Μπάσκετ

Συρόπουλος: «Είναι μεγάλη υπόθεση η πιθανή άνοδος στην Α1, δημιουργήσαμε την ομάδα από το μηδέν»

Ο Σίμος Συρόπουλος μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και τον Ιάσονα Μίσχο, σχετικά με την επιτυχημένη πορεία του στην προπονητική, αλλά και το «ταξίδι» του, με τα τμήματα των κιτρινόμαυρων.

Για τα 1000 παιχνίδια που ολοκλήρωσε σε πάγκους ως τεχνικός: Δεν υπήρχε η σκέψη ότι θα ολοκλήρωνα 1000 παιχνίδια σε πάγκους και για να ολοκληρώσω 1000 παιχνίδια δεν είναι τόσο απλό, γιατί, ήμουν τυχερός και πολλές από τις χρονιές και 15 από τις 30 τις οποίες προπονώ, είχα και δύο ομάδες, όπως και φέτος. Έχω την γυναικεία και την ομάδα των νεανίδων ταυτόχρονα. Οπότε, το «κοντέρ» γράφει λίγο πιο γρήγορα από το φυσιολογικό.

Για τα συναισθήματα που τον διακατέχουν λόγω της προπονητικής του ιδιότητας: Επειδή τρέχουμε συνέχεια και σκεφτόμαστε το επόμενο, είναι λίγες φορές που σκεφτόμαστε όλα εκείνα που έχουν γίνει από πίσω και προχθές σκεφτόμουν και έκανα τον απολογισμό, έλεγα ότι είναι ωραία. Ταυτόχρονα, στην διαδρομή έχουμε χάσει και ανθρώπους με τους οποίους ήμασταν μαζί για πολλά χρόνια, γιατί μεγαλώνουμε, αλλά είναι μία εμπειρία καταπληκτική. Ευτυχώς έχω καταφέρει να αισθάνομαι όπως αισθανόμουν και την πρώτη φορά που προπονώ, γιατί, κακά τα ψέμματα, αν κάνεις κάτι το οποίο αγαπάς, ποτέ δεν θα γίνει δουλειά. Πάντα θα είναι το χόμπι σου.

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του: Σίγουρα τα πρωταθλήματα είναι τα πιο σημαντικά, όταν καταφέρνεις ανόδους. Εγώ τουλάχιστον σε όλα τα επίπεδα, έχω πάρει πρωταθλήματα με κορασίδες, νεανίδες, γυναίκες Α τοπικό, Β εθνική, Α2, πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων, σχολικά, γιατί είχα και σχολικές ομάδες εννέα χρόνια. Το μόνο που λείπει είναι η Α1, στην οποία φτάσαμε με την ΜΕΝΤ, έχουμε πάει 2 φορές.

Ήμασταν σε πολύ μεγάλες διαφορές με άλλες ομάδες, για να φανταστείς, αυτές τις χρονιές που σου λέω με την ΜΕΝΤ, στον πάγκο της ΜΕΝΤ τότε ήταν 18 εκατομμύρια, σε εποχή δραχμών και το Σπόρτινγκ που βγήκε πρώτο ήταν πάνω από 100. Η διαφορά ήταν τεράστια, αλλά ήταν και χρονιές που η Σπόρτινγκ τότε πήγαινε σε φάιναλ φορ, οπότε καταλαβαίνεις το επίπεδο της ομάδας.

Δυστυχώς εμείς ποτέ δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο συνεχόμενο, εκείνη ίσως η φουρνιά της ΜΕΝΤ θα μπορούσε να κάνει, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς είχε βγει τότε ο Μπόσμαν ο νόμος και μας έφυγαν στο εξωτερικό κάποια κορίτσια και δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί ο τίτλος της.

Για το αν η άνοδος του Άρη στην Α1, θα είναι μεγάλο γεγονός: Εννοείται ότι θα είναι, είναι μεγάλη υπόθεση γιατί στον Άρη τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει κάτι σχεδόν από το μηδέν, δηλαδή υπήρχαν μόνο μία φουρνιά κορασίδων και έχουν φτάσει τώρα αυτές οι κορασίδες να είναι πλέον το γυναικείο του Άρη. Φέτος στην ομάδα, στην δωδεκάδα, έχουμε επτά νεανίδες από τις 12 παίκτριες, έχουμε άλλες δύο παίκτριες που είναι πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο κι έχουμε άλλες δύο παίκτριες που είναι 21 χρονών. Ο μέσος όρος ηλικίας, αν βγάλουμε την αρχηγό μας, την Τσαμπούρη που είναι η μόνη μεγάλη γυναίκα, ο μέσος όρος ηλικίας μας δεν ξεπερνάει τα 18-19 χρόνια.

Για την νίκη επί του Παναθλητικού και την τωρινή θέση της ομάδας: Ήμασταν λίγο άτυχοι στο ξεκίνημα, από την άποψη ότι χτυπηθήκαμε από τον κορωνοϊό και ναι μεν είχαν επιστρέψει τα παιδιά μας από αυτήν την «βδομάδα», αλλά εννοείται ότι είχαν μείνει πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και είχαμε παίξει 1-2 παιχνίδια που κάναμε γκέλες, είχαμε την απειρία σαν πολύ νέα ομάδα εκτός έδρας και πληρώνουμε το ξεκίνημα, το όχι τόσο καλό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button