Μπάσκετ

Η πρώτη και τελευταία φορά της Χάποελ στο Αλεξάνδρειο

Μία φορά έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν ο Άρης με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο “Palais des Sports” με τους κίτρινους να παίρνουν τη νίκη (81-77)

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 2009 όταν ο Άρης και η Χάποελ Ιερουσαλήμ διασταύρωσαν για πρώτη και τελευταία φορά τα ξίφη τους επί ελληνικού εδάφους. Οι ομάδες αναμετρήθηκαν για τη δεύτερη αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του EuroCup. Ο Άρης είχε επιβληθεί με 81-77 μετά από ένα παιχνίδι που κράτησε μέχρι το τέλος το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το πάνω χέρι το είχε η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη η οποία έφτασε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους διαφορά. Οι Ισραηλινοί κατάφεραν στη τέταρτη περίοδο να φέρουν στα ίσια το σκορ αλλά δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Κορυφαίος για τον Άρη σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Juan Dixon με 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Μπετς με 13. Για την ιστορία ο Άρης είχε βγει πρώτος σε εκείνο τον όμιλο με αντιπάλους πέρα από την Χάποελ και τις Ζαντάρ και Σιαουλιάι. Στη συνέχεια της διοργάνωσης είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά όπου και ηττήθηκε από τη Βαλένθια σε διπλούς αγώνες.

Οι δωδεκάδες των ομάδων:

Άρης (Κατσικάρης): Κλαρκ, Μπετς 13, Ρίτσαρντσον 10 (2), Χατζηβρέττας 12 (2), Ντικούδης 5, Σκορδίλης 2, Ντίξον 20 (2), Κακιούζης 11 (1), Μάιλς 8

Χάποελ (Γκούντες): Κόκια 9, Σασόν 6 (2), Πίνκνεϊ 5, Σίμονς 17 (2), Ναΐμι 18 (1), Λάιονς, Τόμπσον 1, Οχαγιόν, Τζέτερ 19 (3), Χάντερ 2

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button