ΕρασιτέχνηςΜπάσκετ

Αρβανίτης: «Το μπάσκετ, η διαγραφή των χρεών και το νέο γήπεδο»

Στο Yellow Radio 101.7 και την εκπομπή “Ερασιτέχνης” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη αλλά και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για τα χρέη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ που διαγράφηκαν από τον Α.Σ ‘ γράφτηκαν γι’ αυτό το γεγονός:

Ακούω και εγώ όσα λέγονται και γράφονται και καλό θα ήταν να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα, καταρχήν πρόκειται για μία ιστορία η οποία ταλαιπώρησε τον Άρη για 12 χρόνια και παραπάνω, η πραγματική διάσταση και ονομασία της κατάστασης που προέκυψε εκείνη την εποχή στον Άρη είναι τα εν μέρη πλαστά τιμολόγια. Πρόκειται για μία κατάσταση χωρίς κάποιο κεφάλαιο ή αλλιώς πραγματικό χρέος, ήταν όλα πρόστιμα , πέναλτι , τόκοι και προσαυξήσεις την εποχή των μνημονίων. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από αυτή τη υπόθεση, τα χρήματα του τα πήρε όλα και με το παραπάνω από τους λήπτες, απλά ταλαιπώρησε τον σύλλογο για 12 χρόνια βάζοντας του αυτά τα τρελά πρόστιμα όπως πρόβλεπαν φυσικά εκείνη την εποχή οι εγκύκλιοι του υπουργείου οικονομικών. Όλα αυτά τα χρόνια δεν βγήκε κανείς από τον Ερασιτέχνη να μιλήσει και να πεί οτι όλη αυτή η κατάσταση είναι άδικη και οτι κρατά όμηρη έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Όλες οι διοικήσεις όμως από το 2013 και έπειτα κατέλαβαν ορισμένες προσπάθειες κάνοντας κάποιους διακανονισμούς και προσφυγές αλλά και δικαστήρια όσον αφορά διάφορα προβλήματα που είχανε προκύψει από εκείνον τον έλεγχο, κάποια από αυτά τα δικαστήρια κερδήθηκαν κάποια άλλα απορρίφθηκαν. Έτσι, φτάσαμε στον Δεκέμβριο του 2019 όπου είχε κάνει ο Α.Σ. μία προσφυγή στα αστικά δικαστήρια η οποία και απορρίφθηκε λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου . Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, το Ιανουάριο του 2020 ο Γιώργος Γιαννόπουλος μου είπε να πάμε στο διοικητικό εφετείο βασιζόμενοι σε έναν νόμο που υπήρχε για όλες τις εταιρείες και ήταν πεπεισμένος πως εκεί ο Άρης θα βρει το δίκιο του, εγώ τότε του απάντησα πως είμαστε διατεθειμένοι να πάμε και μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο για να αποδείξουμε πως έχουμε δίκιο μην λαμβάνοντας καθόλου υπόψη το κόστος όλων αυτών των δικαστηρίων. Τελικά εκεί και προσφύγαμε και ήρθε η δικαίωση μετά από δύο χρόνια, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου να βοηθήσει σε αυτή την απόφαση η οποία στηρίχθηκε και ήταν αποκλειστικά του διοικητικού εφετείου στο οποίο όλες οι εταιρίες και όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να προσφύγουν εάν αδικούνται από το ελληνικό κράτος και έτσι κάναμε και εμείς. Όσες φορές είχαμε ζητήσει πολιτική παρέμβαση δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα επομένως δεν είχαμε καμία βοήθεια από κανέναν , κανείς δεν μας έδωσε το παραμικρό, ότι καταφέραμε το καταφέραμε μόνοι μας.

Για τον Γιώργο Γιαννόπουλο:

Είναι ένας ο οποίος είναι πάντα δίπλα στον Άρη και στον Ερασιτέχνη, είναι φίλος μου τον αγαπάμε όλοι. Μαζί με τον Χρήστο τον Γρόλλιο χειρίζονται πάρα πολλές υποθέσεις, είναι δύο στρατιώτες του Άρη οι οποίοι ανιδιοτελώς χωρίς να ζητάνε το παραμικρό προσφέρουν και με το παραπάνω τις υπηρεσίες τους όσες φορές το ζητήσουμε και ευτυχώς μέχρι στιγμής βγαίνουμε κερδισμένοι από τις υποθέσεις που αν αναλαμβάνουν. Πρέπει να τους πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ αλλά και να τους δώσουμε συγχαρητήρια γι αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία .

Για το τι χρειάζεται πλέον να πληρώσει ο Α.Σ. προκειμένου να είναι καθαρός έπειτα από πάρα πολλά χρόνια:

Εμείς πήγαμε στην Ζ Δ.Ο.Υ ζητήσαμε την διαγραφή των χρεών, μετά από μία μέρα αναγκαστικά έπρεπε να το κάνουν δεν γινόταν αλλιώς, πήραμε λοιπόν την λίστα με τις από εδώ και πέρα οφειλές του συλλόγου. Το ποσό αυτό θα το ανακοινώσουμε στην επόμενη, κατά σειρά τρίτη γενική συνέλευση που θα κάνουμε για ν ενημερώσουμε τον κόσμο. Παρατηρήσαμε κάνοντας έναν έλεγχο, ενώ αυτό δεν γινόταν ποτέ στον Α.Σ. ,οτι υπάρχει μία διπλοεγγαρφή μεγάλου ποσού, θέλουμε πρώτα να το διευκρινίσουμε λίγο αυτό το γεγονός για να βγάλουμε μετά και το τελικό ποσό που θα οφείλει ο Άρης το οποίο είναι πάρα πολύ πολύ μικρότερο από αυτό που ξέραμε όλοι. Έπειτα το επόμενο βήμα θα είναι πάμε στο υπουργείο οικονομικών προκειμένου να το διακονήσουμε .

