και μετά του Γιάννη Ρίζου καταλαβαίνετε ένας πόντος διαφορά είναι τίποτα και μπορεί στις προσπάθειες να κερδίσει ο ένας ή να κάνει ρεκόρ ο άλλος.

Η Τρίτη επίδοση είναι πολύ πίσω στο 4.70 άρα μιλάμε ότι ο Γιάννης αν συμμετείχε θα ήταν πρώτος η δεύτερος, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να μην στείλει τον Γιάννη και άλλους αθλητές στο βαλκανικό και έτσι στερεί την χαρά και το δικαίωμα να έχει ένα μετάλλιο βαλκανικού αγώνα δεν έχει απαντήσει ακόμη  ο ΣΕΓΑΣ γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται ο Γιάννης από την ομάδα.

Σκανδαλωδώς και παράτυπα είναι παράβαση, πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες ίση μεταχείριση άρα δεν υπάρχει ισονομία και ίση μεταχείριση. Δεν παίρνει κανέναν αθλητή στο επι κοντό, παίρνει  όμως δύο αθλητές στα 65 μέτρα, από τους οποίους ο ένας έχει την Τρίτη επίδοσή στα βαλκάνια και ο άλλος την έβδομη, παίρνει αθλήτρια η οποία δεν είναι καν στις 50 καλύτερες επιδόσεις, που εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα με τα άλλα παιδιά αλλά έπρεπε να πάρει και τον Γιάννη.

Ο ΣΕΓΑΣ θέλει να πάρει συγκεκριμένους προπονητής και για να τους έχει για να ισχυριστεί ότι έχουν προπονητές και αθλητές για να τους κάνουν ομοσπονδιακούς.

Την φιλοξενία την καλύπτουν οι διοργανωτές και τα έξοδα μετακίνησης η ελληνική αποστολή, δεδομένου ότι η Σόφια είναι 4 ώρες από την Θεσσαλονίκη θα μπορούσαν όλοι οι αθλητές να μαζευτούν στην Θεσσαλονίκη και από εκεί να πάνε οδικώς, άρα ούτε αυτός είναι λόγος, εκτός αν δεν το σκέφτηκαν και αυτό.

Ο Γιάννης αν και έπιασε πέρσι το όριο για του παγκόσμιους αγώνες παίδων, δυστυχώς ο ΣΕΓΑΣ δεν κατέβασε ομάδα και με την επίδοση του ο Γιάννης θα έβγαινε τουλάχιστον δεύτερος. Από μια απλή βράβευση ότι βγήκε παγκόσμιος μια θέση στο δημόσιο μέχρι χορηγίες.

Όλα αυτά βέβαια δεν μπορεί να τα κοστολογήσει κανείς, ούτε την προσπάθεια και τις θυσίες που κάνει ο αθλητής.

Για τον Γιάννη Ρίζο:

Ο Γιάννης είναι ένα παιδί 18 ετών, είναι ο καλύτερος αθλητής της Ελλάδος, είναι παρακαταθήκη για τον Άρη, μετά το 1991 έχει αθλητή ο Άρης στο άλμα επι κοντό και η Θεσσαλονίκη έχει να κάνει  από το 1991 τέτοια επίδοση από κάποιον αθλητή.

Σήμερα έχει την 12η επίδοση στην Ευρώπη στην ηλικία του και στην κατηγορία του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button