ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Underground Youth – “Fill The Void” (Γεμίστε το Κενό)

Η μουσική τους ξεπερνάει τον χρόνο και τον τόπο, ενδοσκοπικοί στίχοι γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν, μία ψυχεδελική κινηματογραφική ατμόσφαιρα με Punk αίσθηση…

Οι Underground Youth έχουν διαμορφώσει τη δική τους αισθητική, το συγκλονιστικό ψυχεδελικό Post-Punk τους μοιάζει με αυτό που θα μπορούσε να συμβεί αν οι Rowland S. Howard, Leonard Cohen, Bauhaus και The Velvet Underground έπαιζαν μαζί σε ένα δωμάτιο.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε απόψε μαζί σας, είναι το “Fill The Void” από τους Underground Youth. Κυκλοφόρησε το 2018, μια στοιχειωμένη κραυγή απόγνωσης για τα συναισθήματα που έχουν χαθεί…

The Underground Youth

Δημιουργήθηκαν το 2008 στο Manchester όταν ο Craig Dyer άρχισε να κυκλοφορεί δωρεάν τις ψυχεδελικές του ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Μετά την κυκλοφορία των “Morally Barren” και “Voltage” του 2009 και “Mademoiselle” και “Sadovaya” του 2010, μια πιστή βάση θαυμαστών αναπτύχθηκε γρήγορα και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Η εξέλιξη του από το να γράφει ποίηση στο να γράφει μουσική, επηρεάστηκε από την αγάπη για τον Bob Dylan. Από κει και πέρα, εμπνέεται από μπάντες όπως οι Velvet Underground, The Brian Jonestown Massacre, Joy Division και Jesus And Mary Chain, οι οποίοι συντέλεσαν στο να δημιουργήσει τον ήχο που ήθελε. Άλλοι δημιουργοί που τον έχουν επηρεάσει είναι οι Nick Cave, Rowland S Howard και Swans.

The Underground Youth

Ο ήχος των Underground Youth έχει επηρεαστεί από πολλούς καλλιτέχνες και διαφορετικά είδη. Είναι ένας συνδυασμός Post Punk, Shoegaze, Psychedelic Pop, Garage Rock, εστιάζει σε όμορφες μελωδίες με σκοτεινούς ποιητικούς στίχους, εμπλουτισμένος με αχαλίνωτη ενέργεια μέσα από μία σύγχρονη ματιά.

Η δύναμη και η ουσία του συγκροτήματος ανέκαθεν βρισκόταν, κυρίως, στη σκηνική τους παρουσία. Περιοδεύουν συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αποκτώντας μεγάλη φήμη για τα εκπληκτικά τους Live.

“Με απογοητεύει ο τρόπος που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία, αλλά δεν μπορώ να ενοχληθώ από το ποια μουσική είναι δημοφιλής. Υπάρχουν ακόμα συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν και δημιουργείται υπέροχη μουσική. Μερικές φορές απλά πρέπει να σκάψεις λίγο πιο βαθιά για να το βρεις”, Craig Dyer.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Underground Youth – “Fill The Void” (Γεμίστε το Κενό)

Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν αλλάξει κατά καιρούς, το τελευταίο σχήμα αποτελείται από τους Craig Dyer (φωνητικά, κιθάρα) Olya Dyer (τύμπανα), Leonard Kaage (κιθάρα) και Samira Zahidi (μπάσο). Το 2016 μετακόμισαν στο Βερολίνο. Συνδυάζουν τη σκοτεινή “κινηματογραφική” ψυχεδέλεια με ένα ωμό αλλά πάντα γοητευτικό Post-Punk ήχο, που ποτέ δεν ξεχνά το Garage Rock και το Shoegaze ακολουθώντας μία μοναδική προσωπική πορεία.

“Η μουσική κάθε είδους μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο σε περίοδο κρίσης, οικονομικής ύφεσης και κοινωνικής αναταραχής και αυτό είναι σπουδαίο. Θα ήμουν ευτυχής να ξέρω ότι η μουσική μου συμβάλλει σε κάτι τόσο σημαντικό. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά θα έλεγα ότι αν βρισκόμουν σε τέτοιες καταστάσεις θα αναζητούσα σκοτεινό και βρώμικο ήχο για να τις ντύσω μουσικά”, Craig Dyer.

The Underground Youth

The Underground Youth – “Fill The Void”

Through rivers of smoke
I feel something amiss
Forever longing for your analeptic kiss
I’ve been writing for days
And all I’ve found be true
Is there ain’t a single
Thing I wouldn’t do for you
You feel safe in your magazines
You read them all for free
You know I love it when you read to me
A habit is forming
And your mind is a maze
And I’ve been lost inside now for days and days
You can fill the void

From the gaps in you a little light it glows
Tell me who’s the kid
She must be new to this place
She’s asking for peace with blood on her face
The flowers burn
A little like my brain
I guess it’s her I want right here in the flame
Step out of the dress
Out into the frame
It’s been a while now since I last came
You can fill the void

The Underground Youth

Μέσα από ποτάμια καπνού
Νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά
Πάντα λαχταράς το αναληπτικό σου φιλί
Γράφω μέρες
Και όλα όσα βρήκα είναι αληθινά
Δεν υπάρχει ούτε ένα
Πράγμα που δεν θα έκανα για σένα
Νιώθεις ασφάλεια στα περιοδικά σου
Τα διαβάζεις όλα δωρεάν
Ξέρεις ότι μου αρέσει όταν μου διαβάζεις
Δημιουργείται μια συνήθεια
Και το μυαλό σου είναι λαβύρινθος
Και έχω χαθεί μέσα μου τώρα μέρες και μέρες
Μπορείτε να γεμίσετε το κενό

Το καμένο κουφάρι
Του αυτοκινήτου που οδηγούσες
Από τα κενά μέσα σου λάμπει λίγο φως
Πες μου ποιο είναι το παιδί
Πρέπει να είναι νέα σε αυτό το μέρος
Ζητάει ειρήνη με αίμα στο πρόσωπό της
Τα λουλούδια καίγονται
Λίγο σαν το μυαλό μου
Υποθέτω ότι είναι αυτή που θέλω εδώ στη φλόγα
Βγείτε από το φόρεμα
Έξω στο πλαίσιο
Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ήρθα
Μπορείτε να γεμίσετε το κενό

The Underground Youth

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button