Για το αν το άκουσμα του συγκεκριμένου ποσού θα κάνει τον κόσμο του Άρη να αισιοδοξεί για την επόμενη μέρα :

Όταν ανακοινώσουμε τελεσίδικα ποιο είναι αυτό το ποσό, το οποίο και θα μπορεί να το διαχειριστεί ο Α.Σ. Άρης λόγω του μεγέθους αλλά και της δυναμικής που έχει ο σύλλογος. Όλα αυτά τα 12 χρόνια λόγω αυτού του άδικου χρέους ο σύλλογος έχει περάσει πάρα πολλά, έχει χλευαστεί, έχει συκοφαντηθεί και γενικά αντιμετωπίστηκε με πάρα πολύ άσχημο τρόπο για ένα χρέος το οποίο πραγματικά δεν όφειλε γεγονός το οποίο και αποδείχτηκε από την δικαίωση μας στο διοικητικό εφετείο. Επίσης, καλό θα ήταν όσοι αναφέρονται στους συλλόγους σαν τον Άρη πρώτα να ενημερώνονται, να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και μετά να εκφέρουν άποψη και να ασχολούνται γιατί έχει ακούσει πολλά ο σύλλογος γι’ αυτό το χρέος.

Για το αν είναι εφικτό μέσα στα επόμενα χρόνια ο Ερασιτέχνης να μπορεί να διαθέτει ένα συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να στηρίζει τα τμήματα του :

Ο Α.Σ. τα τελευταία χρόνια στηρίζει όλα τα τμήματα, δηλαδή και πέρυσι το γυναικείο βόλεϊ το βοηθήσαμε αλλά και φέτος ακόμα περισσότερο. Οι άνθρωποι που τρέχουν τα τμήματα στις δύσκολες εποχές ζητούν και θέλουν στήριξη από τον Α.Σ , που ποτέ δεν λέμε όχι και πάντα προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Οπότε και στο μέλλον θα βοηθάμε όσο μπορούμε και ακόμα περισσότερο. Το πλεονέκτημα που θα έχουμε από εδώ και πέρα σαν Α.Σ και εφόσον φυσικά διακανονίσουμε το υπόλοιπο των χρεών είναι οτι ανοίγει πλέον ο δρόμος για έναν καλύτερο Ερασιτέχνη όσον αφορά ας πούμε το εμπορικό ή το χορηγικό κομμάτι, όταν πηγαίναμε να πάρουμε μία χορηγία από οποιαδήποτε εταιρία το πρώτο πράγμα που μας έλεγαν είναι να τους δώσουμε λογαριασμό που θα μας κατέθεταν τα χρήματα και εμείς δεν είχαμε να τους δώσουμε ή άκουγαν οτι ο Α.Σ. χρωστά 40εκατομμύρια και άρα δεν θα είμαστε φερέγγυοι. Από τη στιγμή που πλέον αυτή η κατάσταση θα σταματήσει και θα έχουμε έσοδα θα βοηθάμε και το γυναικείο μπάσκετ, το πόλο , το ανδρικό βόλεϊ γενικά όσο μπορούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε.

Για το τι εξελίξεις υπάρχουν στο κομμάτι του νέου γηπέδου:

Εννοείται πως ο Α.Σ Άρης είναι αυτός που κινεί όλα τα νήματα στην υπόθεση του νέου γηπέδου γιατί είναι αυτός που διαθέτει την μεγάλη ακίνητη περιουσία στο κέντρο της πόλης την οποία ζητά να ανταλλάξει με το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να μπορέσει να φτιάξει το νέο του γήπεδο. Επομένος ο Ά,Σ είναι ο πολύ μεγάλος παίκτης σε αυτή την ιστορία η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 όταν και είχαμε μία πρώτη κουβέντα με τον Πάρη τον Μπίλια και με τον Τάκη τον Δούμα μου είπαν την ιδέα τους, η οποία και μου άρεσε. Το θέμα προχώρησε αρκετά και πλέον έχουμε φτιάσει σε ένα σημείο όπου εμείς περιμένουμε από την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση σχετικά με την ανταλλαγή των ακινήτων , εφόσον βέβαια πρώτα μπει ανεξάρτητος εκτιμητής για να δει εάν η συγκεκριμένη πρόταση συμφέρει το ελληνικό δημόσιο. Εμείς πιστεύουμε οτι συμφέρει 100% το ελληνικό κράτος να το προχωρήσει για πάρα πολλούς λόγους και όσον αφορά την αξία των δύο ακινήτων αλλά από οικολογικής άποψης με την συγκέντρωση του πρασίνου που θα υπάρχει στο κέντρο της πόλης. Από εδώ και πέρα πλέον είναι ξεκάθαρα κυβερνητικό το θέμα, τον ανεξάρτητο εκτιμητή που θα έρθει θα τον πληρώσει ο Άρης, μιλώντας με τον Καρυπίδη μου είπε οτι θα αναλάβει ο ίδιος του το κόστος οπότε πλέον δεν απομένει κάτι άλλο να γίνει άπο την πλευρά του Άρη.

