Ποδόσφαιρο

Όταν η ΑΕΚ δεν είχε θεωρημένα δελτία, η ένσταση του Άρη αλλά καμία τιμωρία (video)

Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα ένστασης για το θέμα των μη θεωρημένων δελτίων υγείας του ΠΑΟΚ! Ενα λάθος που είχε κάνει η ίδια το 1984 με τον Άρη και το οποίο δεν της στοίχισε τελικά!

Σε μια σεζόν (1983-84) γεμάτη προβλήματα και με διαδοχικές αλλαγές προπονητών, στις 4 Μαρτίου 1984 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Είχε προηγηθεί η νίκη επί του Ολυμπιακού, στον δεύτερο αγώνα του Κώστα Νεστορίδη στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» και ακολούθησε η αναμέτρηση με τον (τότε 2ο στη βαθμολογία) Άρης στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το κατάφερε με 1-2 έπειτα από αυτογκόλ του Όλε Σκόμπε και τέρμα του Θωμά Μαύρου, ενώ για λογαριασμό του Άρη είχε σκοράρει ο Γιώργος Ζήνδρος.

Ωστόσο, μετά τον αγώνα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν θεωρημένα τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Τότε, ο κανονισμός προέβλεπε τον μηδενισμό στον αγώνα καθώς επίσης και την αφαίρεση ενός βαθμού. Ο Άρης είχε κάνει χρήση του νομικού δικαιώματός το, κατατέθηκε ένσταση, αλλά η ΑΕΚ αθωώθηκε διότι θεωρήθηκε ότι η διατύπωση του κανονισμού ήταν ασαφής, ενώ από τους ανθρώπους της «Ένωσης» σημειώθηκε ότι οι άνθρωποι του Άρη δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στο γήπεδο στον γιατρό που επρόκειτο να υπογράψει τα δελτία.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό νομοθετήθηκε και η παράβαση των μη θεωρημένων δελτίων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button