Ποδόσφαιρο

Χαβίτο: «Θα ήθελα να βρεθώ ξανά στον Άρη, ως προπονητής»

Ο αγαπημένος μας Χαβίτο, μίλησε στο Yellow Radio 101,7, τόσο για την εισαγωγή του νέου προπονητή στον Άρη μετά την απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου, όσο και για την πορεία των κιτρινόμαυρων.

Για τον Χέρμαν Μπόργουος που έρχεται στον Άρη: Άν είναι το λατινικό ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζαμε εμείς, θα το κάνει καλά. Έχει τους παίκτες, αλλά θα χρειαστεί να αλλάξει λίγο το μυαλό με το πάθος κλπ. Θα έρθει ένας προπονητής που φαίνεται πολύ σοβαρός, με δυνατό χαρακτήρα που χρειάζεται, πιστεύω θα βοηθήσει πολύ την ομάδα, να αλλάξει λίγο κάποια πράγματα, γιατί οι παίκτες είναι καλοί. Σε έναν αγώνα μπορεί να κερδίσει όποιος θέλει, αλλά στους αγώνες ήρθαν κάποια κακά αποτελέσματα, για αυτό κάνει καλό η αλλαγή. Χρειαζόταν κάποια αλλαγή η ομάδα.

Αν ο Μπόργουος είναι ο κατάλληλος προπονητής για τον Άρη: Σαν προπονητή δεν τον ξέρω καλά, αλλά ήρθε από την Αργεντινή, το ποδόσφαιρο της οποίας είναι κοντά στην Ελλάδα, έχει πολύ πάθος, πολύ δύναμη. Μετά έρχεται η Ισπανία που θα προσφέρει νέες τακτικές στο ποδόσφαιρο με λίγο μυαλό, αν θέλει τα ίδια πράγματα με την ομάδα, ο Άρης θα τα πάει πολύ καλά. Έχει εμπειρία.

Μπορεί να τα καταφέρει χωρίς εμπειρία σαν κεντρικός προπονητής; Ναι, βέβαια, με τον Όγιος είχαμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ δεν είχαμε πολύ καλή τύχη με τα αποτελέσματα, αν υπάρχουν τα αποτελέσματα θα είμαστε τέλεια. Τον είχε ομάδα της Μαδρίτης, που είναι μία μεγάλη ομάδα και άμα είσαι καλός προπονητής, ξέρεις ποδόσφαιρο και τι δουλειά πρέπει να κάνεις, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Η εμπειρία είναι σημαντική, αλλά δεν είναι το μόνο που χρειάζεται ένας προπονητής. Αν ξέρεις την δουλειά σου, τι χρειάζεται η ομάδα και έχεις χαρακτήρα, δεν έχεις ανάγκη, η δουλειά θα πάει καλά.

Για το ότι ο Μπόργουος λέγεται πως εμπνέει σεβασμό και «τρέλα» ταυτόχρονα: Εμείς εδώ στην Ισπανία τον ξέρουμε πιο πολύ σαν ποδοσφαιριστή, γιατί ήρθε να παίξει στην Ισπανία, αλλά σαν προπονητής ήταν βοηθός του τεχνικού. Έχει αλλάξει πολύ τον χαρακτήρα του παιχνιδιού, είναι λίγο «τρελός» και μετά σαν προπονητής αλλάζει πολύ, κάνει τα πράγματα σωστά, αν θέλει να είναι προπονητής πρέπει να μην είσαι «τρελός». Είναι σοβαρός, αλλά είναι και ιδιαίτερη προσωπικότητα, αλλά θα δείξει στις εμφανίσεις του.

Αν οι κιτρινόμαυροι έχουν παίκτες που μπορούν να τους φτάσουν ψηλά: Ναι έχει καλούς παίκτες, τους είδαμε όταν κέρδισαν σημαντικούς αγώνες και έφτασε η ομάδα ψηλά. Μετά εντάξει, φέραμε μερικά κακά αποτελέσματα, δεν ξέρουμε για ποιον λόγο, αλλά οι παίκτες εξακολουθούν να έχουν ποιότητα. Μόνο χρειάζεται κάτι να φέρεις στην ομάδα πράγματα τα οποία χρειάζεται.

Για το Άρης-ΠΑΟΚ: Θα ήθελα να το δω, δεν βλέπω πολλούς αγώνες, δεν έχω καλή τύχη, αλλά θα ήθελα να δω το ντέρμπι παρά τις δουλειές που έχω. Θα το παρακολουθήσω μέσα από το ίντερνετ.

Οι Έλληνες μου έδωσαν πολύ αγάπη την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, είναι σαν σπίτι μας για εμένα και την οικογένεια μου. Δεν έχω παράπονο, παρά όσα έγιναν με κορωνοϊό.

Για το δίπλωμα τεχνικού που κατέχει ο ίδιος: Ναι έχω το δίπλωμα προπονητή, θέλει 3 χρόνια μαθήματα για να μπορέσεις να προπονήσεις ομάδα, εγώ έχω το δίπλωμα. Θα το χρειαστώ σε περίπτωση που γίνω προπονητής. Προς το παρόν, προπονώ τα παιδιά που είναι εδώ , χρειάζεται να τους τα υπενθυμίζω σε περίπτωση που θα το ξεχάσουν. Τώρα είμαι στο σπίτι μου, κάνω δουλειά με τα παιδιά εδώ και περιμένω μία ευκαιρία να προπονήσω.

Αν ο Άρης σου πρότεινε θέση σαν προπονητής, θα δεχόσουν; Ναι βέβαια, θέλω να επιστρέψω στην Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Άρη. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν με νοιάζει πως, προπονητής, βοηθός προπονητή ή κάτι άλλο. Ότι μπορώ να βοηθήσω, θα το κάνω.

Για το αν ο Μαντσίνι είναι ο νέος Χαβίτο: Κάθε ένας έχει τον δικό του χαρακτήρα και το δικό του στυλ παιξίματος. Ο καθένας αν κάνει πράγματα για την ομάδα, είναι κάτι πολύ καλό. Εγώ έκανα ότι μπορούσα, και αν αυτός κάνει τα ίδια ή καλύτερα πράγματα από εμένα για την ομάδα, θα είναι ακόμη καλύτερα για τον Άρη. Θα είμαι χαρούμενος, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι δουλεύει για την ομάδα, που είναι σημαντικό. Μου αρέσει που σε όσους αγώνες είδα, η ομάδα μου άρεσε.

Για το αν ο Άρης θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ: Βέβαια, εγώ πάντα λέω ότι θα κερδίσουμε, αλλά είναι και ανάλογα τι θα γίνει μέσα στον αγώνα με την διαιτησία, τους παίκτες, την άλλη ομάδα κλπ. Τώρα μετά από όσα έγιναν με το παιδί του Άρη που δολοφονήθηκε, η νίκη θα ήταν ξεχωριστή. Είναι πιο δύσκολο να παίξεις τέτοιους αγώνες, γιατί αυτά δυστυχώς συμβαίνουν κάποια στιγμή. Αυτά γίνονται, γιατί νομίζω ότι πολλοί έχουν κακή νοοτροπία και κάνουν τέτοια πράγματα, δεν καταλαβαίνω γιατί.

Εγώ μόλις το έμαθα, δεν κατάλαβα γιατί έγινε. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι χαρούμενο, είναι για τους ανθρώπους που θέλουν να το δουν με την οικογένεια, τα παιδιά τους, τους φίλους τους, να περάσουμε καλά. Το άλλο δεν είναι ποδόσφαιρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button