Ποδόσφαιρο

Χατζηνικολάου: “Τα πόδια μέχρι το πάπλωμα! Να εκμεταλλευτεί ο Άρης δίκτυο βετεράνων”

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Γιάννης Χατζηνικολάου φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το πως βλέπει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε:

Άργησαν πάρα πολύ και τελευταία στιγμή πάει να γίνει κάτι το οποίο δεν ξέρουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί γιατί όλα είναι θέμα χρημάτων. Δεν έχει να κάνει για το αν θα βοηθήσει όλο αυτό είναι προκαταρκτικά για την καινούρια χρονιά ώστε να γίνει αυτό που σκέφτονται, ένας όμιλος των 12 ομάδων στην Σούπερ Λίγκα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται μία προπαρασκευαστική χρονιά. Αν το αφήσουν και το αφήσουν για του χρόνου πάλι το ίδιο θα συμβεί. Πρέπει να υπάρχει μία μεταβατική χρονιά για να πάει εκεί που το σκέφτονται.

Νομίζω ότι είναι πολύ λίγο το πρωτάθλημα των 12, νομίζω 14 ομάδες θα είναι το ιδανικό. Με τα 12 παιχνίδια θα πρέπει να ξαναπαίξουν τρίτη φορά και θα κουράσουν τον κόσμο με τα πολλά παιχνίδια και τις ίδιες ομάδες. Όλα είναι της τελευταίας στιγμής γιατί έτσι είμαστε σαν χώρα.

Για την επιστροφή του Άρη στην Σούπερ Λίγκα:

Το είπα ότι ο Άρης και ο ΟΦΗ πρέπει να είναι στην Σούπερ Λίγκα γιατί είναι δύο πολύ μεγάλες δυνάμεις, δύο τεράστια σωματεία και χρειάζονται στη μεγάλη κατηγορία. Ο Άρης επανέρχεται αλλά αν κάνει τα ίδια οικονομικά λάθη, σε 2-3 χρόνια θα ξαναλέμε τα ίδια. Πρέπει κάποιοι επενδυτές να βρεθούν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Για να δυναμώσει η ομάδα και να πάει ξανά στην Ευρώπη χρειάζονται κάποια χρήματα και μεταγραφές. Ας πατήσει μία χρονιά γερά χωρίς να χρωστάει, αν χρωστάει θα λέμε τα ίδια.

Ο Άρης πρέπει να εδραιωθεί στην κατηγορία να κοιτάξει τους δικούς του παίκτες που θα τους έχει και την επόμενη χρονιά και να δει για λιγότερες μεταγραφές. Το ζητούμενο είναι ο Άρης να μη κάνει μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και ας πάει με όπιο μοντέλο θέλει.

Για το αν μπορεί ο Καρυπίδης να σηκώσει το βάρος της Σούπερ Λίγκα είπε:

Δείχνει ότι κάνει κάποιες κινήσεις. Πάει στην Αμερική, προσπαθεί να βρει χορηγούς. Φαίνεται ότι το ψάχνει. Μακάρι να τα καταφέρει. Το πιο σημαντικό είναι το ανθρώπινο δυναμικό, όσα λεφτά και να έχεις συμπληρώσει.

Για το αν υπάρχει παίκτες και προπονητές που είναι μόνο για την Football League είπε:

Εξαρτάται τι απαιτήσεις έχεις από τα παιδιά και από την ομάδα. Υπήρχαν παιδιά που πήγαν στον ΟΦΗ και στον Πλατανιά και έπαιξαν Α εθνική και ήταν μια χαρά και είχαν και καλή παρουσία.

Ειδικά την πρώτη χρονιά πρέπει να υπάρχει το οικογενειακό στοιχείο για να γλιτώσουν κάποια προβλήματα μέσα στα αποδυτήρια. Το να έρθουν κάποιοι να δουν κάποιους ανθρώπους και να τους βάλουν γρήγορα στο πνεύμα θα είναι ένας κορμός. Αυτοί που δεν ξέρουν τι θα πει αποδυτήρια κοιτάνε μόνο την βιτρίνα πως κλοτσάω και που πήγε η μπάλα. Και 10 παικταράδες να έρθουν που είναι όλοι ξένοι, αν δεν υπάρχει κάποιος να τους προσαρμόσει στο ελληνικό στοιχείο, τελειώσαμε.

Για την πρόταση του Ερέρα να έχει δίπλα του και έναν Έλληνα συνεργάτη που γνωρίζει τον Άρη είπε:

Αν το έχει ζητήσει και το εφαρμόσει μπράβο του και να μην έχει μόνο έναν, να έχει δίπλα του όλους όσους αγαπούν τον Άρη. Ο Άρης ίσως είναι η μοναδική ομάδα που έχει τόσο μακριά τους βετεράνους, έξω από την Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πουθενά. Πρέπει να αποκτήσει δίκτυο ώστε να εκμεταλλευτεί κάποιους βετεράνους, δίκτυο για να δείξει την εικόνα της ομάδας γιατί όσοι νομίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές είναι γελασμένοι και δυστυχώς έχει μείνει πολύ πίσω σε όλους τους θεσμικούς ρόλους. Μιλάω για κάποιους που είναι όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο, όχι για κάποιους ανύπαρκτους που δεν ασχολούνται πλέον με την μπάλα. Τα παραδείγματα από τις άλλες δεν τα βλέπουν; Αυτοί που πιστεύουν ότι ο Άρης δεν έχει άτομα να ασχοληθούν δεν είναι Αρειανοί.

Για τον Αλκέτα Παναγούλια είπε:

Πιο μεγάλος παίκτης από τον Αλκέτα δεν υπήρχε. Στην πορεία μετά τον εκμεταλλεύτηκαν ο Άρης και η Εθνική, γιατί από τον Άρη ξεκίνησε. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο άφησε την σφραγίδα του και έπρεπε ο Άρης να τον εκμεταλλευτεί και αυτόν.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button