Τέλος και επίσημα ο Κόντε από τη Νάπολι
Ήταν κοινό μυστικό από χθες (24/5) το βράδυ. Ο Αντόνιο Κόντε δεν είναι και επίσημα πια προπονητής της Νάπολι.
Ο ιταλικός σύλλογος το επισημοποίησε τη Δευτέρα με μια λακωνική ανάρτηση στο X : «Grazie Mister Conte», θέλοντας να ευχαριστήσει έτσι τον Ιταλό προπονητή. Ο ίδιος ο Κόντε το είχε ανακοινώσει από χθες, μετά τη νίκη της Νάπολι με 1-0 επί της Ουντινέζε στην 38η αγωνιστική της Serie A, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο 56χρονος Αντόνιο Κόντε εντάχθηκε στη Νάπολι το καλοκαίρι του 2024 και οδήγησε τον σύλλογο στο πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής. Η δεύτερη σεζόν του ήταν λιγότερο επιτυχημένη, με μια δεύτερη θέση στη Serie A, πολύ πίσω από την Ίντερ.
Ο Κόντε τερματίζει την θητεία του μετά από 91 αγώνες που έχει διαχειριστεί (54 νίκες, 19 ισοπαλίες, 18 ήττες) και μέσο όρο 1,99 πόντους ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ο τρίτος υψηλότερος για προπονητή της Νάπολι στον 21ο αιώνα, πίσω από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι (2,10) και τον Μαουρίτσιο Σάρι (2,16).


