Μπάσκετ

“Δείχνει καλά δείγματα η φετινή ομάδα, ο Άρης πρέπει να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές”

Στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7FM “Μ’όποιον δάσκαλο καθίσεις”, με τον Γιάννη Δασκάλου, φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Χρυσανθόπουλος.

Για τον φετινό Άρη:

“Παρά τα προβλήματα, η ομάδα εξελίχθηκε ικανοποιητικά πέρυσι, ήταν πάρα πολύ καλή. Η φετινή ομάδα δείχνει καλά δείγματα. Βρέθηκα στο Παλέ για μια εκδήλωση και παρακολούθησα την προπόνηση. Θα δούμε φυσικά και στο φιλικό με την Καρδίτσα, αλλά και στην Κύπρο είδαμε καλά δείγματα, πιστεύω πως θα τα πάμε καλύτερα από πέρυσι.”

Για τα στοιχεία που εφαρμόζει στην ομάδα ο κόουτς Καστρίτης:

“Από πέρυσι, ξέρουμε πως στον κόουτς αρέσει το πιεστικό στιλ παιχνιδιού, η πίεση man-to-man, με παγίδες, αυτά είναι ωραία στοιχεία και πιστεύω πως μόνο έτσι μπορεί να επιβιώσει μια ομάδα. Πιστεύω πως αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα διατηρήσει ομάδα και επειδή είμαι λάτρης του ελεύθερου σουτ με τρανζίσιον, να σουτάρουν τα παιδιά, υπό προϋποθέσεις πάντα.”

Για το ρόστερ της ομάδας:

“Οι Έλληνες παίκτες μας, θα στηρίξουν πολύ το ρόστερ της ομάδας μας, στο σύγχρονο μπάσκετ βέβαια βλέπουμε πως οι ξένοι είναι απαραίτητοι. Το καλό κλίμα στα αποδυτήρια το κάνουν τα παιδιά που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα κατά κύριο λόγο και έχουν συναίσθηση του τι ζητά ο κόσμος αλλά μπορούν και να το μεταφέρουν στον κόσμο.

Η ομάδα έχει την “αύρα” του να μεταφέρει στους παίκτες για το τι θέλει και το τι ζητάει.”

Για το…”κύπελλο των απλήρωτων”

“Δεν το κάναμε μόνο για εμάς και για τον κόσμο, αλλά και για την ομάδα, σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου. Αν αποφασίζαμε τότε όλοι μαζί να κάνουμε προσφυγή, η ομάδα θα έπεφτε κατηγορία. Μέχρι και σήμερα λαμβάνω αγάπη από τον κόσμο και χαίρομαι που προσέφερα κάτι σε αυτή την ιστορική ομάδα η οποία πρέπει να ζήσει ξανά τέτοιες στιγμές.

Τότε, χαιρόμασταν όλοι για το αν έπαιζε καλά ο άλλος, υπήρχε υγιής ανταγωνισμός και παίζαμε ο ένας για τον άλλον.”

Για την ακαδημία μπάσκετ του:

“Από το 2011 έχω δημιουργήσει την ακαδημία μου ναι, έρχονται τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά παιδιά. Έχουμε μια φιλοσοφία που κάποιοι τη θεωρούν σωστή, κάποιοι όχι, εγώ θεωρώ πως δε γίνεται στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ να μην ξέρει κάποιος να σουτάρει, αφιερώνουμε μια προπονητική ημέρα για το σουτ μόνο.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button