Για το πως γίνεται βουλευτές να διαβεβαιώνουν οπαδούς άλλων ομάδων οτι το γήπεδο του Άρη θα καθυστερήσει:

Οι πολιτικοί κάνουν την πολιτική τους , ο καθένας είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα και το δικό μας μέλλον , οι επαφές που έχουμε με την κυβέρνηση είναι σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, ίσα ίσα που πιστεύω οτι το project του Άρη μπορεί να προχωρήσει πιο γρήγορα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κόλλημα σχετικά με την έκταση, αν υπάρξει υπεύθυνη για να το λύσει θα είναι η ελληνική πολιτεία όπως έχει κάνει και για άλλα γήπεδα.

Για το αν το δημόσιο θα έχει κάποιο ποσοστό κέρδους από το καινούριο γήπεδο του Άρη :

Η θέση του Α.Σ είναι ξεκάθαρη, εμείς έχουμε ένα ακίνητο στο κέντρο της πόλης το ανταλλάζουμε για ένα άλλο εκτός αυτής προκειμένου να φτιάξουμε ένα γήπεδο το οποίο θα είναι ξεκάθαρα ιδιοκτησία του Α.Σ. Αναγκαστικά θα υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις γύρω από αυτό γιατί ο επενδυτής που θα βάλει τα χρήματα θα έχει και κάτι να πουλήσει προκειμένου να βγάλει ένα ορισμένο κέρδος. Όμως και στην περιοχή που είναι τώρα το Κλεάνθης Βικελίδης θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος όπου θα είναι τα γραφεία αλλά και ένα μουσείο γιατί μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για μια ιστορία 70 χρόνων.

Για το αν θα στεγάζονται όλα μαζί τα τμήματα του Ερασιτέχνη:

Έτσι ακριβώς θα γίνει τα τμήματα μας θα είναι όλα μαζί εφόσον γίνει κάτι τέτοιο και θα υπάρχουν και οι κατάλληλες εγκαταστάσεις προκειμένου να προπονούνται όλοι οι αθλητές μας

Για το αν υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας στο θέμα της χρηματοδότησης:

Oι χρονικοί ορίζοντες στην Ελλάδα έτσι όπως λειτουργούν οι κυβερνήσεις δεν μας επιτρέπουν να τους προσδιορίσουμε. Αν σκεφτεί κανείς οτι η ΑΕΚ έχει μείνει 20 χρόνια χωρίς γήπεδο και Παναθηναϊκός 16 καταλαβαίνει πολλά. Πρέπει να είμαστε πιο πιεστικοί σχετικά με το timing. Σχετικά με την χρηματοδότηση από οτι φαίνεται και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού υπάρχουν άνθρωποι που ρωτούν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον αλλά φυσικά και ο Καρυπίδης που είναι διατεθημένος να βοηθήσει.

Για το ποια είναι η σχέση της ΠΑΕ με τον Α.Σ :

Είναι μία πολύ καλή σχέση, στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό , βοηθάει σε πάρα πολλά πράγματα ο Α.Σ την ΠΑΕ, στην περίπτωση Ντουρμισάι για παράδειγμα με πρωτοβουλία Α.Σ υπήρξε συνάντηση με τον Γεραπετρίτη και τον Δημητριάδη. Όταν προκύπτουν θέματα και βάλλεται ο Άρης ποτέ δεν αφήνουμε την ΠΑΕ μόνη της, έχουμε μια καλή σχέση και γίνεται ολοένα και καλύτερη με τον καιρό.

Για την κάρτα φιλάθλου:

Ο Ερασιτέχνης δεν παίρνει τα ποσοστά του από τα εισιτήρια εισόδου και από τα διαρκείας της ΠΑΕ , σε αντιστάθμισμα όμως η ΠΑΕ Άρης οδηγεί τον κόσμο στο να δίνει 10 ευρώ μέσω της κάρτας φιλάθλου. Είναι ένα από τα βασικά έσοδα του Α.Σ., φέτος πήγε αρκετά καλά και περιμένουμε να πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου. Πέρα όμως από την κάρτα φιλάθλου ο Α.Σ Άρης ενισχύεται και από τα χρήματα που επενδύει η ΠΑΕ στο γήπεδο οπότε κάπως έτσι συμψηφίζονται τα ποσοστά μας.

Για το τι κερδίζει κάποιος εάν γίνει μέλος του Ερασιτέχνη:

Καταρχήν το να είσαι μέλος στον Α.Σ Άρη , να έχεις λόγο και να είναι σεβαστή η άποψη σου είναι από μόνο του ένα όφελος. Φτιάχνουμε ένα κοινό εμπορικό τμήμα μαζί με την ΚΑΕ στο οποίο προβλέπεται τα μέλη του Ερασιτέχνη να έχουν ορισμένα προνόμια που θα ανακοινωθούν στο τέλος του καλοκαιριού όταν θα είμαστε έτοιμοι.

