ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ο Άρης δεν έχει μάθει να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες που του παρουσιάζονται

Σίγουρα ο Άρης έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά η ομάδα που είδαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή των πλέι οφ με φωτεινή εξαίρεση το μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού.

Στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Άρης έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία. Να πάρει τη νίκη και να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση Ευρώπη. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Κάτι τα “δεύτερα” του Ολυμπιακού που… έτρεχαν σε όλο το γήπεδο και εμφάνισαν μια φρέσκια ομάδα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, κάτι το χαμένο πέναλτι του Γκάμα, κάτι το δοκάρι που είχε ο ίδιος στο φινάλε, στέρησαν από τον Άρη τους τρεις βαθμούς.

Λίγη ώρα αργότερα βέβαια, ο Αστέρας Τρίπολης που παίζει στα ίσα όλα τα παιχνίδια και δικαιούται έστω μια νίκη στα πλέι οφ, κατάφερε να φύγει με το Χ από το “Απόστολος Νικολαΐδης” κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφήνοντας το “συγκρότημα” του Λάζλο Μπόλονι να γκρινιάζει για τη διαιτησία. Έτσι, ο Άρης διατήρησε το +7 τρεις στροφές πριν από το τέλος των πλέι οφ.

Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δείχνει κουρασμένη, άγευστη, άοσμη χωρίς τσαγανό και νεύρο. Ούτε καν κυνική όπως έχω γράψει αρκετές φορές μέσα από το Yellow Radio. Αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός πως ο Άρης σε επτά παιχνίδια έχει μαζέψει 8 βαθμούς, πλέον βρίσκεται στην 3η θέση και την Κυριακή δίνει ένα παιχνίδι στην Τούμπα όπου η νίκη είναι μονόδρομος.

Σίγουρα η έξοδος στην Ευρώπη είναι δεδομένη έστω και αν ακόμα δεν έχει έρθει με μαθηματική ακρίβεια, διότι οι παίκτες του Άρη παιδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει εδώ και μερικές αγωνιστικές την μπουγάδα αφού τα αποτελέσματα των αντιπάλων τους κλείνουν το μάτι. Αυτό διότι ο φετινός Παναθηναϊκός και η φετινή ΑΕΚ πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία τους. Αυτό που προέχει από δω και πέρα είναι να συνέλθει ο Άρης και να καταλάβει ότι στα επόμενα τρία παιχνίδια παίζει τους κόπους μιας χρονιάς.

Μέσα σε όλα η χθεσινή μέρα έκλεισε με τη χειρότερη είδηση του τραυματισμού του Τζέιμς Τζέγκο, ο οποίος χάνει όλη τη σεζόν.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button