YellowRadio.grΠοδόσφαιρο

Ο Ράτσιτς ανεβαίνει, δημιουργεί και δίνει μία αχτίδα ελπίδας (analysis)

Ο Σέρβος είναι από τους ελάχιστους διασωθέντες της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Άρης το καλοκαίρι περίμενε πολλά πράγματα από τον Ούρος Ράτσιτς, με το ξεκίνημα του Σέρβου να είναι τουλάχιστον «νωθρό». Με το πέρασμα των αγώνων όμως ανέβηκε και τον τελευταίο μήνα είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές της ομάδας που ξεχωρίζουν.

Παραμένει πολύ διαφορετικός από τον Σιφουέντες, αλλά έχει βρει τον ρόλο του και είναι καλύτερος ματς με το ματς. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία έχει ποσοστό επιτυχίας 75% σε πάσες στο τελευταίο τρίτο και 1,8 key passes ανά αγώνα. Δηλαδή όχι απλά δημιουργεί, αλλά όταν το κάνει φέρνει τους συμπαίκτες του σε θέση βολής. Όλα αυτά κάνοντας μόλις 1,5 λάθος ανά αγώνα, αριθμό πολύ καλό για τη θέση του.

Παραμένει πολύ απειλητικός τόσο με το κεφάλι όσο με σουτ έξω από την περιοχή και δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να σκοράρει και πάλι.

Σε ότι έχει να κάνει με τα καθαρά αμυντικά του καθήκοντα, έχει περίπου 2,5 απομακρύνσεις ανά αγώνα και έχει κερδίσει 31 εναέριες μονομαχίες.

Όπως βλέπεται στον παρακάτω πίνακα ο Ράτσιτς είναι 3ος ανάμεσα σε όλα τα χαφ σε ότι έχει να κάνει με τις απομακρύνσεις και τέταρτος στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Ουσιαστικά μόνο ο Καραχάλιος υπερτερεί σε αμφότερες τις κατηγορίες, με τον Σέρβο να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους σε ότι απαιτεί φυσική δύναμη.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button