Μπάσκετ

Βεργίνης: “Το σύνθημα είναι καταδικαστέο από εμάς, πρέπει οι φορείς να συνεργαστούν”

Στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7FM, “Yellow-News” με τον Δημήτρη Οσσανλή και τον Χρήστο Γκάλη, φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη και μέλος του ΠΣΑΚ, Δημήτρης Βεργίνης.

Στην αρχή της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους του Yellow Radio 101.7FM, o Δημήτρης Βεργίνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε προ ολίγων ημερών από τη ζώη.

Για το ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ήταν ο πρώτος οργανισμός που πήρε δημόσια τοποθέτηση για το εμετικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ:

“Είναι πολύ λυπητερό αυτό που έγινε, εμείς καταδικάζουμε αυτό το σύνθημα και το γεγονός, ήταν ένα παιδί που έφυγε από τη ζωή και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο, να μην έχουμε άλλα θύματα.

Εμείς αυτό που θέλουμε ως σύνδεσμος είναι τους αθλητικούς φορείς, τις ομοσπονδίες, τις ΚΑΕ, να είναι σε συνεργασία με εμάς ώστε να μην έχουμε άλλα τέτοια γεγονότα, δεν έχουν θέση στα γήπεδα αυτοί οι άνθρωποι που τα τραγουδάνε αυτά.

Τέτοια γεγονότα όχι μόνο προσβάλλουν τη μνήμη του Άλκη, αλλά απομακρύνουν και τον κόσμο από τα γήπεδα, απομακρύνουν τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες.

Σε ένα παρόμοιο γεγονός που έλαβε χώρα στον ποδοσφαιρικό αγώνα Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ, οι δύο ομάδες θα συνεργαστούν ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια γεγονότα.

Εμείς είδαμε το γεγονός και το καταδικάσαμε, δεν είδαμε κάποιον άλλον να παίρνει θέση. Δε γίνεται σε ένα γήπεδο με οικογένειες να ακούγονται τέτοια συνθήματα και να γίνονται επεισόδια. Πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι φορείς για να μην έχουμε τέτοια ζητήματα.

Για τον ΠΣΑΚ:

“Έχουμε δημιουργήσει ένα καλό σύνδεσμο με έμπειρους ανθρώπους, οι φορείς δεν είναι πάντα δεκτικοί απέναντι μας, εμείς προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες και το κάνουμε όσο δε βρίσκουμε εμπόδια.”

Για το θέμα των 7 ξένων:

“Είναι λογικό να θέλουν οι παράγοντες να έχουν αυτή την πολυτέλεια, εμείς αλλά και πολύς κόσμος θέλαμε να μειωθούν οι ξένοι στους 4, όχι να αυξηθούν, το αίτημα μας δεν εισακούστηκε και βλέπουμε ότι θέλουν να αυξηθούν, δεν ξέρουμε τι έρχεται στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον του αθλήματός μας και όχι το παρών.

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε το μέλλον και να έχουμε μια καλή εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια, βλέπουμε ότι η ομάδα θα χρειαστεί μια ανανέωση και να υπάρχει φουρνιά καλαθοσφαιριστών.

Πρέπει κι εμείς να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Ισπανίας, η οποία βγάζει αθλητές κάθε χρόνο.”

Για τον Πανιώνιο:

“Τα πράγματα είναι πολύ καλά, υπάρχουν καθαροί άνθρωποι με αγάπη στην ομάδα και θέλουν να την ανεβάσουν στην κατηγορία, είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα να βγάζει υγεία.

Έχουμε και την επιστροφή του Φάνη Χριστοδούλου, έχουμε δημιουργήσει μια πολύ όμορφη προσπάθεια και ευελπιστούμε να φτάσουμε ψηλά.

Χαίρομαι που τα καταφέραμε και με την Καρδίτσα, κι αυτή η ομάδα βγάζει υγεία, ήταν μια όμορφη εμπειρία, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του τεράστιου Γιάννη Μπουρούση, μιας τεράστιας προσωπικότητας εντός και εκτός παρκέ.”

Τέλος για τον Άρη ανέφερε:

“Είδα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο κόουτς Καστρίτης δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα, η ομάδα έχει ταλέντο και πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα “δένει”, η εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο καλή αλλά πιστεύω πως η ομάδα θα ανέβει κι άλλο.

Ο κόσμος έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει η ομάδα, κι έτσι πρέπει, οι φίλοι της ομάδας πρέπει να συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα του Άρη.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button