Γενικά

Tρία πρόσωπα χάρισαν τα καλύτερα 15 λεπτά στη γερμανική τηλεόραση

Η καπετάνιος ενός πλοίου που διέσωζε μετανάστες στη Μεσόγειο, ο επικεφαλής μιας οργάνωσης που βοηθάει αστέγους και μια ακτιβίστρια κατά των νεοναζιστών

Μια τηλεοπτική εκπομπή έκανε τη διαφορά στη γερμανική τηλεόραση, χάρη σε τρία πρόσωπα που εμφανίστηκαν σε αυτήν και μίλησαν για «πράγματα σημαντικά», που συνήθως δεν ακούγονται αλλού. Πρόκειται για την καπετάνιο ενός πλοίου που διέσωζε μετανάστες στη Μεσόγειο, τον επικεφαλή μιας οργάνωσης που βοηθά άστεγους και μια ακτιβίστρια κατά των νεοναζιστών.

Αυτοί οι τρεις άνθρωποι, πρόσφεραν «τα καλύτερα 15 λεπτά» της γερμανικής τηλεόρασης στην εκπομπή «Joko & Klaas live», των Γιόκο Βίντερσαϊντ και Κλάας Χόιφερ-Ούμλαουφ, που είναι γνωστοί στη χώρα τους χάρη στις φάρσες που κάνουν.

Σε μια εκπομπή διαφορετικά από ότι συνήθως, το δίκτυο ProSieben, έδωσε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να πουν τις ιστορίες τους.

Ούτε ο τηλεοπτικός σταθμός γνώριζε από πριν το περιεχόμενο της εκπομπής και γι’ αυτό αρχικά φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις, τονίζοντας ότι «το ProSieben δεν έχει καμία σχέση» με τα όσα θα παρουσιαστούν, ενώ η σύντομη ανακοίνωσή του κατέληγε με τη φράση: «Ας ελπίσουμε για το καλύτερο».

Η εκπομπή γυρίστηκε σε ένα άδειο στούντιο στο οποίο υπήρχε μόνο μία καρέκλα.

Πρώτη εμφανίστηκε η Πία Κλεμπ, καπετάνιος του πλοίου «Iuventa 10», το οποίο διέσωζε μετανάστες στη Μεσόγειο, όμως πλέον έχει κατασχεθεί από τις αρχές.

Επί πέντε λεπτά η Κλεμπ μίλησε για «τα πιο φονικά σύνορα του κόσμου», για το πλοίο που κυβερνούσε και με το οποίο διέσωσε 14.000 πρόσφυγες, αλλά και για τις ημέρες που πέρασε στα διεθνή ύδατα με ένα δίχρονο αγόρι που είχε πνιγεί στο ψυγείο του πλοίου και τη μητέρα του, ακόμη ζωντανή, χωρίς κανένα λιμάνι να τους δέχεται.

«Τι να πω σε αυτή την πληγωμένη γυναίκα για τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ε.Ε.;», διερωτήθηκε η Κλεμπ.

Στη συνέχεια στην καρέκλα έκατσε ο Ντίτερ Πουλ, επικεφαλής επί δέκα χρόνια μιας οργάνωσης που βοηθά άστεγους στο Βερολίνο. Μίλησε για τις προκαταλήψεις που έχουν οι άνθρωποι για τους άστεγους και κάλεσε τους τηλεθεατές να τους μιλούν όποτε μπορούν.

Τρίτη καλεσμένη της εκπομπής ήταν η ακτιβίστρια Μπίργκιτ Λόμαϊερ, η οποία διηγήθηκε για τις παρενοχλήσεις και τις απειλές που δέχεται από τους νεοναζιστές γείτονές της από τότε που μετακόμισε από το Αμβούργο στο χωριό Γιάμελ στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία.

Αντί να τρομοκρατηθεί, η Μπίργκιτ μαζί με τον σύζυγό της οργανώνουν εδώ και χρόνια ένα φεστιβάλ για τη δημοκρατία και την ανεκτικότητα.

Απευθυνόμενη στους τηλεθεατές η Μπίργκιτ είπε: «Αντισταθείτε, μην τρομοκρατείστε, αξίζει».

Και με τα λόγια αυτά ολοκληρώθηκε η εκπομπή.

Η εκπομπή έγινε δεκτή από το κοινό με ενθουσιασμό. Στην πλειονότητά τους οι τηλεθεατές δήλωσαν ότι συγκινήθηκαν, ενώ κάποιοι είπαν ότι ήταν «πιθανότατα τα καλύτερα 15 λεπτά που έχει προσφέρει η γερμανική τηλεόραση».

Ακόμη και το δίκτυο ProSieben, που είχε αρχικά σοβαρές επιφυλάξεις για την εκπομπή «Joko & Klaas live», αποφάσισε μετά το τέλος της να την αναρτήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπο του.

Ίσως πρέπει να παραδειγματιστεί και η δική μας τηλεόραση…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button