ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Το “Unfair” του Βέλεθ και η υποχρέωση της ΠΑΕ

Στο “κέντρο” της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας βρίσκεται το θέμα του Καταλανού αμυντικού στην FIFA.

Στο “μικροσκόπιο” σε αυτήν την περίπτωση μπαίνουν δύο κομμάτια. Σε πρώτη φάση αυτό του πρώην (πλέον) παίκτη της ομάδας.

Ο Βέλεθ ως εργαζόμενος έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει, να διεκδικήσει και να πάρει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που δικαιούται. Υπάρχει όμως ο σωστός, υπάρχει και ο λάθος τρόπος.

Το “Unfrair” της υπόθεσης εδώ είναι το ότι σε μία ομάδα που σου έδωσε πράγματα δεν φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο.

Ο Άρης για τον Βέλεθ είναι η ομάδα που τον έφερε στο σημείο μέσα σε δύο χρόνια να πάει από ένα πενταψήφιο συμβόλαιο στην Πολωνία στο να υπογράψει ένα τριετές συμβόλαιο με τα ψηφία να φτάνουν στα επτά.

Οι κιτρινόμαυροι τον στήριξαν (όπως όφειλαν) στις μετακινήσεις του στην Ισπανία για το οικογενειακό θέμα που είχε, ενώ όλος ο κόσμος του Άρη ήταν δίπλα του ακόμη και αφού μαθεύτηκε ότι θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά με το “ευχαριστώ” να είναι μία προσφυγή την μέρα της ανακοίνωσης του στην επόμενη ομάδα του. Την στιγμή που παίκτες που έχουν πολύ περισσότερο “δικαίωμα” να είναι “πικραμένοι” έχουν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί μία λύση.

Και όχι σε οποιαδήποτε περίοδο, αλλά την στιγμή που τα πάντα είχαν παραλύσει για δύο μήνες και οι ομάδες έχασαν πάρα πολλά χρήματα από τα εισιτήρια.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει σε καμία των περιπτώσεων την υποχρέωση της ΠΑΕ να λύσει άμεσα τα ζήτημα του Βέλεθ αλλά και να φροντίσει να μην υπάρχουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Η άσχημη συμπεριφορά του πρώην στόπερ της ομάδας είναι δεδομένη, δεν είναι όμως δικαιολογία για οποιονδήποτε μελλοντικό χειρισμό, ούτε αλλάζει το ότι η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. Η ομάδα και ο κόσμος δεν μπορούν να αντέξουν άλλο ένα καλοκαίρι με οικονομικές διαπραγματεύσεις με τους “πρώην”.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- στο θέμα του Βέλεθ, αλλά να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρξουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Μέσα σε όλα, με αυτήν την ιστορία φθείρεται το όνομα του Άρη, τόσο στην συνείδηση του μέσου φιλάθλου του ποδοσφαίρου, όσο -κυρίως- στην αγορά.

Κανένας δεν θέλει την ομάδα να συναντήσει παρόμοια εμπόδια με αυτά που βρήκε στον δρόμο της προ διετίας, δηλαδή την φήμη, “κληρονομιά” της παλιάς ΠΑΕ έκανε τους παίκτες να το σκεφτούν δεύτερη φορά πριν έρθουν στην Θεσσαλονίκη.

Τέτοια θέματα λοιπόν είναι και μία ευκαιρία να δοθεί το ‘μήνυμα” ότι ο Άρης πλέον λειτουργεί διαφορετικά και “κλείνει” ότι θέμα δημιουργείται, όπως άλλωστε έκανε σε παρόμοια περίπτωση νωρίτερο την φετινή χρονιά.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button