Γενικά

Samsung QLED Q9FN: Η κορυφαία της για το 2018 (Video)

Σε λίγες ημέρες η Samsung λανσάρει τις νέες της τηλεοράσεις QLED για το 2018, ανάμεσα στα νέα μοντέλα ξεχωρίζει η κορυφαία της σειράς Q9FN.

Ο βασικός λόγος που ξεχωρίζει είναι ο Full Array οπίσθιος φωτισμός του πάνελ. Δηλαδή δεν έχει καμιά σχέση με τις τηλεοράσεις LCD που χρησιμοποιούν Edge lighting (ακροφωτισμό). Οι μηχανικοί της Samsung, κατά την παρουσίαση, δεν αποκάλυψαν τον αριθμό των περιοχών ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού.

Απλά μας είπαν ότι έχουμε τόσες ώστε η τηλεόραση να παίζει καλά, χωρίς η τιμή της να γίνει αστρονομική. Γιατί όσες περισσότερες ζώνες τοπικού ελέγχου του φωτός έχουμε σ’ ένα πάνελ τόσο περισσότερα LED χρειαζόμαστε, επομένως μεγαλύτερες τροφοδοσίες και πιο ισχυρούς επεξεργαστές που αυξάνουν την τιμή μιας τηλεόρασης. Πάντως όσοι θέλουν ένα LED ανά pixel καλό θα είναι… να περιμένουν αργότερα –προς το Φθινόπωρο- όπου η Samsung θα φέρει στην αγορά την τεχνολογία microLED.

Η νέα Q9FN, όπως και οι QLED του 2018, έχει νέο φίλτρο καταπολέμησης των ανακλάσεων του περιβάλλοντος χώρου όπως και πιο εξελιγμένο υλικό Quantum Dots για πιο πλούσια γκάμα χρωμάτων ειδικά στο HDR. H Q9FN έχει νέο One Connect box, το οποίο είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος από το περσυνό αφού πια εμπεριέχει και το τροφοδοτικό της τηλεόρασης. Το πάνελ συνδέεται μόνο με ένα διάφανο καλώδιο με το One Connect box για να λειτουργήσει. Πέρυσι θέλαμε εκτός από το διάφανο καλώδιο και καλώδιο τροφοδοσίας στο πάνελ. Το νέο διάφανο καλώδιο εκτός από τα σήματα μεταφέρει πια και ρεύμα (μερικά βολτ) για να ανάψει το πάνελ.

Τι άλλο έχει η νέα Q9FN; Έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή από πέρυσι, όπως και περισσότερη μνήμη για να διαχειρίζεται όλο το περιβάλλον χρήσης της τηλεόρασης. Υπάρχει η λειτουργία Ambient Mode, καμιά σχέση με τo ΑmbiLight της Philips, όπου η τηλεόραση δείχνει περιεχόμενο ακόμη και σε κατάσταση off. To περιεχόμενο αυτό μπορεί να είναι μέρος το «κενό του τοίχου» που βρίσκεται η τηλεόραση, ώστε αυτή σαν χαμαιλέων να ενσωματώνεται στο χώρο. Υπάρχει μια default εικόνα με βουνά και κοιλάδες όπου αλλάζει χρώμα ανάλογα τον καιρό που έχουμε έξω.

Επίσης ο χρήστης δημιουργεί τις δικές του εικόνες με την βοήθεια της φωτογραφικής ενός κινητού. Μια ακόμη σημαντική δυνατότητα της νέας QLED είναι ότι το σετάρισμα της τηλεόρασης μετά το unboxing, γίνεται με το κινητό μας. Έτσι η συσκευή κατεβάζει αυτόματα τις app που θέλουμε, ρυθμίζει τα κανάλια και παίρνει τους κωδικούς μας από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε όπως Netflix, Spotify, Google και άλλες. Πολύ γρήγορα και εύκολα. Αυτή είναι με λίγα λόγια η νέα Q9FN που θα κυκλοφορήσει -προς το παρόν- σε 65 και 75  ίντσες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button