Για τον Χρήστο Βλάχο:

Στην αρχή ο Α.Σ Άρης δεν ενέπνεε τον κόσμο είχαμε γύρω στα 60 μέλη, προσπαθώντας όμως να φέρουμε τον κόσμο κοντά και να κάνουμε τον Α.Σ. μια μεγάλη αγκαλιά, μιλώντας με τον Χρήστο του είχα προτείνει να ασχοληθεί με τις ακαδημίες μπάσκετ μετά όμως αυτός μου πρότεινε να ασχοληθεί με το γραφείο μελών το οποίο και πίστευε πάρα πολύ και τελικά τα κατάφερε και πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Όλη του η ζωή ήταν ο Άρης και πλέον κοιμάται και ξυπνάει με το μυαλό του στον Α.Σ. Το σημαντικό είναι οτι ταξιδεύει παντού και γράφει κόσμο στον Ερασιτέχνη και εκτός Θεσσαλονίκης. Μιλώντας με τον Χρήστο για τον μέγιστο αριθμό μελών που μπορούμε να φτάσουμε μου είπε να μην θέσουμε κάποιο στόχο. Το κομμάτι της εγγραφής των μελών είναι κάτι δυναμικό για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να ανεβαίνει συνεχώς και μετά να πέφτει. Μπορεί να υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη 6.000 αλλά οικονομικά τακτοποιημένοι 3.000, θέλει παρακολούθηση όλο αυτό. Όσο μπορούμε να δυναμώνουμε τον Άρη θα τον κάνουμε. Πρέπει επίσης να κοιτάξουμε και το κομμάτι της ηλεκτρονικής εγγραφής που θα υπάρχει στο νέο σάιτ.

Για το αν θα ισχύει η κάρτα φιλάθλου και στο μπάσκετ:

Δεν έχει συζητηθεί ακόμη αυτό, είναι σίγουρο για το ποδόσφαιρο. Από φέτος λέμε να το υλοποιήσουμε αλλά με την ίδια κάρτα θα μπορείς να πας και στα δύο αθλήματα. Ακόμη όμως δεν είναι τίποτα σίγουρο θα το αποφασίσει η διοίκηση της ΚΑΕ μαζί με τον Ερασιτέχνη

Για το θέμα της πισίνας στο Κλεάνθης Βικελίδης:

To 2019 υπήρχε ένα χρέος γύρω στις 55.000 ευρώ προς το φυσικό αέριο το οποίο θερμαίνει την πισίνα, καταφέραμε την εποχή του covid να το κατεβάσουμε στις 15.000. Εκείνη τη εποχή λόγω καραντίνας η πισίνα ήταν κλειστή, όταν άνοιξε και άρχισε να λειτουργεί το αέριο σε συνδυασμό με τις ρήτρες αναπροσαρμογής οι λογαριασμοί που έρχονταν στον Α.Σ που δεν ήταν εκκαθαριστικοί άγγιζαν τις 5.000 ευρώ. Τον τέταρτο κατά σειρά μήνα ο εκκαθαριστικός αυτή τη φορά λογαριασμός ήταν 18.000 ευρώ. Πλέον η πισίνα δεν έβγαζε τα έξοδα της και φτάσαμε σε σημείο να χρεώνεται ο σύλλογος . Όλα τα παιδιά που ήταν στην πισίνα τα πήγαμε στα εθνικά κολυμβητήρια και την κλείσαμε γιατί ο σύλλογος χρεωνόταν συνεχώς με απίστευτα νούμερα. Ήξερα οτι θα προκληθούν ύβρεις αλλά δεν μπορούσα να βλέπω τον Άρη να χρεώνεται συνεχώς. Στο μέλλον θέλουμε να την ανοίξουμε αλλά πρώτα θα δούμε τι γίνεται με τις τιμές της ενέργειας, με το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και την βενζίνη. Δεν μπορεί να πάρουμε μία τέτοια απόφαση εάν οι τιμές δεν σταθεροποιηθούν. Υπάρχει μία πολυ καλή ιδέα από μέλος του συμβουλίου η οποία έχει να κάνει με την γεωθερμία κάνουμε μία μελέτη για να την αξιολογήσουμε . Αν βρεθεί τρόπος να μεταφέρεται νερό από την γη στην πισίνα και φτάσει με μικρή κατανάλωση τους βαθμούς που πρέπει θα είναι μεγάλο όφελος και για τις επόμενες γενιές παραγόντων.

Για τις νέες γενιές παραγόντων:

Το έχω πει πολλές φορές και πρέπει να έρθουν στον σύλλογο νέα παιδιά με νέες ιδέες, να ζημωθούν, να αποκτήσουν εμπειρίες και έπειτα να μας αμφισβητήσουν. Έτσι, προχωράνε οι σύλλογοι αλλά και ολόκληρες οι χώρες , η νέα γενιά πάντα έρχεται με νέες ιδέες και αμφισβητεί την προηγούμενη. Υπάρχουν ήδη νέα παιδιά με όρεξη που δουλεύουν πάρα πολύ και στο μέλλον θα είναι ικανοί να διοικήσουν τον Άρη.

Για το πότε θα γίνει γενική συνέλευση:

Έχουμε κάνει ήδη δύο γενικές συνελεύσεις εν μέσω κορονοϊού, θα υπάρξει και τρίτη μέσα σε αυτόν τον μήνα θα αποφασιστεί πότε θα την κάνουμε . Έχουμε πολλά πράγματα να πούμε, θέλουμε ο κόσμος να μας τιμήσει για αυτό και θα την κάνουμε περίπου αρχές Σεπτεμβρίου όταν θα έχουν γυρίσει όλοι από τις διακοπές τους.

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του γυναικείου βόλεϊ:

Οι άνθρωποι του βόλεϊ έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά, φέτος θέλουμε να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα στόχος μας είναι να ήμαστε όπως και πέρυσι στην πρώτη τετράδα και να πάμε όσο μπορούμε καλύτερα στο ευρωπαϊκό κύπελλο. Ο Α.Σ θα είναι δίπλα στο τμήμα, ζήτησε την βοήθεια μας ο Γιάννης ο Ρεντζεπέρης γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει όλο αυτό το βάρος.

