Ποδόσφαιρο

Χαβίτο: «Σύντομα οι νέοι παίκτες θα καταλάβουν τι σημαίνει Άρης από τον κόσμο»

Ο Χαβιέρ Χαβίτο μίλησε αποκλειστικά στο Yellow Radio για την προετοιμασία του Άρη, την αγάπη για τα κιτρινόμαυρα και όχι μόνο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μπακότερμα», ο Χαβιέρ Χαβίτο αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Άρη και τις αντίστοιχες του παρελθόντος με τον ίδιο στην ομάδα. Σχολίασε πώς είναι να είσαι νέος παίκτης στους “κιτρινόμαυρους” ενώ επίσης μίλησε και για την απεριόριστη αγάπη της οικογένειας του για την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε στην Πόπη Αστεριάδου:

Για το πώς είναι ο ίδιος:

«Καλά είμαι, τελειώσαμε τώρα με τα πλέι οφ. Τώρα άλλαξα ομάδα, επέστρεψα στο χωριό μου, εκεί από όπου ξεκίνησα. Ήρθα για φέτος γιατί θέλουν να ανεβούν. Με θέλει πολύ ο κόσμος και μου αρέσει αυτό οπότε το δοκίμασα. Έχω ακόμα φυσική κατάσταση, είμαι πολύ καλά και συνεχίζω να παίζω, μέχρι να μου πει το σώμα μου το αντίθετο».

Αν παρακολουθεί ειδήσεις για τον Άρη:

«Είδα ότι έφυγε ένας παίκτης αλλά ότι έρχονται κι άλλοι. Βλέπω στην προετοιμασία τους νέους παίκτες από τις φωτογραφίες. Βλέπω καλά την ομάδα. Θα δούμε στα φιλικά αν οι παίκτες εξοικειωθούν».

Αν το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να ανταπεξέλθει με τον κορονοϊό:

«Είναι ένα πρόβλημα που το έχουν όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Είναι δύσκολα, δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει μέχρι να βγει το εμβόλιο. Πρέπει να προσέχουμε. Όλοι έχουν θέματα. Ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης που έχει χρήματα, έχει προβλήματα τώρα με τον COVID-19».

Τι σκέφτεται όταν βλέπει φωτογραφίες από την προετοιμασία του Άρη:

«(Σ.σ. γέλια) Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν εκεί, έχω πολλή όρεξη για να είμαι εκεί που είναι αυτοί οι παίκτες, αλλά και… απ’ έξω είναι καλά. Θυμάμαι τις προπονήσεις με τους τότε συμπαίκτες μου.

Θυμάμαι την πρώτη προετοιμασία στην Ιταλία με τους Ισπανούς που ήρθαν, ούτε ήξερα Ελληνικά και προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε. Τελικά βρήκαμε το δρόμο να μιλήσουμε (σ.σ. γέλια)».

Για τη σημαντικότητα μιας καλοκαιρινής προετοιμασίας:

«Πρώτα απ’ όλα είναι η φυσική κατάσταση. Βοηθάει για όλο το πρωτάθλημα. Επίσης εκεί η ομάδα γίνεται… ομάδα, μιας που είναι η αρχή. Στην προετοιμασία φαίνονται ποιοι παίκτες δεν θέλουν να είναι εκεί, ποιοι μπορούν να παίξουν. Η ομάδα πρέπει να είναι ενωμένη».

Αν θυμάται προετοιμασία με κακές αναμνήσεις:

«Θυμάμαι αλλά όχι από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά με συμπαίκτες. Γιατί τις πρώτες μέρες είσαι από διακοπές και τα πόδια σου πονάνε. Κάνεις κάθε μέρα 2-3 προπονήσεις και είναι δύσκολο. Το ποδόσφαιρο το θέλουμε αλλά είναι δύσκολη υπόθεση. Χρειάζεται τρεις-τέσσερις μέρες «θυσίας», μετά φεύγει ο πόνος.

Η δεύτερη εβδομάδα είναι για να οργανωθεί η διάταξη και η τακτική. Παραμένει όμως ακόμα και η φυσική κατάσταση στην προπόνηση. Μπορεί να έρθει και κάποιος νέος παίκτης και πρέπει να μπει στην ίδια φυσική κατάσταση με τους άλλους».

Η ευχή του για τους νέους παίκτες του Άρη που δεν ξέρουν ακριβώς τι θα βρουν μπροστά τους:

«Θα το δουν μόνοι τους. Εγώ όταν ήρθα πρώτη φορά ήξερα ελάχιστα πράγματα αλλά μετά από λίγες μέρες καταλάβαινα τι είναι ο Άρης στην Ελλάδα. Θα έχουν δει σίγουρα τον κόσμο αλλά μόλις περάσει ο καιρός και μαζευτεί ο κόσμος σε προπονήσεις ή σε αγώνες μετά τον κορονοϊό βέβαια, θα καταλάβουν τι σημαίνει γι’ αυτούς ο Άρης. Είναι κομμάτι της ζωής τους».

Αν η αγάπη του κόσμου δίνει κίνητρο στους παίκτες ή αν το βλέπουν εξ ολοκλήρου επαγγελματικά:

«Είμαστε επαγγελματίες αλλά νιώθουμε κιόλας. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και βλέπεις γύρω σου τόσο κόσμο να έχει έρθει να σε δει, αυτομάτως έρχεται όρεξη στον παίκτη. Για εμάς είναι πολύ καλό, μας ανεβάζει το ηθικό και το… ρίχνει για τον αντίπαλο».

Αν φοβάται τον κορονοϊό:

«Τον φοβάμαι λίγο αλλά προσέχω με την οικογένειά μου. Φοράω μάσκα μιας που είναι υποχρεωτική παντού, ακόμα και έξω. Δεν πάω για τρέξιμο με μάσκα, οπότε πάω έξω από το χωριό για τρέξιμο που δεν έχει κόσμο. Το κακό είναι ότι ο κόσμος συνωστίζεται και το εξαπλώνει».

Για το ότι λείπει η οικογένεια Χαβίτο στον κόσμο του Άρη:

«Το γνωρίζω, βλέπω συνέχεια τις φωτογραφίες. Η γυναίκα μου έχει τρελαθεί, αγαπάει πολύ τον Άρη. Η γυναίκα μου ξέρει πιο πολλά πράγματα για την ομάδα, όπως και οι κόρες μας. Μου λένε συνέχεια ‘να έγινε αυτό στον Άρη’ και μετά μαθαίνω εγώ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button