Μπάσκετ

Καραποστόλου: “Όλα τα παιδιά θέλουν να μάθουν – σημαντικό να έχεις ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει Άρης”

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν μέλος του προπονητικού σταφ του κόουτς Καστρίτη, Σωτήρης Καραποστόλου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7FM, “Μ’όποιον δάσκαλο καθίσεις”, με τον Γιάννη Δασκάλου.

Για το φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ: “Η ομάδα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία, εμείς προσπαθούμε να προετοιμαστούμε σωστά εν όψει των προκριματικών στην Ευρώπη, το φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ ήταν ένα καλό τεστ για να δούμε κάποια πράγματα.

Το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ ήταν ένα…επίσημο φιλικό με ωραίες συνθήκες για να παίξεις μπάσκετ, ήταν ένα ωραίο τεστ για να έχουν μια εικόνα του τι περίπου θα συναντήσουν οι παίκτες μας στα ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Όπως είπε και ο κόουτς υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθώσουμε, η εικόνα του πρώτου και του δευτέρου ημιχρόνου είχε διαφορές, αλλά και αυτό είναι μέσα στο…πρόγραμμα και πρέπει να το δουλέψουμε.

Όταν μιλήσαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, η ομάδα κατάλαβε πως θέλει να παίξει ο προπονητής και το έδειξε.

Η άμυνά μας είναι αυτό που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει και φέτος, σε αυτό δίνουμε βάση και δουλεύουμε περισσότερο και μετά η επιθετική μας λειτουργία να είναι όπως τη θέλει ο προπονητής.

Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε και αναγκάσαμε τον ΑΠΟΕΛ να κάνει πολλά λάθη, 19 για την ακρίβεια, και βάλαμε 40 πόντους.”

Για τους νέους παίκτες και το πως έχουν αφομοιώσει την ατμόσφαιρα:

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από όλα τα παιδιά, όλοι προσπαθούν και θέλουν να μάθουν, ειδικά τα παιδιά από το εξωτερικό, θέλουν να μάθουν τη νοοτροπία του Άρη και της Ευρώπης, είναι δεκτικοί στο να ακούσουν παρατηρήσεις και να μάθουν από τον προπονητή.”

Για τους Έλληνες παίκτες της ομάδας:

“Είμαστε αισιόδοξοι για όλα τα παιδιά, αυτά τα παιδιά έχουν ρόλο και πιστεύουμε πως θα κολλήσουν μεταξύ τους. Είναι παιδιά που ξέρουν τι θέλουν και εντός και εκτός γηπέδου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη χημεία αλλά και την υγεία μιας ομάδας”.

Για τον Σανόγκο:

“Ένα από τα χαρακτηριστικά του προπονητή μας, εκτός από την ικανότητά τους, είναι το θέμα της δουλειάς αλλά και του χαρακτήρα.”

Για τη θέση 3-4 και την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων:

“Ο κόουτς δε βιάζεται, ξέρει τι χρειάζεται να έχει ο παίκτης που θέλει, ψάχνει τον παίκτη, δε θέλει να φέρει κάποιον παίκτη απλά για να τον φέρει”.

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:

“Είναι όλα ωραία, είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει Άρης. Νομίζω πως όλα τα παιδιά που είναι στην ομάδα ξέρουν τη δουλειά τους και τον ρόλο τους, από αυτή την άποψη οι σχέσεις μας είναι καλές και δημιουργικές”.

Για το πως νιώθει στον νέο του ρόλο στον Άρη:

“Είναι μια πρόκληση για μένα, από το καλοκαίρι που αποδέχθηκα και μίλησα με τον κόουτς, ήμουν πολύ χαρούμενος και θέλω να βοηθήσω με τον οποιονδήποτε τρόπο”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button