Για το Aris Summer Camp:

Είχε πάει πολύ καλά αλλά δεν έγινε λόγω covid τα προηγούμενα χρόνια, φέτος που μιλήσαμε με τον διοργανωτή μας είπε ότι θα το δούμε για του χρόνου το καλοκαίρι γιατί ακόμα ο κόσμος είναι φοβισμένος με τον ιό. Πολύ σημαντικό είναι όμως το κομμάτι του Κ.Δ.Α.Π. και ο Α.Σ θα βοηθάτε οικονομικά μέσω αυτού αλλά και θα μπορεί να το στηρίξει με τα τόσα μέλη τα οποία έχει. Έλειπε όμως το κεφάλαιο όλο αυτόν τον καιρό, το οποίο όμως βρέθηκε και θα είναι έτοιμο αρχές Αυγούστου επί της οδού Αλκμήνης όπου θα στεγάζεται το Κ.Δ.Α.Π. του Α.Σ. και θα μπορούν όλοι οι Αρειανοί μέσω του voucher της περιοχής να φέρνουν τα παιδιά για μία δημιουργική απασχόληση. Θεωρώ οτι είναι εύκολο για το μέγεθος του Άρη να συμπληρώσει τον αριθμό των 200 παιδιών που είναι το μάξιμουμ γεγονός το οποίο θα δώσει ώθηση τόσο στον Ερασιτέχνη όσο και στον άνθρωπο που έχει επενδύσει αυτά τα χρήματα για να υλοποιηθεί όλο αυτό. Επίσης, το πιο σημαντικό από όλα είναι αν αναλογιστεί κανείς οτι καθημερινά θα έρχονται 200 παιδιά στο Χαριλάου, μέσα στην κυψέλη του Άρη.

Για το βόλεϊ ανδρών:

Έχουμε προσλάβει προπονητή τον Χρήστο τον Πάτρα γνώστης του χώρου και της ομάδας. Θα κάνουμε ένα καλό ρόστερ το οποίο θα διεκδικήσει κάποια πράγματα, στοχεύουμε στην άνοδο αλλά το πρόβλημα είναι εφόσον ανεβεί η ομάδα να δούμε τι θα κάνουμε με τα παλιά χρέη. Έχουμε ξοφλήσει σχεδόν όλους τους παίκτες και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το χρέος του ΙΚΑ δε είναι μικρό αλλά δεν είναι και τεράστιο. Υπάρχει και ακόμη ένα χρέος όμως πάλι στο ΙΚΑ αλλά αυτή τη φορά από το παλιό ΤΑΠ , αυτά αν δεν τα διακανονίσεις και να ανέβεις δεν θα μπορέσεις να παίξεις. Στόχος είναι να λυθεί μέσα στη χρονιά, εφόσον τελείωσε το ένα κομμάτι πάμε στο επόμενο βήμα.

Για το ανδρικό πόλο:

To τμήμα πέρυσι με δική μας απόφαση στόχευσε στην άνοδο και την πέτυχε, δώσαμε πολλά χρήματα γι αυτό το σκοπό απο τα ταμεία του Α.Σ. Όμως το πρόβλημα ήταν οτι άργησε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α2, εμείς τελειώσαμε τέλος Αυγούστου και οι υπόλοιπες ομάδες από Ιούλιο ήταν έτοιμες. Λόγω του οτι ο Άρης έλειπε από την Α1 πόλο 20 χρόνια δεν έχει γηγενείς παίκτες να πάρει, κρατήσαμε όλα τα παιδιά της Α2. Αργήσαμε να βγούμε στην αγορά για ξένους παίκτες και έτσι η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω για να σωθεί. Ευχαριστήσαμε τον Δημήτρη τον Γούναρη που πήρε την ομάδα από τις μικρές κατηγορίες και την έφτασε μέχρι την Α1 αλλά κάναμε αλλαγή προπονητή και πήραμε τον Κώστα τον Παυλίδη έναν νέο προπονητή με κίνητρο, θα φτιάξουμε μία νεανική ομάδα με τους περσινούς παίκτες συν κάποιες προσθήκες από τις ακαδημίες αλλά και με έναν ξένο τον οποίο θέλουμε. Στόχος μας να επιστρέψουμε στην Α1 πιο έμπειροι.

Για το γυναικείο μπάσκετ:

Οι άνθρωποι του γυναικείου μπάσκετ κάνουν πολύ καλή δουλειά, έχουν φτιάξει μία ομάδα με παιδιά από τα σπλάχνα του Άρη, έχουν καλό προπονητικό τιμ. Έκαναν αίτημα το οποίο πρέπει να γίνει αποδεκτό, από τα διαρκείς της ΚΑΕ Άρης να πηγαίνει και σε αυτούς ένα μικρό ποσό. Φέτος έχουμε βάσιμες ελπίδες για επιστροφή στην Α1 έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα.

Για το τι στόχοι υπάρχουν στο χαντμπολ τη νέα σεζόν:

Στο ανδρικό έχει γίνει ένα πολύ καλό διοικητικό τιμ που θα τρέξει το τμήμα , στόχος είναι να είμαστε αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε για ότι καλύτερο. Στο γυναικείο χαντμπολ η άνοδος είναι πιο εύκολη, δεν έχουμε ακόμα συζητήσει θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Για το μπάσκετ με αμαξίδιο:

Το τμήμα έχει πρόεδρο, την κυρία Νικολακάρου είμαστε δίπλα της, το καθεστώς είναι λίγο ιδιαίτερο υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία τώρα δεν γνωρίζω αλλά πρέπει να μιλήσουμε για να μου τα πει και να βρούμε μία λύση.

