Ποδόσφαιρο

Λουμπούτης: «Ο Άρης παίζει Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρό και εκτός γηπέδου»

Ο Κώστας Λουμπούτης, βετεράνος ποδοσφαιριστής, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» με τους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο

Για τους «κιτρινόμαυρους» που κλήθηκαν στην Εθνική

Να πω την αλήθεια, δεν πανηγυρίζω για το αυτονόητο γιατί είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συμβαίνει κάθε χρόνο. Εννοείται πως χάρηκα αλλά χάρηκα γιατί ο Άρης και τα παιδιά του Άρη έχουν επιστρέψει στην θέση που τους αρμόζει · να διεκδικούν θέσεις στην Εθνική Ελλάδος και να αγωνίζονται με το εθνόσημο. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να συμβαίνει κάθε χρόνο. Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε αλλά να χαιρόμαστε που ο Άρη γύρισε στην φυσική του θέση.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα και στο ρόστερ του Άρη που είναι και πρωταγωνιστές στη πορεία του Άρη και εννοείται πως έχουν πιστωθεί και αυτοί και η ομάδα με την συμμετοχή στην Εθνική.

Δεν είναι λίγο πράγμα να φοράς το εθνόσημο, δεν είναι λίγο πράγμα να εκπροσωπείς την πατρίδα σου, δεν είναι λίγο πράγμα να ακούς τον εθνικό ύμνο πριν τον αγώνα. Εγώ μόνο που το θυμάμαι ανατριχιάζω. Είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η περηφάνια είναι τεράστια και η αυτοπεποίθηση είναι πολύ μεγάλη για τα παιδιά αυτά. Το θετικό που έχει να κερδίσει ο Άρης είναι την αυτοπεποίθηση, το κλίμα και τον αέρα που θα περάσουν αυτά τα παιδιά στα αποδυτήρια.

Για το τι περιμένει από τον Άρη της Ευρώπης

Είναι σημαντικό ν πω τι περιμένω από την pre-season περίοδο. Για να φτάσουμε να μιλήσουμε για την νέα σεζόν θα πρέπει να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τι γίνεται στο ενδιάμεσο, δηλαδή τώρα.

Οι κινήσεις που βλέπω από τον κ. Καρυπίδη είναι πάρα πολύ καλές, είναι χειρουργικές. Εμένα με ενδιαφέρει να μην γίνονται κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά να γίνονται κινήσεις που γεμ΄θζουν κενά τα οποία έχουν διαπιστωθεί στην ομάδα. Όχι κινήσεις για να γίνονται, όχι μεταγραφές για να πούμε ότι πήραμε 40 άτομα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και σε όλο το δυτικό κόσμο δεν γίνονται μεταγραφές απλά για να γίνουν · γίνεται ανάλυση, υπάρχει πρόγραμμα και πάνω σε αυτό γίνονται οι κινήσεις. Αυτό φέτος το καλοκαίρι το βλέπω στην ομάδα και με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω μετρημένες κινήσεις και κινήσεις που γεμίζουν κενά που διαπιστώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο. Για μένα είναι σημαντικό να συζητήσουμε την τωρινή περίοδο γιατί αυτή θα καθορίσει την νέα σεζόν.

Κάποιος ο οποίος δεν δίνει βαρύτητα στους μήνες αυτούς μετά τρέχει και δεν προλαβαίνει. Το να τρέχεις μετά τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη είναι περιττό, είναι άδικο χρόνος και χρήμα.

Για τις θέσεις που αναζητεί ο Άρης

Είναι προς την κατεύθυνση που πρέπει και που οφείλει να κινηθεί η οικογένεια του Άρη. Είναι θέσεις που απ’ όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο έχει διαπιστωθεί ότι όχι λείπουν απλά θέλει ενίσχυση. Για μένα μεγάλη προτεραιότητα είναι οι θέσει που αναζητά αυτήν την στιγμή και όταν με το καλό καλυφθούν θα πέσει η δεύτερη κουβέντα στο τραπέζι, για μπαλώματα.

