Μπάσκετ

Τσιλιγκαρίδου: “Μου εξομολογήθηκε ο Γκάλης ότι έχασε τον δεύτερο πατέρα του”

Η κόρη του Γιώργου Τσιλιγκαρίδου, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Σαν σήμερα πριν επτά χρόνια που έφυγε ο πατέρας μου από την ζωή και είναι και η ημέρα των γενεθλίων μου.

Για τον πατέρα της, Γιώργο Τσιλιγκαρίδη είπε:

Ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας, ένας πολύ καλός άνθρωπος και σύζυγος για την μητέρα μου. Ήταν ένας σπουδαίος επιχειρηματίας της πόλης. Όσοι των γνωρίζουν έρχονται και μου λένε ότι το όνομα του είναι συνδεδεμένο με την μπασκετική ιστορία του Άρη. Ο πατέρας μου κατάφερε και απέσπασε τον Γκάλη από την Αμερική στην Ελλάδα. Το 79 τον στείλανε εκεί, ήταν ο δαιμόνιος Πόντιος ο οποίος δεν μιλούσε καθόλου αγγλικά αλλά με μεταφραστές κατάφερνε αυτό που ήθελε. Είχε μεγάλο επιχειρηματικό πνεύμα οπότε ότι έβαζε στόχο το έφερνε εις πέρας. Εκείνη την εποχή ψάχνανε καλούς παίκτες και στείλανε τον πατέρα μου όταν μάθανε ότι στην Αμερική υπήρχε ο Γκάλης και τον ζητούσαν και οι Boston Celtics τότε.

Για το πως έφερε τον Γκάλη στον Άρη είπε:

Τότε δεν μπορούσαν να μιλήσουν με τον Γκάλη, έπρεπε να μιλήσουν πρώτα με τον δικηγόρο και μετά με τον ίδιο, ήταν το μήλο της Έριδος. Η Θεσσαλονίκη τότε δεν ήταν μια γνωστή πόλη και ο Άρης μία μεγάλη ομάδα. Επειδή ο πατέρας μου δεν είχε παιδιά τότε, τους προσέγγισε με τόσο ανθρώπινο τρόπο που τους είπε ότι θα τον έχει σαν παιδί του, θα τον φροντίζει, να μην ανησυχεί κανείς γιατί η μητέρα του ήταν και άρρωστη τότε. Μετά βρέθηκε με τον μάνατζερ που του έδωσε κάποια χρήματα για να μπορεί να κλείσει την συμφωνία, μετά έδωσε και τον Γκάλη 6.000 δολάρια. Φυσικά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έδιναν πολλά περισσότερα αλλά ο πατέρας μου με τον ανθρώπινο χαρακτήρα που έδειξε έφερε τον Γκάλη στη Θεσσαλονίκη. Του έδωσε σπίτι, τον είχε σαν παιδί του και τον φρόντιζε.

Για τον Νίκο Γκάλη είπε:

Τον είχα γνωρίσει τον Γκάλη και υπήρχε μεγάλη αγάπη και σεβασμός μεταξύ τους. Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έβαλαν λόγια και ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος πιο χαμηλών τόνων οπότε ήρθε λίγο η απόσταση. Στον γάμο του όμως τον κάλεσε και όταν έφυγε ο πατέρας μου, ο Νίκος μού είπε όμορφα και συγκινητικά λόγια.

Όταν μετονομάστηκε το γήπεδο στο όνομα του πήγα και στον βρήκα γιατί δεν είχε καταφέρει να έρθει στην κηδεία του πατέρα μου και μου είπε ότι στεναχωρήθηκε και ένιωθε άσχημα, ότι τον είχε σαν πατέρα του και ότι έχασε τον πατέρα του.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που τον σκέφτεστε ακόμα. Δέχομαι ακόμα αγάπη και μηνύματα. Όλα αυτά είναι η κληρονομία μου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button