Για το αν ο Α.Σ. είναι δίπλα στους αθλητές των ατομικών αθλημάτων:

Στην κολύμβηση είχαμε βγει τρίτοι, έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους το ίδιο ισχύει και για το τζούντο αλλά και για την πυγμαχία, πάντα βοηθάμε. Γενικά θέλουμε να ενεργοποιηθούν και άλλα τμήματα, υπήρχε μία συζήτηση για την ποδηλασία αλλά και για κολυμβητικό τμήμα Α.Μ.Ε.Α.

Για το πως διαχειρίστηκε ο Ερασιτέχνης το θέμα της δολοφονίας του Άλκη:

Ήταν μία πολύ δύσκολη εποχή, μας έχει κοστίσει πάρα πολύ, ο Α.Σ. είχε πάρει τις περισσότερες πρωτοβουλίες γι αυτό το κομμάτι. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε την τελική πρόταση της ανακρίτριας και έχει κάνει ο κύριος Κόυγιας έτοιμα η δίκη να γίνει στην Αθήνα οπότε περιμένουμε και αυτή την απόφαση.

Για τις απειλές προ τον Ουίλιαμς:

Στείλαμε το θέμα στον εισαγγελέα, τον κάλεσε, έκανε κατάθεση και η απόφαση αυτή είναι τώρα στην εισαγγελία. Ο Α.Σ. δεν αφήνει τίποτα και κανέναν ποτέ να εξευτελίσει και να χλευάσει τον Άρη.

Για τις δηλώσεις του Μπέου:

Τον σέβομαι, είναι δήμαρχος του Βόλου αλλά αναφέρθηκε με έναν προσβλητικό χαρακτηρισμό προς τον κόσμο του Άρη. Για να το ξεκαθαρίσουμε οτι από εδώ και πέρα όποιος και αν είναι αυτός είτε είναι παράγοντας, είτε είναι δήμαρχος ή βουλευτής και χρησιμοποιεί αυτόν τον προσβλητικό χαρακτηρισμό για τον κόσμο του Άρη να ξέρουν ότι όλοι θα πηγαίνουν στο δικαστήριο και θα γίνονται μηνύσεις, κανείς δεν θα ξανα προσβάλει τον λαό του Άρη. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα γίνει όμως από εδώ και πέρα σταματάμε , όλοι πλέον θα πηγαίνουν στα δικαστήρια.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μπασκετικός Άρης στο οικονομικό κομμάτι:

Έχουν μειωθεί σημαντικά τα νούμερα πιο αναλυτικά θα τα πούμε στην συνέντευξη τύπου αφού λυθεί το θέμα με την αδειοδότηση. Επίσης, να ενημερώσουμε τον κόσμο οτι έχει τελειώσει σχεδόν το θέμα μες την προαδειοδότηση του Άρη και σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και από τον ΕΣΑΚΕ. Θα έπρεπε να είχαμε κλείσει αυτό το θέμα από τις 14 Ιουνίου αλλά για κάποιες λεπτομέρειες μείναμε εκτός, όμως η αδειοδότηση έχει τελειώσει και μόλις ανακοινωθεί θα κάνουμε μια συνέντευξη τύπου που θα πούμε με λεπτομέρειες τα νούμερα σχετικά με τα έσοδα και έξοδα της ομάδας. Είναι γενικά μία καλή κατάσταση, τα χρέη μειώνονται, η ομάδα είναι αξιοπρεπής κάνει καλούτσικες χρονιές για ένα σουτ φέτος χάσαμε την έκτη θέση, θα ήμασταν εμείς τώρα στην θέση του Προμηθέα. Θέλουμε άλλα δύο χρόνια για να είμαστε σε μια ισορροπημένη οικονομική κατάσταση και φυσικά εάν πετύχουμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη στο δημόσιο θα είμαστε πολύ καλά. Μετά από δύο σεζόν θα έχουμ εηρεμήσει δεν θα έχουμε προβλήματα με ban αλλά αυτό χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά, χρήματα και τρέξιμο για να γίνει.

Για το αν υπάρχει κάποια συζήτηση για χρηματοδότη:

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ψάχνουμε να βρούμε κάθε μέρα. Στη συζήτηση που είχαμε στον ΕΣΑΚΕ τοποθετήθηκε ο Αγγελόπουλος ο πρόεδρος της ΑΕΚ που είπε οτι ψάχνει τρόπους να απεμπλακεί αλλά είναι τόσο άρρωστο το κλίμα στο μπάσκετ που είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μεγάλος χρηματοδότης για τις ομάδες. Υπήρχε μία περίπτωση για μία σημαντική εταιρεία η επένδυση της οποίας όμως δεν προχώρησε, εχθές άκουσα οτι κάτι πάει να γίνει, μακάρι να προχωρήσει.

Για το πόσοι άνθρωποι βοήθησαν στο να συγκεντρωθούνε χρήματα φέτος:

Βοήθησαν πάρα πολλοί, φέτος έχουμε δώσει πάνω από ενάμισι εκατομμύριο και αν σκεφτεί κανείς οτι είχαμε τηλεοπτικό 165.000, εισιτήρια κάτω απο 100.000και διαρκείας πάλι κάτω από 200.000 καταλαβαίνεις το πόσοι άνθρωποι βοήθησαν, και ο Αχιλλέας και η ομάδα Μεταξά με ένα σεβαστό ποσό για την εποχή μας αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι που βοηθάνε πάντα τον Α.Σ.

