Ποδόσφαιρο

Τσίκινης: “Το VAR είναι σε διαδικασία εγκατάστασης”

Ότι η ΕΠΟ έχει ήδη βρει κτήριο όπου θα είναι το κεντρικό σύστημα του VAR, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι Έλληνες διαιτητές θα είναι έτοιμοι ενόψει της νέας σεζόν

Αναλυτικά:

«Έχουν ξεκινήσει μαθήματα και η εκπαίδευση των διαιτητών συνεχίζεται με σεμινάρια στην Πιερία, τα οποία αφορούν στη χρήση του VAR.

Αυτοί που θα βρίσκονται στο κεντρικό δωμάτιο θα είναι εν ενεργεία βοηθοί διαιτητές αλλά και κάποιοι ίσως που έχουν αποσυρθεί. Δηλαδή, κάποιος που συνεχίζει να σφυρίζει μπορεί να κάνει και χρήση του VAR όταν κάτι τέτοιο αποφασίζεται από την επιτροπή.

Η εκπαίδευση του VAR δεν είναι εύκολη. Χρειάζονται συνεχόμενα σεμινάρια, τα οποία θα ενταθούν μέσα στο καλοκαίρι. Η χρήση του VAR είναι κάτι καινούργιο, χρειάζεται εξειδίκευση με την τεχνολογία και έχει κάποιους κανόνες. Θεωρώ πως θα είναι άρτια η εκπαίδευση και τόσο η ΚΕΔ, όσο και οι διαιτητές θα είναι έτοιμοι από τη νέα σεζόν.

Επίσης, θέλω να σημειώσω πως τo VAR βρίσκεται σε διαδικασία εγκατάστασης. Η ΕΠΟ έχει βρει ήδη κτήριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας όπου θα είναι το κεντρικό σύστημα και εκεί θα βρίσκονται τα δωμάτια με τις οθόνες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button