Είναι τρεις διοργανώσεις. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος άρα άλλαξε και το πρωτάθλημα. Οι αγώνες είναι πάρα πολλοί και χρειάζεται rotation. Δεν μιλάμε για έντεκα παίκτες, μιλάμε για 22 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι ισάξιοι και θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να καλύψουν οποιοδήποτε κενό και την όποια απαίτηση θα έχει το τιμ για τον αντίστοιχο αγώνα.

Θα είναι μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια. Η Ευρώπη δεν είναι εύκολη άρα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι και αρκετοί και καλοί και έτοιμοι, οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Τα λέω όλα αυτά με πολύ θετικό πρόσημο. Επιτέλους η βαρύτητα της φανέλας επέστρεψε σε όλα αυτά που ξέρουμε.

Αν τον προβληματίζει ο «διχασμός» διοργανώσεων

Δεν με προβληματίζει πολύ γιατί βλέπω σοβαρότητά. Από τώρα βλέπω σοβαρότητα και πιστεύω πω;ς έτσι θα συνεχιστεί σε όλη την σεζόν. Είναι μια σκέψη που την κάνουμε όλοι, το που θα δώσουμε το βάρος. Αυτό που κράτησα από πέρσι και μου άρεσε πάρα πολύ είναι ότι όλο το τιμ, όλοι στην οικογένεια του Άρη το έβλεπαν ανά βδομάδα και ανά παιχνίδι.

Θεωρώ ότι κάπως έτσι θα πάει η σεζόν για να πάει και καλά . Είναι πολύ νωρίς για να βάλουμε στόχους, δεν είναι καλό να μπουκώσουμε τα παιδιά από τώρα με έξτρα βάρος στα πόδια τους. Ας αφήσουμε το τιμ και τα αποδυτήρια να κάνουν την δουλειά τους, Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη από όλους μας σε όλα τα πρόσωπα που εργάζονται σε καίριες θέσεις.

Για το που βλέπει τον Άρη

Είναι δύσκολο «μαγαζί». Δεν μπορεί να αγωνιστεί και να σταθεί κάποιος στο Χαριλάου αν δεν έχει την προσωπικότητα και χαρακτήρα. Δεν είναι για πολλούς και αυτό είναι και καλό. Όσο μεγαλύτερη ομάδα τόσο και μεγαλύτερη πίεση. Η ομάδα μας έχει επιστρέψει στο επίπεδο που της αρμόζει, που την γνώρισε όλος ο κόσμος άρα θα έχει πίεση. Έτσι πρέπει να ξεκινήσουν τα παιδιά με δεδομένη την πίεση και να το βλέπουν θετικά. Το Χαριλαόυ είναι αυτό και το ξέρουμε δεκαετίες τώρα.

Ας μην μιλήσουμε για τίτλους. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για τόσο μακριά. Εγώ αυτό που περιμένω είναι μια καταπληκτική πορεία, μια καταπληκτική χρονιά που θα χορτάσει ο κόσμος.

Όλοι πρέπει να κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο με πολλή ενέργεια να δούμε μια ευχάριστη χρονιά και να είμαστε ευχαριστημένοι με την ομάδα μας κα εννοείται μέσα από αυτό θα έρθουν και οι διακρίσεις.

Για τις ανακατασκευές γηπέδων και το βάρος στην υγεία

Ο Άρης παίζει Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και εκτός γηπέδου. Δηλαδή δεν νοείται το μπάτζετ μια ομάδας ένα τεράστιο ποσό να είναι μόνο για τους παίκτες. Για να δουλέψουν οι παίκτες οι καλοί, οι παίκτες επιπέδου θα πρέπει να αναπτύξει τα δικά σου ταλέντα και να τα διαμορφώσεις χρειάζονται αυτά τα εργαλεία. Δεν γίνεται να θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα και να μην έχει τα εργαλεία. Ο ποδοσφαιριστής δεν γίνεται να μην τα έχει. Όλες αυτές οι κινήσεις πάνες προς την σωστή κατεύθυνση, προς την κατεύθυνση που δεν είναι μόνο για παίκτες. Όλα αυτά έπρεπε να γίνουν, τώρα που δόθηκε η ευκαιρία γίνονται και έχουν θετικό πρόσημο

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button