Για την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική σεζόν:

Υπάρχουν κάποιοι χορηγοί οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την έξοδο στην Ευρώπη και με βάση αυτή τη βεβαιότητα είπαμε να συμμετέχουμε στο FIBA Europe Cup. Θεωρούμε ότι οικονομικά με την έξοδο μας στην Ευρώπη όπως το είδαμε με τον Αχιλλέα, δεν θα μπούμε μέσα .Αγωνιστικά θα κερδίσουμε γιατί οι παίκτες θα έχουν καλύτερο ρυθμό συνήθως και οι ξένοι θέλουν λιγότερες προπονήσεις και πιο πολλά παιχνίδια οπότε αγωνιστικά θα βγούμε κερδισμένοι. Οικονομικά πιστεύουμε οτι δεν θα μπούμε μέσα αλλά και αυτό να γίνει ο κόσμος θα το μάθει.

Για τους στόχους του Άρη σε αυτή τη διοργάνωση:

Όταν αποφασίστηκε να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση είπα σε όλους οτι πάμε με στόχο να το πάρουμε βέβαια το έχουνε πάρει και ομάδες μεγάλα μπάτζετ αλλά εμείς είμαστε ο Άρης και στόχος μας είναι να το κατακτήσουμε.

Για το αν θα υπάρχει αυξημένο μπάτζετ:

Θα έχουμε ελαφρώς πιο αυξημένο μπάτζετ γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που θα στήριζαν την ευρωπαϊκή έξοδο θα στηρίξουν και το FIBA Europe Cup. Πάλι όμως θα κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο, συντηρητικά, νεανική ομάδα με αθλητικούς παίκτες, κίνητρο, στόχους και με νοοτροπία νικητή να παλεύουμε όλα τα μάτς. Πιστεύω να έχουμε πάλι καλή χημεία όπως και πέρυσι και να μας βγει.

Για το χορηγικό κομμάτι και την συμφωνία με την Watt+Volt:

Η συμφωνία με την Watt+Volt είναι ότι φέτος θα είναι στο σορτσάκι οπότε απελευθερώνεται η φανέλα μπροστά και θα έχουμε άλλο χορηγό. Υπάρχει κάτι προχωρημένο αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή θα μας δώσει όμως μία μεγάλη ανάσα όπως επίσης και η φορολογία των στοιχηματικών παιχνιδιών . Το νέο εμπορικό τμήμα έχει κάνει δουλειά οι άνθρωποι που το τρέχουν είναι πολύ οργανωμένοι και επαγγελματίες οπότε πιστεύω πως θα έχουμε αύξηση των χορηγιών φέτος.

Για το αν υπάρχει εξέλιξη σχετικά με τα χρήματα από τα στοιχηματικά παιχνίδια:

Λένε οτι μέσα στον Ιούλιο θα υπάρχει κάποιο έσοδο από εκεί

Για το αν υπάρχει επαφή για ανανέωση της συνεργασίας με Watt+Volt:

Είναι μία μεγάλη εταιρεία, μία καλή χορηγία, στη σύγχρονη εποχή όμως οι χορηγοί πρέπει να παίρνουν και κάτι όχι μόνο να δίνουν. Όσο πιο πολύ οι Αρειανοί συμμετέχουν στις κληρώσεις, μπαίνουν στο site, ζητάνε προσφορές κ.τ.λ τόσο πιο εύκολο είναι να ανανεωθεί η συνεργασία και να έχει και η ομάδα πιο πολλά έσοδα. Πρέπει γενικά να δραστηριοποιείται λίγο περισσότερο ο κόσμος , να κατεβάσει και το app που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο την επόμενη σεζόν:

Tην προηγούμενη φορά είχαμε κάνει πολύ μεγάλη φασαρία για το πως αποφασίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ να κατανεμηθεί το τηλεοπτικό. Οι μόνοι που μειοψηφήσαμε είμασταν εμείς και ο ΠΑΟΚ, ψηφίστηκε όμως τελικά και μοιράστηκε κατά αυτόν τον τρόπο. Για να πας μόνος σου σε ένα κανάλι πρέπει να πάει και μία δεύτερη ομάδα γιατί δεν γίνεται το κανάλι αυτό να δείχνει αγώνα μπάσκετ κάθε 15 μέρες , αυτή τη στιγμή άλλη ομάδα δεν υπάρχει. Για να πάμε όλοι μαζί θα πρέπει το τηλεοπτικό να μοιραστεί ανάλογα με την αξία και την λάμψη που δίνει η κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα, την ιστορία, τον κόσμο της αλλά και τους τίτλους. Αυτό έχει συμφωνηθεί δεν έχει υπογραφεί ακόμη βέβαια αλλά δεν νομίζω να στραβώσει κάτι. Θεωρώ οτι στο νέο τηλεοπτικό ο Άρης θα πάρει αυτό που του αναλογεί.

Για το ισχύει με τα εισιτήρια διαρκείας:

Νωρίς φέτος και εμείς θα ανακοινώσουμε τα διαρκείας μετά την συνέντευξη τύπου. Οι τιμές πέρυσι ήταν πάρα πολύ καλές ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε. Φέτος θα πάμε στην ίδια λογική, ο κόσμος του Άρη μου ζήτησε και από την επόμενη εβδομάδα κι όλας θα το δω, να έχει τη δυνατότητα δόσεων γιατί υπάρχουν πολλοί που ζορίζονται. Είναι επίσης πιθανό να κάνουμε πακέτο διαρκείας ξεχωριστά για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια προκειμένου και να έχει έσοδα η ομάδα αλλά και να έχει και κόσμο στο γήπεδο.

