Γενικά

3.000 ζεστές σούπες θα διανεμηθούν ΔΩΡΕΑΝ σήμερα στην Αριστοτέλους

Τη διάσωση των ανακτημένων αγροδιατροφικών προϊόντων των εμπόρων προσπαθεί να διαφυλάξει η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης που θα παρέχει σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους 3.000 μερίδες ζεστής σούπας.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Αγοράς, η Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης αλλά και διάφορες συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, όπως Αλκυόνη, Οικόπολις, Άλμπατρος, Ετεροτοπία, Κουζίνα Αλληλεγγύης, θα παρέχουν συνολικά 3.000 μερίδες φαγητό.

Η πρωτοβουλία “Save the food” έχει στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών, την συνεργασία και την ζύμωση των εμπλεκόμενων φορέων, επιχειρήσεων και εθελοντών σε συνθήκες κυκλικής οικονομίας και φυσικά την κοινωνική αλληλεγγύη. Παράλληλα, το τμήμα ποιότητας και ελέγχου των αγροδιατροφικών προϊόντων, που ήδη λειτουργεί στην κεντρική αγορά (γεωπονικό και κτηνιατρικό τμήμα), εποπτεύει την δράση και εγγυάται την ποιότητα των ανακτημένων τροφίμων.

«Απώτερος στόχος της διοίκησης της κεντρικής αγοράς είναι η δράση να αποτελέσει οδηγό για την δημιουργία μίας μόνιμης δομής, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με την συμμετοχή μεγάλων κεντρικών κρατικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων (στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) και ομάδων εθελοντών, που θα διαχειρίζεται μη εμπορεύσιμα τρόφιμα (ανεκμετάλλευτη αγροτική παραγωγή, ανεκμετάλλευτα τρόφιμα από λιανέμπορους, εμπορικές επιχειρήσεις κ.α.). Επιπρόσθετα, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αξία του εθελοντισμού και η αυτοδιαχείριση του προγράμματος, κυρίως όμως η διαδικασία της ανακύκλωσης και η κυκλική οικονομία στην πράξη, είναι ανεκτίμητα κοινωνικά οφέλη», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση της η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button