Μπάσκετ

Το πάλεψε, έβγαλε ψυχή ο Άρης αλλά η αστοχία του στέρησε την νίκη (49-56)

Ο Άρης φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο «Nick Galis Hall» για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» τίμησαν με την παρουσία τους την ομάδα δίνοντας το δυναμικό τους παρών τραγουδώντας ρυθμικά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άρης έβγαλε μαχητικότητα και πάθος αλλά η αστοχία και τα διαιτητικά λάθη του στέρησαν την νίκη. Άρης-Ολυμπιακός (49-56)

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε δυνατά βρήκε εύκολα 4 πόντους και παίζοντας καλή άμυνα στα πρώτα λεπτά  κράτησε μακριά τους «ερυθρόλευκους» από το καλάθι. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και παρ’ όλο που ο Άρης έπαιζε καλή άμυνα κατάφερε να βρει τον τρόπο και να περάσει μπροστά στο σκορ. Το προβάδισμα από εκείνο το σημείο και μετά δεν άλλαξε χέρια ο Ολυμπιακός κρατούσε τα «ηνία» του αγώνα ενώ ο Άρης έμενε κοντά στο  σκορ.

Λήξη πρώτου δεκαλέπτου: 08-14

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι ο Ολυμπιακός και με την βοήθεια της διαιτησίας κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ ενώ ο Άρης «πάλευε» να περάσει μπροστά, προσπαθώντας να βρει ρυθμό στην επίθεση. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έπαιζε φοβερή άμυνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει χαμηλά στο σκορ τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν είχε πετύχει στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο είχαν εντυπωσιακή αστοχία ειδικότερα από την γραμμή του τρίποντου ( 0-7 τρίποντα ο Άρης, 1-9 ο Ολυμπιακός).

Τέλος πρώτου ημιχρόνου: 22-28

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το προβάδισμα, οι διαιτητές συνέχισαν να προκαλούν δίνοντας πολλά περίεργα σφυρίγματα προσπαθώντας να χαλάσουν τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων». Ο Άρης παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έβγαλα πάθος και μαχητικότητα, μείνανε κοντά στο σκορ και μάλιστα πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν δύο τρίποντα συνεχόμενα(μάλιστα τα πρώτα στο παιχνίδι) και μείωσαν στους 5 πόντους.

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 32-37

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Άρης έβγαλε ψυχή και πάθος καταφέρνοντας να περάσει μπροστά, φέρνοντας τον Ολυμπιακό εκεί που τον θέλει, δηλαδή χαμηλά στο σκορ και μακριά από το καλάθι. Το σκορ 4.33 πριν την λήξη ήταν 44-47 με τον Ολυμπιακό να βρίσκει τρία συνεχόμενα τρίποντα και να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα. Οι διαιτητές συνέχισαν να προκαλούν δημιουργώντας ένα «θέατρο του παραλόγου» και ίσως ήταν και ένας επιπλέον λόγος πέρα της αστοχίας των ομάδων που το σκορ έμεινε σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Οι «ερυθρόλευκοι» ότι δεν έκαναν σε όλο το παιχνίδι το κάνανε στην τελευταία περίοδο, δηλαδή να βρίσκουν στόχο από τα 6.75.

Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό  παρ’ όλη την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Πλέον στοχεύουν μόνο σε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και στο Champions League, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

Τελικό αποτέλεσμα: 49-56

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button