Για την ανανέωση Καστρίτη:

O Καστρίτης έκανε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια πέρυσι, πήξε καλά, κράτησε την ομάδα, δούλεψε πολύ με χαμηλό μπάτζετ είμαστε ευχαριστημένοι και από προπονητική αλλά και από ανθρώπινη πλευρά. Συμφώνησε και ο ίδιος του να ανανεώσει και πιστεύουμε οτι θα πάμε καλά.

Για το συμβόλαιο του Νεντζήπογλου:

Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μία συνάντηση αφού γυρίσει πρώτα από την εθνική νέων και ξεκουραστεί. Είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, να συναντηθούμε και αν μπορέσουμε να το ανανεώσουμε. Είναι περιουσιακό στοιχείο του Άρη πρέπει όμως φέτος να κοιτάξουμε την ανανέωση του συμβολαίου του, γνωρίζω οτι τον παρακολουθούν κάποιες ομάδες και δέχτηκα τηλεφώνημα από τρίτη ομάδα που ήθελε να τον εντάξει το δυναμικό της αλλά είπα οτι δεν το συζητάμε για φέτος.

Για το αν είναι στόχος του Άρη να έχει δικά του παιδιά στην πρώτη ομάδα:

Είναι στόχος του Άρη και το έχουμε ξανακάνει και με τον Μποχωρίδη και με τον Βεζένκοφ, μας αρέσει πάρα πολύ, θέλουμε να το κάνουμε και με τον Όμηρο ,να τον στηρίξουμε και να τον εμφανίσουμε στο μπασκετικό στερέωμα

Για την αντιμετώπιση που είχε ο Άρης από την ΕΟΚ:

Βλέπουμε την προσπάθεια που κάνει η νέα ΚΕΔ, στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με την διαιτησία αλλά δεν έχουν τα υλικά και τους το είπα από την πρώτη συνέλευση. Υπάρχει πρόβλημα με τους διαιτητές που παίζουν, δεν είναι καλοί θέλουν χρόνο για να φτιάξουν νέους διαιτητές. Εκεί εντοπίζω εγώ το πρόβλημα και οι ίδιοι τους το ξέρουν και το καταλαβαίνουν. Οι διαιτητές που σφυρίζουν τώρα δεν έδωσαν στον Άρη καμία νίκη, δεχτήκαμε μάλιστα πολλές επιθετικές δηλώσεις από αντίπαλους προπονητές οτι ο Άρης παίζει στο όριο του φάουλ. Ο Άρης έπαιζε πέρυσι ένα πολύ καλά στημένο αμυντικό παιχνίδι με χέρια πάνω στη μπάλα, δεν σημαίνει οτι είναι φάουλ αυτά

Για το αν θα μπορέσουμε να δούμε του χρόνου διαιτησίες 50-50 από την ΚΕΔ:

Εξαρτάται από την δουλειά που θα κάνει η ΚΕΔ, από τις σχολές διαιτητών , προπονήσεις, εκπαίδευση , φυσική κατάσταση όλα αυτά δηλαδή που χρειάζονται για να γίνει ένας καλός διαιτητής και φυσικά πάνω από όλα να έχουν προσωπικότητα και να μην είναι ευάλωτοι σε έδρες και πιέσεις

Για το αν μπορεί ο Άρης να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αύριο του μπάσκετ:

Και παλαιότερα στον ΕΣΑΚΕ είχαμε πολύ ισχυρή παρουσία, εγώ ήμουν αντιπρόεδρος και τα είχαμε μια χαρά δρομολογημένα όλα, την εποχή Λάσκαρη είχαμε μεγάλη ευκαιρία να έχουμε στον ΕΣΑΚΕ σημαντικό ρόλο όμως ξαφνικά με βγάλανε από εκπρόσωπο και μπήκε ο Παπακυριάκης. Τώρα ξανα εμφανιστήκαμε, παλεύουμε, μειοψηφούμε κάποιες φορές . Είμαστε ξεκάθαροι στον δρόμο που ακολουθούμε, δεν παρεκκλίνουμε ούτε τακτικές ακολουθούμε λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε οτι είναι καλύτερο για το μπάσκετ και τον σύλλογο. Στην γενική συνέλευση που εμείς την καλέσαμε για να επικαιροποιηθεί ο κανονισμός γιατί δεν γίνεται να συνεχιστεί και έχουμε να προτείνουμε και λύσεις.

Για την στάση του Λιόλιου απέναντι στον Άρη:

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε πολύ καλά πράγματα για τον Άρη, έκανε τεράστια προσπάθεια και μπράβο του και η FIBA και η ΕΟΚ αναγνωρίζουν οτι ο Άρης είναι στον σωστό δρόμο. Έκανε όμως λάθος κινήσεις σχετικά με την επιμονή του για τις wild card το οποίο όμως δεν χρειαζόταν, θα δούμε πως θα πάει, εμάς η πρόταση μας προς τον ΕΣΑΚΕ ήταν ο νέος διάλογος με την ΕΟΚ για να προχωρήσουμε όλοι μπροστά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ

Τέλος, για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα ban :

Φυσικά και υπάρχει, πρέπει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν κλείσει οι δύο περιπτώσεις Μάρμπλ και Γιάνκοβιτς, έχουμε κάνει την πρόταση μας στην FIBA περιμένουμε αυτή την εβδομάδα την απάντηση τους, πρέπει να τα διακανονίσουμε. Έχει προσφύγει και ο Γκετσεβίτσιους με ένα μικρό ποσό αλλά νομίζω ότι θα τον προλάβουμε πριν να γίνει ban

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button