Ποδόσφαιρο

Ως πότε θα μετράμε νεκρούς και οι «βαμμένοι» θα γλιτώνουν;

Ακόμα μία ζωή χάθηκε στη Θεσσαλονίκη από οπαδικό επεισόδιο και ακόμα μία φορά θα περιμένουμε – μάταια – την καταδίκη των όσων ευθύνονται για το περιστατικό.

Τρεις Βούλγαροι οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διότι αποφάσισαν να φορέσουν διακριτικά της ομάδας που αγαπούν, στο κέντρο της πόλης. Ο ένας δεν θα γυρίσει ποτέ στο σπίτι του.

Παρότι… κάποιοι ήθελαν να περάσουν προς τα έξω ότι ήταν ένα συνηθισμένο ραντεβού οπλισμένων οπαδών, η επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία επιβεβαιώνει την πρώτη παράγραφο του κειμένου. Οι Βούλγαροι οπαδοί απλά έπιναν τον καφέ τους.

Αυτό ήταν αρκετό για οπαδούς αντίπαλης ομάδας που αποφάσισαν να πάνε πολλοί περισσότεροι στο σημείο με λοστούς και ρόπαλα (σ.σ. πάντα με όσα αναφέρει η αστυνομία) και να βγάλουν το αδιανόητο μίσος τους.

Οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και ο τρίτος κατέληξε… Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει σύντομα και θα φανεί αν έγινε από τα χτυπήματα των οπαδών ή από το διερχόμενο αυτοκίνητο. Η ουσία είναι πως ο θάνατος προκλήθηκε από την επίθεση των οπαδών.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί σε γνωστό γήπεδο της πόλης φώναζαν «ο μπαμπάς σας είναι νεκρός, τον σκότωσα τον πού—η γιατί ήταν Αρειανός», μαζί με πολλές οικογένειες, γυναίκες και νεαρά παιδιά. Είναι πάντα ορισμένοι που ξεσηκώνουν τον κόσμο με τέτοιου είδους συνθήματα και ενέργειες αλλά μένουν ατιμώρητοι.

Σε μία περίπτωση δολοφονίας, ο δράστης μπαίνει στη φυλακή και μένει για αρκετά χρόνια εκεί. Αναμένουμε να δούμε τι γίνεται στο ενδεχόμενο δολοφονίας με το δράστη να είναι οπαδός, όπως και το θύμα. Ελπίζουμε εκεί ο νόμος να μην έχει «παράθυρα»…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button